Φερέιρα: «Δεν ξέρω τι συμβαίνει και υπάρχει τόσο μεγάλο μίσος» (vid)

Φερέιρα: «Δεν ξέρω τι συμβαίνει και υπάρχει τόσο μεγάλο μίσος» (vid)

Σταύρος Σουντουλίδης
Φερέιρα: «Δεν ξέρω τι συμβαίνει και υπάρχει τόσο μεγάλο μίσος» (vid)

bet365

Ο Αμπέλ Φερέιρα με δηλώσεις στην κάμερα του ΡΑΟΚ TV σχολίασε όλη την κατάσταση και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο εκτός των τεσσάρων γραμμών.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Άμπελ Φερέιρα, ξεκαθάρισε ότι ο «Δικέφαλος»
πρέπει να παραμείνει συγκεντρωμένος στον στόχο του και να μην επηρεαστεί από την όλη κατάσταση.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο ο ίδιος και η ομάδα του είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν προβλήματα που δημιουργούν οι αντίπαλοι και εκτός των γηπέδων ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε:

«Πράγματι, έχουμε γνώση των όσων συμβαίνουν εντός κι εκτός γηπέδων. Εμείς μπορούμε μόνο να ελέγξουμε ό,τι συμβαίνει εντός γηπέδων με την απόδοσή μας. Η αλήθεια είναι ότι ό,τι συμβαίνει εκτός γηπέδων δεν ήταν ωραίο, ούτε τιμητικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ούτε για τους φιλάθλους, και αν θέλουν να βελτιώσουμε το προϊόν πρέπει να βελτιωθούμε εκτός των τεσσάρων γραμμών. Εντός των τεσσάρων γραμμών εμείς πάντα προσπαθούμε να είμαστε πιστοί στην ταυτότητα και το πλάνο μας, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για τον επόμενο αγώνα που θα είναι πολύ δύσκολος.

Ένα πράγμα που θαυμάζω στη χώρα σας είναι ότι είστε πολύ πιστοί χριστιανοί. Συνήθως οι άνθρωποι που πιστεύουν πολύ προσπαθούν να προσέχουν ο ένας τον άλλον και να κάνουν ό, τι καλύτερο για τον συνάνθρωπο. Ωστόσο στο ποδόσφαιρο δεν ξέρω τι συμβαίνει και υπάρχει μεγάλο μίσος. Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό το παράδοξο μεταξύ της πίστης σας και του τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Εχω δυσκολία, θα προσπαθήσω να κατανοήσω αυτό το φαινόμενο γιατί μέχρι τώρα με έχει μπερδέψει πολύ».

Για το αν επηρεάζει τη δουλειά ενός προπονητή όλη αυτή η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ο Αμπέλ Φερέιρα υποστήριξε ότι:

«Να πω πως μας αφήνει αδιάφορους θα ήταν ψέμα, δεν γίνεται να μας αφήνει αδιάφορους. Ωστόσο εμείς κάνουμε ό,τι κάνουμε πάντα: συγκέντρωση στη δουλειά μας και στο έργο συγκεκριμένα μέσα στο γήπεδο, γιατί εκεί κερδίζουμε τα αποτελέσματα μας. Ό,τι συμβαίνει εκτός δεν το ελέγχουμε, τα βλέπουμε, τα έχουμε υπόψην μας, αλλά κατευθύνουμε την προσήλωση μας σε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε και αυτό είναι να παίζουμε».

- Τι κρατάτε και τι θέλετε να αλλάξετε σε σχέση με το ματς στο Καραϊσκάκης;

«Θετικό ήταν ο χαρακτήρας, η προσωπικότητα, το θάρρος και το θράσος που δείξαμε στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό μου άρεσε πάρα πολύ γιατί η συμπεριφορά μας ήταν άψογη παρά τα όσα βιώσαμε πριν από τον αγώνα. Αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε, είναι πως αφού βρεθήκαμε μπροστά στο σκορ, έπρεπε να διατηρήσουμε την ίδια αγωνιστική συμπεριφορά, σε τακτικό, τεχνικό, φυσικό και πνευματικό επίπεδο. Πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό, σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα. Σε τακτικό επίπεδο ήμασταν συσπειρωμένοι και μέχρι το πέναλτι, ο αντίπαλος μας, δεν μας απείλησε. Τεχνικά όμως κάναμε πολλά λάθη, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε σε φάση επιθετικής μετάβασης με βιαστικές αποφάσεις που μας κόστισαν πολύ και πνευματικά. Ψάξαμε περισσότερο να παίξουμε με την πιο ασφαλή επιλογή και μας έλειψε το θάρρος και το θράσος να βάλουμε κι άλλα γκολ στον αντίπαλο».

- Που οφείλεται αυτή η αλλαγή;

«Λόγω του αντιπάλου που έχανε και μας πίεσε πολύ, απο την δική μας πλευρά μας κόστισε ότι θέλαμε να παίζουμε στα σίγουρα με την πιο κοντινή επιλογή. Ειπα πως μου αρέσει να αμύνομαι με την μπάλα στα πόδια των παικτών της ομάδας μου, στερώντας την, από τον αντίπαλο. Οταν ένιωσα ότι η ομάδα και μετά την ισοφάριση του αντιπάλου μας, που ξέραμε ότι θα μας πίεζε περισσότερο, έχοντας το μομέντουμ του αγώνα μετά το 1-1, προσπάθησα να αντιδράσω με αλλαγή σχηματισμού. Ηταν ξεκάθαρο στο δεύτερο ημίχρονο πως είχαμε πολλές ευκαιρίες αντεπίθεσης. Δεν καταφέραμε όμως να τις μετουσιώσουμε σε καθαρές ευκαιρίες. Μιλάμε για επτά – οκτώ περιπτώσεις που το μόνο που χρειαζόταν ήταν το καθαρό μυαλό και η ηρεμία, για να πάρουμε την σωστή απόφαση. Τώρα θα μιλούσαμε για άλλο αποτέλεσμα».

Αναφερόμενος στο ματς με την Ξάνθη δήλωσε:

«Η βαθμολογική θέση της Ξάνθης είναι το πρώτο σημάδι της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται εκεί. Θα πρέπει να λειτουργήσει ως καμπανάκι επαγρύπνησης, προσήλωσης και συγκέντρωσης. Πρόκειται για την καλύτερη ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα στις αντεπιθέσεις ή μάλλον η πιο αποτελεσματική στις αντεπιθέσεις. Δεν χρειάζεται πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Εμείς θα πρέπει να προσέξουμε, όταν χάνουμε την μπάλα, να παραμείνουμε πιστοί στο πλάνο και τις ιδέες μας, να είμαστε πολύ κοντά στους πιο επικίνδυνους παίκτες του αντιπάλου, για να κόψουμε τις αντεπιθέσεις του. Αρα θέλουμε σιγουριά και ασφάλεια στην κυκλοφορία της μπάλας, στην πρώτη και δεύτερη φάση ανάπτυξης και δυνατή αντίδραση, όταν χάνουμε την μπάλα.

Εχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο στον αγώνα, να πάρουμε τους τρείς βαθμούς, να δώσουμε το καλύτερο εαυτό μας, να μπούμε δυνατά, μόνο έτσι θα αυξήσουμε τις δυνατότητες για να κερδίσουμε».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα