ΕΠΟ: Τι ακριβώς ισχύει για το επίμαχο άρθρο 30 περί πολυϊδιοκτησίας (pics)

Δημήτρης Τομαράς
ΕΠΟ: Τι ακριβώς ισχύει για το επίμαχο άρθρο 30 περί πολυϊδιοκτησίας (pics)

bet365

Το Gazzetta.gr εξηγεί το τι ακριβώς έχει γίνει με το άρθρο 30 του ΚΑΠ του 2019 περί πολυϊδιοκτησίας και τι είχε αποφασίσει η ΕΠΟ για τέτοιες περιπτώσεις...
Όπως διαβάσατε από χθες Τρίτη το άρθρο 69 του Νόμου 2725/1999 περιγράφει το το ισχύει σε περιπτώσεις πολυϊδιοκτησίας με τις σχετικές ποινές να περιλαμβάνουν και αποβολή από το πρωτάθλημα με απόφαση του οικείου δικαιοδοτικού οργάνου, το οποίο επιλαμβάνεται ύστερα από έκθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ή μετά από προσφυγή όποιου έχει έννομο συμφέρον. Στις αναφορές με το σχετικό άρθρο έγινε η σύνδεση και με τον ΚΑΠ της ΕΠΟ για το 2019 με το άρθρο 30.
Τι έχει γίνει όμως με επίμαχο άρθρο 30 περί πολυϊδιοκτησίας; Το καλοκαίρι ως γνωστόν η Ε.Ε. της ΕΠΟ έκανε προσπάθεια ώστε να μην επιβάλλεται καμία ποινή για περιπτώσεις που ο μεγαλομέτοχος μίας ομάδας είναι μικρομέτοχος σε άλλη (σ.σ. κυρίως ως προς αυτό). Μετά την παρέμβαση και της αθλητικής ηγεσίας έκανε πίσω στο θέμα αυτό. Ωστόσο το άρθρο 30 διαγράφτηκε από τον ΚΑΠ του 2019. Τι αποφασίστηκε; Πολύ απλά το Δ.Σ. της ΕΠΟ αποφάσισε αντ' αυτού να υιοθετήσει το άρθρο 69 και τον σχετικό Νόμο και φυσικά τις όποιες αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ότι ποινές προβλέπονται από εκεί δηλαδή. Στην Gallery μπορείτε να δείτε το άρθρο 30 πριν την διαγραφή αλλά και τις φωτογραφίες της απάλειψής του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα