Μίχελ: «Πλέον υπάρχει δικαιοσύνη με ξένους διαιτητές»

Μίχελ: «Πλέον υπάρχει δικαιοσύνη με ξένους διαιτητές»

Gazzetta team
Μίχελ: «Πλέον υπάρχει δικαιοσύνη με ξένους διαιτητές»

bet365

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, τόνισε πως με ξένους διαιτητές υπάρχει δικαιοσύνη στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ χαρακτήρισε πολύ καλή την διαιτησία του Μαρτίνεθ στο ντέρμπι της Κυριακής μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metrosport ο Λούμπος Μίχελ:

Θεωρεί ότι δικαιώνεται που υπάρχουν πλέον ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι; «Μετά τον πρώτο μου χρόνο στην ομάδα είχα μιλήσει με τον κ. Σαββίδη για κάποια ντέρμπι που είχαμε παίξει και ειδικά με τον Ολυμπιακό και σε ματς που δεν δόθηκε πεντακάθαρη κόκκινη κάρτα στον Μιλιβόγεβιτς σε φάση με τον Κλάους και τότε κατάλαβα ότι τα λάθη των διαιτητών δεν ήταν ανθρώπινα και η μόνη λύση ήταν να έρθουν ξένοι διαιτητές στην Ελλάδα. Και τώρα βλέπω ότι δικαιώνομαι».

Για τη διαιτησία του Μαρτίνεθ στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής είπε: «Οι Ισπανοί είναι οι κορυφαίοι της Ευρώπης, είναι πιο πάνω και από τους Ιταλούς, Δεν υπάρχει λόγος να μιλάει κανείς για διαιτησία στο ντέρμπι του Καραϊσκάκης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να μιλάει για διαιτησία σ΄ αυτό το ματς, ας κοιτάξει την ομάδα του. Αν υπήρχε ο Βιεϊρίνια ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε κερδίσει το παιχνίδι».

Για τα παράπονα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Φούσεκ: «Δεν πρέπει να στεκόμαστε σε 1-2 φάσεις και αν υπήρχαν λάθη. Ο Μπίσεσβαρ δεν θα έπρεπε να δεχτεί 2η κίτρινη κάρτα, αλλά κανείς δεν μπορεί να έχει παράπονα για τη διαιτησία στο ντέρμπι».

Θεωρεί ότι τα παιχνίδια παίζονται στα ίσα; «Πρέπει να υπάρχουν ξένοι διαιτητές και στα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης. Όταν βλέπω ξένους ρέφερι σε αγώνες είμαι ήσυχος, επιτυγχάνεται δικαιοσύνη και δεν υπάρχει καχυποψία».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θέλει να «τελειώσει» τον Περέιρα: «Ο Ολυμπιακός είχε μάθει τα προηγούμενα χρόνια να ελέγχει την κατάσταση. Και τώρα που δεν την ελέγχει θέλει να τελειώσει τον Περέιρα. Δεν σέβεται τίποτα και κανέναν φίλαθλο καμίας ομάδας. Θα σας πω για παράδειγμα το περίφημο ντέρμπι που δεν τελείωσε ποτέ με τον Γκαρθία στην Τούμπα και τον αλαζόνα Καραπαπά για να καταλάβετε τι σημαίνει όταν δεν σε σέβεται κάποιος».

Για τον αν υπάρχει φόβος ή δεν είναι ικανοί οι Έλληνες διαιτητές είπε: «Σε πρόσφατη συζήτηση που είχα με τον Περέιρα και παρουσία του κ. Γκαγκάτση του είπα ότι οι Έλληνες διαιτητές έχουν ποιότητα. Για παράδειγμα ο Κομίνης είναι ο καλύτερος τεχνικά διαιτητής στην Ελλάδα, όμως δεν μπορεί να διαχειριστεί την πίεση στα ντέρμπι. Ο Τζήλος είναι πάρα πολύ καλός ρέφερι και θα πρέπει οι καλοί να επιβραβεύονται με περισσότερα παιχνίδια. Όμως οι περισσότεροι διαιτητές στην Ελλάδα δεν είναι ανεξάρτητοι. Είμαι 20 χρόνια στον χώρο και μπορώ να καταλάβω ποιο είναι ανθρώπινο λάθος. Σε ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό ο Παππάς μας έσφαξε και κάποιοι θέλησαν να τον δικαιολογήσουν. Τα μάτια μου δεν με γελούν και ξέρω να ξεχωρίζω ποιο είναι σκόπιμο λάθος».

Για το αν είναι φαβορί ο ΠΑΟΚ και φέτος για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος: «Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ δρόμο μπροστά του και πρέπει να κερδίσει τα ντέρμπι στον δεύτερο γύρο και φυσικά να μην χάσει βαθμούς σε μικρά ματς. Έχει την ποιότητα να φτάσει και φέτος στην κατάκτηση του νταμπλ».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα