ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Παναθηναϊκός: Αρχιπροπονητής στις ακαδημίες ο Σάμιος

Παναθηναϊκός: Αρχιπροπονητής στις ακαδημίες ο Σάμιος

Παναθηναϊκός: Αρχιπροπονητής στις ακαδημίες ο Σάμιος

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε την πρόσληψη του Βαγγέλη Σάμιου για να ηγηθεί πλήρως στο κομμάτι της Ακαδημίας του συλλόγου, με τον Γιάννη Κουλουριώτη ν' αναλαμβάνει ρόλο διοικητικού υπεύθυνου.

Οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Τρίτης την επιστροφή του Σάμιου έπειτα από σχεδόν δυο χρόνια, αφού μέχρι και το 2017 βρισκόταν στην ομάδα προτού αναλάβει τεχνικός διευθυντής και προπονητής του τμήματος κ-19 του ΑΠΟΕΛ.

Όσον αφορά τον Γιώργο Κουλουριώτη, αυτός είναι πλέον διοικητικός υπεύθυνος της ακαδημίας αρμόδιος για διοικητικά και οργανωτικά θέματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την πρόσληψη του Βαγγέλη Σάμιου στη θέση του αρχιπροπονητή της Ακαδημίας του συλλόγου. Ο έμπειρος προπονητής αναλαμβάνει άμεσα τα καθήκοντά του.

Ο Βαγγέλης Σάμιος γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού απ' όπου το 1982 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα. Στο Τριφύλλι έμεινε έως το 1984 και έπαιξε σε Αιγάλεω, Ατρόμητο. Προπονητικά αφιέρωσε την καριέρα του αποκλειστικά στις ακαδημίες. Έκανε το πρώτο βήμα το 1996 στην ακαδημία του Χουάν Ρότσα όπου έμεινε έως το 2004, συνέχισε δύο σεζόν στον Ατρόμητο και το 2007 επέστρεψε στον Παναθηναϊκό. Έμεινε για μια δεκαετία περνώντας από το πόστο του προπονητή Κ18 και Κ20. Το 2018 ανέλαβε τεχνικός διευθυντής και προπονητής της Κ19 στην ομάδα του ΑΠΟΕΛ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που γυρίζω στο σπίτι μου. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να μπορέσουμε να φτάσουμε την ακαδημία εκεί που της αξίζει. Η ακαδημία είναι σημαντική για τον Παναθηναϊκό και επειδή έχουμε και παιδιά της ακαδημίας που ανέβηκαν πρόσφατα στην πρώτη ομάδα, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να γίνει σωστή εκπαίδευση εντός και εκτός γηπέδου. Αυτός είναι ο ρόλος της ακαδημίας και θα προσπαθήσουμε όλοι με τη δουλειά μας να εξυψώσουμε την ακαδημία μας», ήταν τα λόγια του Βαγγέλη Σάμιου μετά την πρόσληψή του.

Διοικητικός υπεύθυνος της ακαδημίας αρμόδιος για διοικητικά και οργανωτικά θέματα αναλαμβάνει ο Γιάννης Κουλουριώτης.