Φατιόν στο gazzetta.gr: «Με Παναθηναϊκό και Άρη δείξαμε πως η εξάδα είναι εφικτός στόχος»

Φατιόν στο gazzetta.gr: «Με Παναθηναϊκό και Άρη δείξαμε πως η εξάδα είναι εφικτός στόχος»

Φώτης Καρακούσης
Φατιόν στο gazzetta.gr: «Με Παναθηναϊκό και Άρη δείξαμε πως η εξάδα είναι εφικτός στόχος»

bet365

Ο Άντονι Φατιόν μιλάει στο gazzetta,gr για την φετινή πορεία της ΑΕΛ, την μάχη για την εξάδα, τις αλλαγές που έχει φέρει ο Μιχάλης Γρηγορίου, αλλά και τον φονικό σεισμό στην Αλβανία.

Μπέρνλι – Μάντσεστερ Σίτι με επιστροφή* στα χαμένα! (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Την περσινή χρονιά η ΑΕΛ κατάφερε μόλις την 29η αγωνιστική μετά και την μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ να εξασφαλίσει την παραμονή στην Super League. Φέτος η πορεία των «βυσσινί» εντελώς διαφορετική, με την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου να έχει καταφέρει μετά από 12 αγώνες να βρίσκεται στην 6η θέση με 18 βαθμούς (όσους και η Ένωση) και δείχνει πως μπορεί να βρεθεί στην εξάδα και τα playoffs.
Και το δείχνει κυρίως με την εικόνα της. Μια εικόνα ομάδας που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο και προσπαθεί γι' αυτό χωρίς να είναι κλεισμένη πίσω περιμένοντας τον αντίπαλο. Το δείχνει κυρίως με το πείσμα που βγάζει, καθώς ήδη έχει καταφέρει να πετύχει τρεις ανατροπές. Οι δύο χάνοντας με 2-0 από Άρη σε Βικελίδης και ΟΦΗ στην Λάρισα και η άλλη με τον Βόλο και πάλι στο AEL FC Arena, με το 0-1 να γίνεται 2-1.
Ένα από τα βασικά γρανάζια της... μηχανής της ΑΕΛ είναι και ο Άντονι Φατιόν. Ο Αλβανός αμυντικός μέσος έχει παίξει στα 11 από τα 12 παιχνίδια και κόντρα στον Βόλο ήταν αυτός που με εκτέλεση πέναλτι έκανε το 1-1. Ο Φατιόν απέναντι στους νεοφώτιστους εκτέλεσε το έβδομο πέναλτι παραμένοντας ανίκητος, καθώς μετράει 7 στα 7.
Μιλώντας στο gazzetta,gr ο 28χρονος ποδοσφαιριστής αναφέρεται στην φετινή πορεία της ΑΕΛ, το τι έχει αλλάξει με τις προηγούμενες χρονιές, τις ανατροπές, τους στόχους, αλλά και το απόλυτο στις εκτελέσεις πέναλτι. Δυστυχώς (και λέμε δυστυχώς γιατί χάθηκαν τόσο τόσο άδικα ανθρώπινες ζωές) αναφέρεται και στον φονικό σεισμό της Αλβανίας που συγκλόνισε όλο τον κόσμο.
Άντονι ας ξεκινήσουμε με το τελευταίο ματς. Τρίτη ανατροπή φέτος, τι έχει αλλάξει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;
«Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι. Αυτό που ξέρω είναι πως παλεύουμε το κάθε παιχνίδι. Δεν τα παρατάμε. Κάθε χρόνο δεν τα παρατούσαμε, αλλά φέτος έχουμε βελτιωθεί σε κάποια πράγματα μέσα στο γήπεδο και αυτό βγαίνει».
Ποια είναι αυτά τα πράγματα στα οποία έχετε βελτιωθεί;
«Αρχικά να πω πως μας βοηθάει και το γήπεδο. Μας άλλαξε την ψυχολογία. Προσπαθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και πλέον λόγω γηπέδου μπορούμε να παίξουμε. Έχουμε μια ομάδα που παλεύει ως το τέλος, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα».
Έχοντας ξεπεράσει και την 12η αγωνιστική, πίστευες πως η ομάδα θα βρισκόταν σε αυτή την θέση;
«Όταν άρχισε το πρωτάθλημα κανείς δεν ήξερε που θα βρίσκεται. Άρχισε να φαίνεται από αγώνα σε αγώνα πως η ομάδα έχει ταυτότητα και πλάνο και πιστεύουμε πως θα πάμε ακόμα καλύτερα».
Όταν λες καλύτερα; Με τι θα είσαι ευχαριστημένος;
«Όσο περνάνε οι αγωνιστικές κοιτάζεις το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Τελείωσε ήδη ο πρώτος γύρος γιατί τα ματς είναι λιγότερο. Οπότε κοιτάς ξεχωριστά το κάθε ματς, να παίρνεις ό,τι μπορείς για να κρατηθείς για να μείνεις στην εξάδα. Αυτό είναι το σημαντικό. Αυτός είναι ο βασικός μας στόχος».
Τι έχει αλλάξει ο Γρηγορίου στην ομάδα και την βλέπουμε πιο επιθετική;
«Προσπαθούμε να παίξουμε μπάλα, έχουμε ένα πλάνο. Ένα πλάνο πάνω σε δύο-τρία συστήματα και μας βγαίνει. Πάνω από όλα είμαστε ομάδα μέσα στο γήπεδο δεν κοιτάζει ο καθένας το συμφέρον τους, αλλά παίζουν όλοι για όλους και μας βγαίνει αυτό. Έχει μεγάλη συμμετοχή ο νέος προπονητής, αλλά έχει και το υλικό για να το κάνει».
Φέτος βλέπουμε την ΑΕΛ να έχει και βάθος στο ρόστερ
«Ναι ισχύει αυτό. Ήρθαν καινούργιοι παίκτες και κούμπωσαν. Ο καθένας μας βοηθάει με τον τρόπο του. Δίνει ο καθένας ό,τι έχει. Όταν είμαστε όλοι μαζί και υπάρχει θετική αύρα από όλους θα μας βγει. Δεν φτάνει μόνο να προσπαθείς να παίξεις χρειάζεται πάθος και ψύχη, αλλιώς δεν κάνεις κάτι».
Να επιστρέψουμε λίγο στον στόχο της εξάδας. Θεωρείς πως είναι εφικτός;
«Ναι φυσικά και είναι εφικτός ο στόχος αυτός. Αποδείξαμε με Άρη και Παναθηναϊκό εκτός έδρας πως μπορούμε να τους κερδίσουμε ειδικά στο Βικελίδης ήμασταν πίσω με 2-0 και καταφέραμε να το γυρίσουμε σε ένα τόσο δύσκολο γήπεδο. Εννοείται βέβαια πως δεν είναι εύκολο να φτάσουμε στην εξάδα. Θα υπάρχει μάχη μέχρι το τέλος, αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε».
Κόντρα στον Βόλο έκανες το 7 στα 7 από την άσπρη βούλα. Έχεις γίνει σπεσιαλίστας στα πέναλτι
«Μου αρέσει να χτυπάω τα πέναλτι. Κάθομαι και στην προπόνηση και το κάνω. Όταν χτυπάω απέναντι σε τερματοφύλακες που έχω εκτελέσει κοιτάζω που πέφτει. Τον διαβάζω, μου αρέσει να εκτελώ και προσπαθώ να μαθαίνω και τον αντίπαλο. Κάθε φοράς που στο επόμενο είναι πιο δύσκολο γιατί σε διαβάζει και ο αντίπαλος».
Δυστυχώς να κλείσουμε με κάτι που δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Η Αλβανία τις τελευταίες ημέρες έχει χτυπηθεί από τον φονικό σεισμό. Τι έχεις μάθει; Πως το έζησες εσύ όλο αυτό;
«Ήταν συγκλονιστικό ότι πέρασαν. Μακάρι να μην τυχαίνει σε καμία χώρα αυτό. Τους έπιασε σε άσχημη στιγμή, καθώς ήταν βράδυ και δεν μπορούσαν να αντιδράσουν. Μέσα στην ατυχία όμως, ευτυχώς μας έχουν βοηθήσει από παντού. Είναι μεγάλη η βοήθεια από όλες τις χώρες. Προσωπικά δεν είχα κάποιον συγγενή που να επλήγη από τον σεισμό, αλλά δεν γίνεται να μην στεναχωριέσαι. Μακάρι να το ξεπεράσουν γρήγορα. Ήταν ένα μεγάλο σοκ για την Αλβανία και να ορθοποδήσει, αν και οι ψυχές δεν γυρνάνε πίσω. Μακάρι να πάνε όλα καλά».
Η ΑΕΛ θα προσπαθήσει να βοηθήσει στο συγκεκριμένο θέμα. Πες μας πως ακριβώς
«Οι άνθρωποι της ομάδας μαζί με τον πρόεδρο Αλέξη Κούγια έχουν κανονίσει φιλικό στο Δυρράχιο και είναι μία πάρα πολύ σπουδαία κίνηση γιατί ποδόσφαιρο είναι ανθρωπιά και όταν και όποτε μπορούμε βοηθάει ο ένας τον άλλον. Γιατί μπορεί ο καθένας να είναι στην θέση του άλλου και πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι με συναισθήματα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα