Μανθάτης στο gazzetta.gr: «Όλη μας η ζωή ο Ολυμπιακός, χρωστάμε πολλά στην ομάδα»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Μανθάτης στο gazzetta.gr: «Όλη μας η ζωή ο Ολυμπιακός, χρωστάμε πολλά στην ομάδα»

bet365

Ο Γιώργος Μανθάτης μιλάει στο gazzetta.gr για το restart που κάνει στην καριέρα του με την Ανόρθωση, ενώ θυμάται πως βρέθηκε στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού με τους Ρέτσο, Νικολάου και Ανδρούτσο. Τι λέει για τους «ερυθρόλευκους» του Μαρτίνς, αλλά και την αναφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πρόσωπο του.

Ο Γιώργος Μανθάτης εμφανίζεται απόλυτα δικαιωμένος για την απόφαση του να εγκαταλείψει την Super League για λογαριασμό της Ανόρθωσης.

Ο 22χρονος εξτρέμ, ο οποίος ανήκει στον Ολυμπιακό εξελίσσεται σε σημαντικό γρανάζι για την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια έχοντας καταγράψει 9 συμμμετοχές και 2 ασίστ στο κυπριακό πρωτάθλημα. Η «μεγάλη κυρία» του κυπριακού ποδοσφαίρου βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με τον Μανθάτη να έχει σημαντική συνεισφορά στην μέχρι στιγμής πορεία της.

Έχοντας περάσει από όλα τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού έφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα συνθέτοντας μαζί με τους Ρέτσο, Νικολάου, Ανδρούτσο μια από τις πιο ελπιδοφόρες φουρνιές παικτών που προέρχονται από τα «σπλάχνα» του συλλόγου.

Ο Μανθάτης έπειτα από τον δανεισμό του σε ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιο, μεταπήδησε στην Ανόρθωση βρίσκοντας ξανά τα πατήματα του.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού μίλησε στο gazzetta.gr για τις ευτυχισμένες μέρες που ζει στην Κύπρο, την συμβολή του Τιμούρ Κετσπάγια στο restart που κάνει, θυμήθηκε πως ο Πάουλο Μπέντο τον προώθησε στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, αλλά και το πως βρέθηκε στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού για το ματς με τον Ατρόμητο από κοινού με τους Ρέτσο, Νικολάου και Ανδρούτσο. Παράλληλα, σχολίασε και την αναφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη στον ίδιο, αλλά και στους πρώην συμπαίκτες του...

Μετά από μια διετία σε ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιο βρίσκεται σε μια ομάδα η οποία πλέον έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Είσαι ικανοποιημένος μέχρι στιγμής από την παρουσία σου στην Ανόρθωση;

«Μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά και το πιο σημαντικό είναι ότι βρίσκομαι σε μια ομάδα, η οποία δεν έχει στόχο να παραμείνει στην κατηγορία, αλλά να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Είναι πολύ ευχάριστο για έναν ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται σε έναν σύλλογο με φιλοδοξίες, όπου υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις».

Θεωρείς πως η Ανόρθωση ήταν η καλύτερη απόφαση που μπορούσες να πάρεις το περασμένο καλοκαίρι προκειμένου να δώσεις ξανά ώθηση στην καριέρα σου;

«Νομίζω πως έπειτα από δύο χρόνια όπου αγωνίστηκα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιο, μετά τον Ολυμπιακό, είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να είχα κάνει. Είναι ένα σκαλοπάτι για να βρεθεί εκεί που ήμουν, θα μπορούσα να πω για να κάνω ένα restart. Έφτασα να παίζω στον Ολυμπιακό σε νεαρή ηλικία. Δεν με πήραν τα χρόνια, είμαι 22 ετών, αλλά είναι καλό που κάθε χρονιά έχω παιχνίδια στα πόδια μου. Βέβαια, βλέπουμε πως στην Ευρώπη σε αυτή την ηλικία δεν θεωρείσαι μικρός. Μην πω πως θεωρείσαι και μεγάλος».

Πως είναι η συνεργασία σου με τον Τιμούρ Κετσπάγια;

«Ο κ. Κετσπάγια έχει προσθέσει στην Ανόρθωση αυτό που έλειπε τα τελευταία χρόνια. Δηλαδή το μέταλλο του νικητή και η ψυχολογία ότι πάμε για πρωτάθλημα και διακρίσεις. Προσωπικά αυτό που μου θυμίζει είναι λες και παίζω στον Ολυμπιακό. Βρίσκομαι σε μια μεγάλη ομάδα με το γήπεδο σχεδόν γεμάτο, με τον κόσμο να έχει δυναμική και να μας ακολουθεί παντού.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι σε μια ομάδα που έχει φιλοδοξίες με τους οπαδούς της να έχουν απαιτήσεις και περιμένουν πράγματα από σένα. Είναι μια μικρογραφία του Ολυμπιακού. Είναι κάτι που έχω ξαναπεράσει και μου αρέσει. Μιλάμε για μια από τις ιστορικότερες ομάδες της Κύπρου με πολλά πρωταθλήματα και Κύπελλας και συμμετοχή στους ομίλους του Champions League.

Είναι ένας σύλλογος με διακρίσεις. Δυστυχώς τα τελευταία 5-6 χρόνια υπήρξε μια στασιμότητα, αλλά πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει. Εδώ επίσης σέβονται τον προπονητή. Δεν ξέρω πως είναι γενικά με τους προπονητές στην Κύπρο, αλλά σε ότι αφορά το πρόσωπο του Τιμούρ Κετσπάγια έχουν μια εκτίμηση, μια αποδοχή και έναν σεβασμό. Αυτό σε κάνει να νιώθεις και εσύ καλά γιατί δεν θα ξυπνήσεις μια μέρα και να αναρωτιέσαι τι θα γίνει εάν θα φύγει ο προπονητής. Αντίθετα, αυτό στην Ελλάδα δεν ισχύει αφού δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Υπάρχει μια σταθερότητα και αυτό είναι καλό, ειδικά για εμάς που είμαστε καινούργια ομάδα.

Κάναμε 11-12 προσθήκες και ο προπονητής σε ένα τόσο σύντομο διάστημα κατάφερε να 'δέσει' την ομάδα, κάτι που είναι μεγάλη επιτυχία. Εδώ βλέπουμε σε μεγάλες ομάδες γίνονται 3-4 προσθήκες και μέχρι να συντονιστούν οι παίκτες μεταξύ τους χρειάζονται 4-5 μήνες. Αυτό που μας λέει ο προπονητής είναι πως τα τελευταία χρόνια ο κόσμος δεν πήγαινε στο γήπεδο, οπότε οφείλεται αυτή η επιστροφή των οπαδών και σε αυτόν και σε μας, με τις επιδόσεις μας. Το πιο ευχάριστο για έναν ποδοσφαιριστή να βλέπει το γήπεδο γεμάτο».

Στην ίδια θέση με σένα αγωνίζεται ο Νίκος Καλτσάς, ενώ υπάρχει και ο Γεωργιανός Οκριασβίλι; Παρόλα αυτά έχεις καταφέρει να πείσεις τον Τιμούρ Κετσπάγια πως αξίζει μια θέση στην ενδεκάδα...

«Ο ανταγωνισμός είναι καλό να υπάρχει σε μια ομάδα γιατί δεν σε αφήνει να επαναπαυτείς. Σε κάθε προπόνηση πρέπει να τα δίνεις όλα, γιατί η προπόνηση είναι ο καθρέφτης του αγώνα, οπότε όταν προσπαθείς και δίνεις το 100% των δυνατοτήτων σου, ο κ. Κετσπάγια είναι ένας προπονητής που θα σε ανταμείψει και θα σου δώσει την ευκαιρία. Μόνο ευχαριστημένος είμαι. Δεν έχω κανένα παράπονο από τον προπονητή, τους συμπαίκτες μου, τον κόσμο. Είμαι πολύ καλά».

Αν και είναι ακόμη νωρίς, κάνεις σκέψεις να συνεχίσει και μετά το πέρας του δανεισμού σου στην Ανόρθωση ή θα επιχειρήσεις να διεκδικήσεις μια θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού;

«Ο Ολυμπιακός είναι άλλο πράγμα, είναι μεγάλο καράβι. Έχω περάσει από τον Ολυμπιακό και έχω πάρει μέρος σε τρεις προετοιμασίες, απλώς αυτή τη στιγμή πηγαίνω πολύ καλά και νιώθω έπειτα από αρκετό καιρό πολύ καλά στην καθημερινότητα μου και στις προπονήσεις.

Επίσης υπάρχει η αποδοχή του κόσμου και η εμπιστοσύνη του προπονητή. Όλα αυτά θέλω να τα απολαύσω και να τα εκμεταλλευτώ μέχρι το τέλος της σεζόν που είμαι δανεικός και όταν έρθει εκείνη η στιγμή θα πάρουμε την πιο σωστή απόφαση. Όλα βέβαια βρίσκονται στο χέρι του Ολυμπιακού γιατί εκεί ανήκω, αλλά μέχρι τότε ας έχω κάνει μια καλή σεζόν και βλέπουμε».

Πρόσφατα ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης είχε κάνει μια ομιλία στην ομάδα Νέων, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και σε σένα...

«Το να αναφερθεί ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μετά από τρία χρόνια που παίξαμε στην πρώτη ομάδα και στους τέσσερις μας, χωρίς να πει κάπoια εγκωμιαστικά λόγια, αλλά μόνο που αναφέρθηκε στα πρόσωπα μας είναι κάτι που μας τιμάει ιδιαίτερα. Είναι κάτι πολύ ευχάριστο και πολύ τιμητικό να στο λένε. Μου έστειλαν μηνύματα πάρα πολλοί φίλοι μου λέγοντας μου:

'Ρε συ μίλησε ο Μαρινάκης για σένα'. Υπάρχει ένας σεβασμός. Ήταν μια πολύ ωραία χρονιά όταν αγωνιστήκαμε για πρώτη φορά στην πρώτη ομάδα γιατί και ο κόσμος του Ολυμπιακού ήθελε να δει παιδιά από τις ακαδημίες. Ανεβήκαμε, υπήρχε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, όπου κατακτήσαμε το πρωτάθλημα».

Ανήκεις σε μια γενιά ποδοσφαιριστών, όπως οι Ρέτσος, Νικολάου και Ανδρούτσος που ξεκινήσατε από μικρή ηλικία και φτάσατε μέχρι την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Πόσο σημαντική ήταν η παρουσία σας στους «ερυθρόλευκους» για την ποδοσφαιρική σας ανέλιξη;

«Δεν είναι ότι απλά παίξαμε στον Ολυμπιακό. Εκεί ξεκινήσαμε από την Δ΄ Δημοτικού, ανεβήκαμε κλιμάκιο-κλιμάκιο σταδιακά και ανδρωθήκαμε στον Ολυμπιακό.

Όλη μας η ζωή είναι ο Ολυμπιακός, οπότε για εμάς ότι ανεβήκαμε, κάναμε προετοιμασία και παίξαμε στην πρώτη ομάδα, είναι ένα σημείο αναφοράς, ένα όνειρο που ζούσε όχι μόνο ο Ρέτσος, ο Ανδρούτσος, ο Μανθάτης ή ο Νικολάου. Ήταν ένα όνειρο που ζούσαμε όλοι μαζί και αυτό που συζητάμε πολλές φορές είναι πως ποτέ δεν θα ξεχάσουμε το παιχνίδι που παίξαμε και οι τέσσερις μαζί εναντίον του Ατρομήτου στη φάση των προημιτελικών.

Ξεκινήσαμε και οι τέσσερις στην ενδεκάδα και κοιτούσαμε το χαρτί με το αρχικό σχήμα που μας είχε δώσει ο προπονητής. Μάλιστα ο Ρέτσος ήταν αρχηγός σε αυτό το παιχνίδι. Νιώθαμε σε αυτό το παιχνίδι πως ήμασταν όλοι αρχηγοί. Οφείλουμε πολλά στον Ολυμπιακό, το όνομα που έχω εγώ σαν Μανθάτης, ο Ανδρούτσος και τα υπόλοιπα παιδιά. Ο Ολυμπιακός μας έχτισε, μας έφτιαξε και μας έδωσε την ευκαιρία, να αποδείξουμε ποιοι είμαστε και μόνο θετικά υπάρχουν από αυτή την ομάδα».

Πως θυμάσαι το ξεκίνημα σου στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού;

«Θυμάμαι πως μας είχαν ειδοποιήσει πως θα πάμε προετοιμασία. Η προετοιμασία του Ολυμπιακού συνήθως περιλαμβάνει τρία στάδια. Ένα είναι στην Αυστρία, μετά στην Ολλανδία ή το Βέλγιο και μετά στην Ελλάδα με κάποια φιλικά εντός και εκτός της χώρας. Αυτό που είπαμε με τα παιδιά είναι ας πάμε στο πρώτο στάδιο και το σημαντικό είναι να φτάσουμε στο δεύτερο. Αφού συνέβη αυτό ευχόμασταν να συνεχίσουμε και στο τρίτο στάδιο και να βρεθούμε στο ρόστερ και να πάρουμε χρόνο συμμετοχής στο Κύπελλο, όποτε να καταγράψουμε 5-6 συμμετοχές σε όλη την χρονιά θα είναι πολύ καλά.

Λέγαμε αν φτάσουμε τις 10 θα είναι όνειρο. Μετά άρχιζε να παίζει ο Ρέτσος από τον Σεπτέμβριο όπου τον εμπιστεύθηκε πολύ ο κ. Μπέντο, έπειτα άρχισε να βάζει και μένα στα μέσα της χρονιάς και έκλεισε με τον Ανδρούτσο. Πάνω-κάτω πήραμε όλοι τα ίδια παιχνίδια με τον Ρέτσο να έχει λίγο παραπάνω. Δεν το περιμέναμε ποτέ. Η πρώτη μας σκέψη ήταν απλά να βρεθούμε στο ρόστερ και όπως είπα να πάρουμε χρόνο συμμετοχής σε 5-6 παιχνίδια».

Πως κρίνεις την φετινή ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς; Πιστεύεις στο τέλος της σεζόν θα καταφέρει ο Ολυμπιακός να επιστρέψει στην κορυφή;

«Νομίζω πως ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή έχει έναν προπονητή που βρίσκεται δύο χρόνια στην ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό γιατί ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται, η ομάδα βγάζει αυτοματισμούς, έχουν γίνει κάποιες πολύ καλές προσθήκες ποιοτικές με εμπειρία. Η ομάδα ξεχειλίζει από ποιότητα και όλα αυτά τα γκολ που μπαίνουν είναι η ανταμοιβή του προπονητή που δουλεύει δύο χρόνια. Εμείς δεν κοιτούσαμε ποτέ τι κάνει ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και κάθε άλλη ομάδα.

Κοιτούσαμε πάντα τι κάνουμε εμείς σαν Ολυμπιακός. Αν ο Ολυμπιακός φέτος κάνει αυτό το πράγμα και δεν ασχολείται με κανέναν άλλο δεν έχει να φοβηθεί πραγματικά κανέναν γιατί διαθέτει όπως είπα ποιότητα και εμπειρία».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα