Το... μαύρο χάλι και η φθορά του Ίβιτς!

Το... μαύρο χάλι και η φθορά του Ίβιτς!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Το... μαύρο χάλι και η φθορά του Ίβιτς!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την Α.Ε.Κ. που καταφέρνει να αποδεικνύει οτι υπάρχουν πάντα και χειρότερα, για το θέμα προπονητή που (δεν) τρέχει 3 μήνες, ενώ έχει υστερόγραφα...

Με το πάρτι προσφορών* της Novibet θα τα δεις όλα! (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Θα ήταν ιδιαίτερα εύκολο για μένα να αφήσω εδώ, σε τούτο το χώρο, το τελευταίο μου άρθρο στο οποίο προφανώς και δεν θα άλλαζα τίποτα (και) μετά το ματς με τον ΟΦΗ... Ωστόσο δεν χρειάζεται να κοροϊδεύουμε και εμείς τον κόσμο, αυτό το κάνουν υπέροχα οι παίκτες της ΑΕΚ και φυσικά με απόλυτη επιτυχία. Έχουν καταφέρει να μοιάζουν με παρωδία θίασο ο οποίος θα έχει διαλυθεί πριν την ολοκλήρωση της περιοδείας του!
Συγχωρέστε με που δεν ξεκίνησα με ευχές για καλό μήνα. Αλλά πώς να το κάνω; Δεν είναι καλά η ομάδα και πραγματικά σου μένει η εικόνα ότι δεν θα αλλάξει καν αυτό. Πού καλός μήνας; Τι ώρα; Το μόνο ευχάριστο της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ είναι ότι μας δόθηκε η ευκαιρία να βρεθούμε για άλλη μια φορά στον πιο όμορφο τόπο τούτης της χώρας, την Κρήτη...
Σήμερα όμως θα εστιάσουμε στους ποδοσφαιριστές. Τα έχουμε γράψει και εξηγήσει για τα λάθη Μελισσανίδη και το γεγονός ότι έχει την απόλυτη ευθύνη και πρέπει να τα αλλάξει όλα αποδεικνύοντας στην πράξη και όχι στα λόγια το τι πρέπει να συμβεί. Δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος, αλλά να δούμε, τι θα δούμε.
Ωστόσο όπως σημείωνα και στο προηγούμενο άρθρο μου, το μεγάλο πρόβλημα που είναι οι ποδοσφαιριστές, το δάσος και όχι το δέντρο ο Κωστένογλου, δεν σταματάνε να επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για παιδιά με κάκιστη νοοτροπία και χωρίς προσωπικότητα. Εννοείται όχι ολοι τους. Ωστόσο πλέον τους παίρνει όλους η μπάλα!
Μπορείς να διορθώσεις με δουλειά και με προσπάθεια την όποια έλλειψη ταλέντου, ποιότητας στο ρόστερ σου, στο θέμα της νοοτροπίας και της προσωπικότητας όμως θέλεις πολλή δουλειά και δεν είναι δεδομένο και το αποτέλεσμα. Βέβαια πρέπει να αρχίσεις από τα βασικά: να φέρεις έναν σούπερ προπονητή (να πληρώσεις καλά έστω για τέτοιον αφού δεν έχεις δώσει πολλά σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές σου για το ρόστερ) που θα το φτιάξει όλο αυτό.
Στην ΑΕΚ όμως δεν αντιλαμβάνονται ότι έχει και πιο κάτω και πάνε με ευχολόγια. Μήπως κερδίσει η ομάδα τον ΟΦΗ, μήπως αγοράσουμε λίγο χρόνο ακόμη για προπονητή επειδή το διαθέσιμο μπάτζετ δεν είναι ικανό να φέρει αυτόν που χρειάζεται η ομάδα, μήπως, μήπως, μήπως... Τώρα φυσικά αρχίζει η φθορά (και) του Ίλια Ίβιτς. Λογικά και αναμενόμενα. Κοίτα να δεις που ικανή είναι η ΑΕΚ να... κάψει και το τελευταίο καλό χαρτί που έχει να φτιάξει ομάδα!
Σου λέει ο κόσμος: "Τρεις μήνες ρε φίλος και ακόμη ψάχνουμε; Τρεις μήνες και η ομάδα πάει ακέφαλη στον πάγκο; Εεε τι ήρθε να κάνει και ο Ίλια; Κι αν φταίει όντως το μπάτζετ που είναι το πιο πιθανό σενάριο, τι την ανέλαβε τη δουλειά; Τι είπε με τον Μελισσανίδη και δέχτηκε να ρθει;". Άντε απάντα κάτι που να έχει βάση... Είναι σωστή η παρατήρηση!
Ωστόσο το λέω ΞΑΝΑ για να το εμπεδώσουν ΟΛΟΙ: Το θέμα δεν είναι μόνο ο προπονητής στην ομάδα. Το ζήτημα έχει να κάνει με τους ποδοσφαιριστές που έχουν τεράστιο μέρος ευθύνης για αυτό το... μαύρο χάλι. Στο ρόστερ απαιτείται να ρθουν στόπερ (δυο μίνιμουμ άμεσα), να ρθουν χαφ (και να φύγουν), να ρθουν εξτρέμ με ποιότητα, ακόμη και μπακ θες διότι με Παουλίνιο δεν πας ΠΟΥΘΕΝΑ. Και ικανό και εξαιρετικό προπονητή να φέρεις σίγουρα θα βοηθήσει αλλά δεν θα μπορεί για παράδειγμα να γιατρέψει τον Τσιγκρίνσκι!
Δεν μπορώ πλέον ούτε να τους καταλάβω τους παίκτες της ΑΕΚ. Καλά το να τους δικαιολογήσω κάπως μοιάζει να μην το θέλουν οι ίδιοι με την εικόνα τους. Στο Ηράκλειο η ομάδα έκανε μισή ευκαιρία με την κεφαλιά του Μάνταλου στο πρώτο 45λεπτο και στο δεύτερο ημίχρονο έκανε τελική προς την αντίπαλη εστία στο 86ο λεπτό κι ενώ ήταν πίσω στο σκορ.
Δεν καταφέρνουν να αλλάξουν δεύτερη πάσα, άντε τρίτη μην είμαι υπερβολικός, έχει εξαφανιστεί και το συνδυαστικό ποδόσφαιρο που είδαμε χάρη στη διάθεσή τους σε Τουρκία, Τρίπολη και άλλα ματς μετά τον Καρντόσο. Κι αυτό διότι δεν γουστάρουν, είναι αδιάφοροι, δεν ασχολούνται καν! Αυτή είναι η εικόνα τους όπως την παρουσιάζουν οι ίδιοι σε εμάς από τον αγωνιστικό χώρο.
Απαράδεκτοι σε νοοτροπία. Έχουν συμβιβαστεί με την έννοια της ήττας και είναι σα να μη τους πειράζει κιόλας. Δεν μπορώ να μπω καν στη διαδικασία να προσπαθήσω να τους καταλάβω, να μπω στο μυαλό τους να δω τι έχουν, αν και μάλλον γνωρίζω. Ακούμε συνέχεια τα μπάτζετ και έβλεπα τον ΟΦΗ να παίζει με στόπερ δύο ακραία μπακ και δεν έτρωγε μισή φάση και έλεγα δεν γίνεται με Γιαννούλη και Μαρινάκη να μην κάνουμε υποψία φάσης, ΔΕΝ γίνεται.
Αντιλαμβάνεστε τι έγραψα; Έπαιζε ο αντίπαλος με δύο ακραία μπακ στο κέντρο της άμυνάς του (που δεν ξέρω αν μαζί παίρνουν τα λεφτά του έστω του Οικονόμου, βασικά σε καμία περίπτωση) και η ΑΕΚ με Μάνταλο, Λιβάια και Ολιβέιρα (μη γράψω πόσα παίρνουν και οι τρεις συγκεκριμένοι) δεν κατάφερε να κάνει μισή φάση!!!
Αυτά επιβεβαιώνουν και αποδεικνύουν ότι το πιο σημαντικό πόστο σε ένα ποδοσφαιρικό club είναι ο προπονητής του... Μετά οι παίκτες που πρέπει να έχουν εγωισμό, προσωπικότητα, σωστή νοοτροπία. Στην ΑΕΚ όλα αυτά από το ρόστερ λείπουν, δεν υπάρχουν... Καμία προσωπικότητα, μηδέν επιθυμία και εγωισμός, απαράδεκτη νοοτροπία. Η ευθύνη είναι της διοίκησης. Πρέπει να το αλλάξει αυτό χθες με γενναίες αποφάσεις για πολλές, μαζικές αποχωρήσεις - απομακρύνσεις.
Μη σας κουράζω άλλο όμως... Έχουμε να πούμε πολλά και μέσα στην εβδομάδα. Ελπίζω από αύριο να συζητάμε για τον νέο προπονητή και όχι μόνο...
Υγ: Έχω μια απορία εδώ και μήνες, βασικά πολύ καιρό, αυτός ο Κρίστισιτς ήταν από πριν σα παλαίμαχος, ή εδώ μας έγινε τέτοιος; Ο Νίκος Κωστένογλου μετά την δικαιολογία του για να βγει από το ματς με τον Παναθηναϊκό επειδή είχε -λέει- πονοκέφαλο, του έδωσε ξανά φανέλα βασικού; Η διοίκηση έμαθε γιατί βγήκε στο ημίχρονο αλλαγή με τον Παναθηναϊκό και τον έχει ακόμη στην ομάδα; Αλλά εδώ έχουμε τον Βράνιες... Τέλος πάντων για τον Κρίστισιτς η αναφορά μην πάμε αλλού. Ο συγκεκριμένος είναι η προσωποποίηση του τύπου που κάνει αγγαρεία και διακοπές με μεγάλο συμβόλαιο. Δεν μπορεί να δώσει την μπάλα, δεν μπορεί να τρέξει, δεν μπορεί να μαρκάρει, δεν μπορεί να πηδήξει για κεφάλια, δεν ξέρω αν μπορεί γενικά να κάνει κάτι, αλλά στην ΑΕΚ από όταν ήρθε έως σήμερα ΔΕΝ έχει κάνει τίποτα! Να τον... φύγουν χθες και αυτόν.
Υγ2: Έγραψα παραπάνω για τον Βράνιες. Τι να πει κανείς; Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Όχι ψυχίατρος, ολόκληρη κλινική να δημιουργήσει κάνεις στα Σπάτα ψυχιατρικής υποστήριξης, καλά δεν τον κάνει τον Βόσνιο. Κρίμα αλλά δεν θέλει κιόλας να βοηθήσει τον εαυτό του... Αυτός δεν το κάνει επίτηδες βέβαια, αυτό που βλέπουμε, αυτό είναι! Εντάξει καλά ήταν έως εδώ ας κοπεί ο δανεισμός να τελειώνουμε...
Υγ3: Σε τούτο το σημείο επιτρέψτε μου να σημειώσω ότι δεν θέλω να ακούσω καμία ομιλία οποιουδήποτε προς τους παίκτες που να αναφέρει μεταξύ άλλων "όποιος δεν θέλει, δεν γουστάρει, να φύγει". Μη το ξαναπεί κανείς... Δεν φεύγουν το έχουμε εμπεδώσει, μια χαρά είναι στην ΑΕΚ με τα συμβόλαιά τους, άρα αν θες τους διώχνεις, τίποτα άλλο. Αν δεν σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν έχει!
Υγ4: Τα λέγαμε πως έχει και πιο κάτω, ότι μπορεί η ομάδα να πάει ακόμη χειρότερα, βασικά το μόνο σίγουρο ήταν αφού συνεχίζει και πάει ένα ποδοσφαιρικό τμήμα χωρίς προπονητή. Που πας έτσι; Μόνο στην ΑΕΚ θα μπορούσαν να το κάνουν και αυτό...
Υγ5: Πάντα είναι υπέροχα στην Κρήτη με τον κόσμο της ΑΕΚ. Άνθρωποι που ζουν για αυτήν την ομάδα και όποτε έρχεται την κάνουν να νιώθει σα το σπίτι της. Γι αυτό και είναι δύο φορές αλητεία αυτή η εικόνα στο Γεντί Κουλέ. Είδα και πάλι φίλους, θα δω σήμερα και τους υπόλοιπους στην πατρίδα στο Ρέθυμνο, ανταμώσαμε με ανθρώπους που μια αγκαλιά σου αποδεικνύει πόσο μεγάλη οικογένεια είσαι λόγω των τριών γραμμάτων που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν συμμαζέψει τη ζωή μας. Κι όσο ζεις μαθαίνεις τελικά. Αυτή τη φορά ο Δημήτρης απ το Ρέθυμνο μου έμαθε το χωριό Αγία Παρασκευή, είδα και τον φίλο του, ένα μέρος στο οποίο στους 200 (που λέει ο λόγος) κατοίκους, οι 180 για παράδειγμα είναι ΑΕΚ! Απίστευτο κι όμως γεγονός...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...