ΟΦΗ - ΑΕΚ 1-0

Δημήτρης Βέργος
ΟΦΗ - ΑΕΚ 1-0

bet365

Με γκολ του Σεμέδο στο 52' ο ΟΦΗ νίκησε 1-0 την ΑΕΚ, πιστοποίησε για μια ακόμα φορά στο φετινό πρωτάθλημα ότι συνεχώς μεγαλώνει και προσπέρασε την Ένωση στη βαθμολογία!

Η ΑΕΚ πήγαινε στο Ηράκλειο γεμάτη προβληματισμό και εν μέσω της αναζήτησης του νέου προπονητή από τον Ίλια Ίβιτς, έπειτα από την εικόνα και τα αποτελέσματα του τελευταίου διαστήματος. Και όπως φάνηκε και στο Ηράκλειο, η κρίση δεν έχει τέλος για τους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι γνώρισαν την ήττα από τον ΟΦΗ (1-0) και βυθίστηκαν κι άλλο στον βούρκο των προβλημάτων.

Μία Ένωση που γέμιζε ξανά με... κατάθλιψη, χωρίς καμία απολύτως έμπνευση στην τελική προσπάθεια, όπως ακριβώς και στον αγώνα με τον Άρη, έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το «Γεντί Κουλέ». Έτσι έμεινε πλέον στην 4η θέση και βλέπει τις ομάδες από κάτω να την πλησιάζουν επικίνδυνα. Όσο για τον ΟΦΗ πήρε μια απολύτως δίκαιη νίκη, στηριζόμενος στη δυνατή του έδρα και σκαρφάλωσε στην 3η θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω της ανόητης αποβολής του Βράνιες για χτύπημα στον Μαρινάκη στα τελευταία λεπτά, που ήταν η τέταρτη κόκκινη στην καριέρα του με τους κιτρινόμαυρους.

Πρόβλημα στη δημιουργία η ΑΕΚ, περισσότερες τελικές ΟΦΗ

Η ΑΕΚ επέστρεψε στο 3-5-2 και μπήκε με διάθεση να ελέγξει το ματς και να κυκλοφορήσει την μπάλα, ωστόσο δεν είχε καμία έμπνευση στην τελική πάσα με συνέπεια να μην μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων. Παρά την πίεση ψηλά που ασκούσαν οι παίκτες του Κωστένογλου, ήταν εμφανέστατη η έλλειψη δημιουργικότητας απέναντι σε έναν ΟΦΗ που ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με περισσότερες τελικές σε σχέση με τους κιτρινόμαυρους.

Η μοναδική ουσιαστική στιγμή για την ΑΕΚ ήταν εκείνη στο 18' όταν ο Λιβάια εκτέλεσε το φάουλ από τα πλάγια και ο Μάνταλος επιχείρησε την κεφαλιά με τον Σωτηρίου να μπλοκάρει. Η απάντηση των Κρητικών ήρθε στην αμέσως επόμενη φάση όταν η γρήγορη ανάπτυξη έδωσε τη δυνατότητα στον Ναμπί να βρει χώρο για του σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο. Το ματς παρέμενε χωρίς ρυθμό, τα νεύρα έκαναν την εμφάνισή τους, και οι παίκτες της ΑΕΚ δυσκολεύονταν να αναπτυχθούν.

Την ίδια στιγμή ο ΟΦΗ περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να «χτυπήσει» και απείλησε στο 37' και στο 43' με τον Σεμέντο, αλλά στην πρώτη περίπτωση ο Μπάρκας μπλόκαρε ενώ στη δεύτερη η μπάλα πέρασε άουτ. Για τους κιτρινόμαυρους ήταν επιτακτικό να βρουν... σπιρτάδα και καθαρό μυαλό στην τελική πάσα. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με δύο τελικές από Ολιβέιρα και Μάνο που μπλόκαραν χωρίς δυσκολία Σωτηρίου και Μπάρκας αντίστοιχα.

Ο Σεμέντο έδωσε τη νίκη στον ΟΦΗ, ανόητη αποβολή του Βράνιες

Αν πάντως υπήρχε μια ομάδα που φαινόταν ότι θα έφτανε πρώτη στο γκολ αυτή ήταν ο ΟΦΗ και λίγο μετά από την έναρξη του δευτέρου μέρους το έκανε πράξη. Δράστης ο καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων, ο Σεμέντο, ο οποίος δημιούργησε τον χώρο με την κίνησή του, οι Βράνιες, Οικονόμου και Μπακάκης τα έκαναν... θάλασσα και ο άσος του ΟΦΗ τελείωσε όμορφα τη φάση κάνοντας το 1-0.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Κωστένογλου πέρασε στο ματς τον Αλμπάνη αντί του Παουλίνιο, αλλάζοντας σχηματισμό, ψάχνοντας με αυτόν τον τρόπο να βρει κάτι δημιουργικά, αλλά η ΑΕΚ ήταν παντελώς ακίνδυνη. Ο Κωστένογλου, όμως, από τον πάγκο έμοιαζε ανήμπορος να κάνει κάτι για να αλλάξει επιθετικά την εικόνα της ομάδας του. Η Ένωση δημιουργούσε πάλι... κατάθλιψη στους φίλους της, μη μπορώντας να δημιουργήσει το παραμικρό. Έπρεπε να φτάσουμε στο τελευταίο τέταρτο ώστε ο κόουτς της Ένωσης να κάνει τις επόμενες δύο αλλαγές που είχε, περνώντας τους Γιακουμάκη και Ντέλετιτς στο ματς, ψάχνοντας απεγνωσμένα το γκολ.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Βράνιες στο 88' με μια αψυχολόγητη ενέργεια, έριξε αγκωνιά στον Μαρινάκη και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα αφήνοντας την ΑΕΚ με δέκα παίκτες. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάνταλος προσπάθησε να βρει με μακρινό σουτ το γκολ της ισοφάρισης, αλλά η προσπάθεια που επιχείρησε ήταν απογοητευτική. Όπως ακριβώς και η εικόνα της ΑΕΚ, με τον ΟΦΗ να παίρνει μια δικαιότατη νίκη και να περνάει στην 3η θέση, αφήνοντας πίσω του την Ένωση.

MVP: Ο Σεμέντο ήταν πολύ κινητικός από το πρώτο μέρος, όταν και απείλησε σε δύο περιπτώσεις. Στην τρίτη βρήκε δίχτυα και έδωσε τελικά τη νίκη στους Κρητικούς.

Στο ύψος του: Ο Γιαννούλης ήταν σταθερός στην άμυνα του ΟΦΗ και δεν προβληματίστηκε από την κιτρινόμαυρη επίθεση, κρατώντας την στο μηδέν.

Αδύναμος κρίκος: Τα... βαριά χαρτιά της ΑΕΚ, οι Μάνταλος, Ολιβέιρα και Λιβάια δεν έδωσαν τίποτα στο δημιουργικό κομμάτι. Η Ένωση στηρίζεται αποκλειστικά σε αυτούς επιθετικά και από τη στιγμή που σίγησαν, η ΑΕΚ δεν βρήκε γκολ. Επίσης από τους Κρίστιτσιτς και Γαλανόπουλο η ΑΕΚ δεν πήρε κάτι από τον άξονα με συνέπεια οι κιτρινόμαυροι να μείνουν στο... μηδέν.

Η γκάφα: Η αντίδραση των Βράνιες, Μπακάκη και Οικονόμου στη φάση της επίτευξης το γκολ του ΟΦΗ, με τους κιτρινόμαυρους να χάνουν τελείως τον Σεμέντο, ο οποίος έβαλε μπροστά τον ΟΦΗ στο σκορ. Για τον Βράνιες η ανόητη ενέργειά του να χτυπήσει τον Μαρινάκη ολοκλήρωσε την άσχημη εικόνα της ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά.

Το στραγάλι: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Παπαπέτρου. Δεν υπήρχαν άλλωστε δύσκολες φάσεις μέσα στο ματς, ενώ σωστά έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Βράνιες για χτύπημα στον Μαρινάκη.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Υπάρχει και χειρότερα για την ΑΕΚ; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα μετά την ισοπαλία με τον Άρη την περασμένη αγωνιστική. Και τελικά ήταν σαν να μην άλλαξε τίποτα για την Ένωση, η οποία χωρίς επιθετικό πλάνο και δημιουργικότητα στο παιχνίδι της ηττήθηκε απολύτως δίκαια από τον ΟΦΗ, ο οποίος πέρασε πανάξια στην 3η θέση. Για την ΑΕΚ η νέα απώλεια βαθμών ήταν ακόμα μια... ηχηρή καμπάνα πως απαιτούνται άμεσες και ριζικές αλλαγές αρχικά στο «καυτό» θέμα του προπονητή, με τον Ίλια Ίβιτς να έχει πολύ δουλειά μπροστά του για να αλλάξει την καταθλιπτική εικόνα που παρουσιάζουν οι κιτρινόμαυροι σε κάθε παιχνίδι.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Κοροβέσης, Γιαννούλης, Μαρινάκης (93' Νάστος), Μπράουν, Σακόρ, Νέιρα, Ναμπί (81' Κουτρουμπής), Σεμέδο, Τσιλιανίδης, Μάνος (59' Φιγκεϊρέδο)

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Βράνιες, Κρίστιτσιτς (78' Γιακουμάκης), Γαλανόπουλος, Λόπες (83' Ντέλετιτς), Παουλίνιο (61' Αλμπάνης), Μάνταλος, Λιβάια, Ολιβέιρα

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα