Η σπάνια αφοσίωση του Κουρμπέλη και το... μέτρο!

Η σπάνια αφοσίωση του Κουρμπέλη και το... μέτρο!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Η σπάνια αφοσίωση του Κουρμπέλη και το... μέτρο!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον... old school αρχηγό του Παναθηναϊκού, την αυτονόητη παραμονή στο ρόστερ των πιο σημαντικών Ελλήνων ποδοσφαιριστών του «τριφυλλιού» και την ανάγκη να διατηρηθούν οι ισορροπίες!

Μετά τον Γιάννη Μπουζούκη και τον Τάσο Χατζηγιοβάνη, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το αυτονόητο με την ανανέωση και του Δημήτρη Κουρμπέλη! Την παραμονή, δηλαδή, των πιο σημαντικών Ελλήνων ποδοσφαιριστών του. Την επέκταση των συμβολαίων στους παίκτες που έπρεπε να παραμείνουν στο «τριφύλλι», καθώς αποτελούν βασικούς παράγοντες του πρότζεκτ που βρίσκεται σε εξέλιξη και φυσικά είναι από τα πιο σημαντικά έμψυχα περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου, ικανά να φέρουν αξιοσημείωτα πόσα στα ταμεία της ΠΑΕ στο άμεσο μέλλον.

Το κλαμπ δεν είχε το περιθώριο να χάσει κανέναν από τους τρεις. Κανείς εκ των τριών δεν έχει φτάσει ακόμη στο «ταβάνι» του για να πωληθεί. Ο Παναθηναϊκός τους κράτησε και διαχειρίστηκε μία κατάσταση που δεν ήταν εύκολη. Ειδικά στις περιπτώσεις των δύο νεαρών, κατάφερε να παραμείνει μέσα στις νόρμες που πολύ σωστά είχε θέσει ο πρώην τεχνικός διευθυντής, Νίκος Νταμπίζας.

Για τον Παναθηναϊκό που πριν δύο χρόνια τέτοια εποχή ήταν έτοιμος να παραχωρήσει τον Μολέντο στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, για τον Παναθηναϊκό που έδωσε τον απλήρωτο Χουλτ με 200.000 ευρώ στην ΑΕΚ , που «ξεπούλησε» τον Βιγιαφάνιες στην Τουρκία και τον Μπεργκ στα Εμιράτα και ήταν έτοιμος να δώσει τον αρχηγό του στον ΠΑΟΚ, αποτελεί «είδηση» το αυτονόητο, που πάντα είναι και το πιο δύσκολο σε αυτή την ομάδα. Διαχρονικά.

Οι «πράσινοι» με συνοπτικές διαδικασίες έκλεισαν το θέμα του captain, το περιβραχιόνιο θα συνεχίσει να βρίσκεται στο χέρι του Έλληνα μέσου για τα επόμενα χρόνια, σε ένα στόρι που τελείωσε τόσο γρήγορα, μετά την απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να καλύψει χωρίς ιδιαίτερη διαπραγμάτευση τα «θέλω» του 26χρονου άσου, να του προσφέρει ένα ηγεμονικό συμβόλαιο, το μεγαλύτερο στην ομάδα, που φτάνει στο μισό εκατομμύριο ευρώ ετησίως!

Ο Κουρμπέλης μπορεί σε αυτή την τριετία που αγωνίζεται στο «τριφύλλι» να μην έχει συνδέσει το όνομά του με κάποια επιτυχία λόγω της γνωστής κατάστασης που επικρατεί ή με... τρελές εμφανίσεις πάνω στο χορτάρι, ωστόσο, έχει ένα «πακέτο» που τον κάνει σημαντικό για την ομάδα και ιδιαίτερα αγαπητό στον κόσμο.

Είναι στην πιο παραγωγική φάση της καριέρας του(26 ετών), βασικός και αναντικατάστατος πλέον στην Εθνική ομάδα που στα καλά της ανεβάζει τις «μετοχές» των διεθνών και ένας άριστος επαγγελματίας, ο οποίος αποτελεί βαρόμετρο για αυτή την έκδοση του Παναθηναϊκού στην μεσαία γραμμή. Και αν τον βοηθούσε το επίπεδο της ομάδας, σίγουρα και εκείνος θα ήταν καλύτερος, σίγουρα και εκείνος θα είχε καταφέρει μέσα από το σύνολο, να βρει διάρκεια στις καλές εμφανίσεις. Ακόμη και στην κακή του μέρα, όμως, ξέρεις ότι θα βγάλει πάθος, θα βγάλει ψυχή, θα το παλέψει. Και ας μην του βγαίνει.

Αν κάτι, πάντως, κάνει ξεχωριστό τον αρχηγό, αυτό δεν είναι άλλο από την σπάνια αφοσίωση που δείχνει στο «τριφύλλι». Δεν το συναντάς συχνά στην εποχή μας. Ο Κουρμπέλης έχει μια... old school συμπεριφορά μέχρι στιγμής απέναντι στον σύλλογο και αν ολοκληρώσει το συμβόλαιό του, θα μιλάμε για επτά χρόνια παραμονής. Αυτομάτα θα μπει σε μία πολύ μικρή λίστα ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν για τόσα πολλά χρόνια στην ομάδα από τα 90's και μετά.

Είναι ξεχωριστή στιγμή, επίσης, η συμπεριφόρα του πριν δύο χρόνια. Ο Κουρμπέλης τον Γενάρη του 2018 παρέδωσε μαθήματα σεβασμού προς τον Παναθηναϊκό. Εντός και εκτός ΠΑΕ. Κυρίως εντός, σε μια εποχή, όπου τα πάντα είχαν μία τιμή, συνήθως πάρα πολύ χαμηλή.

Ο διεθνής άσος... έφτυσε τότε τα πολλά λεφτά και την προοπτική πρωταθλητισμού του ΠΑΟΚ και με την ατάκα «είμαι αρχηγός στον Παναθηναϊκό, γιατί να φύγω και να πάω στην Θεσσαλονίκη» τοποθετούσε στην σωστή κλίμακα το μέγεθος ενός συλλόγου, που εκείνη την εποχή είχαν βαλθεί να συρρικνώσουν οι άνθρωποι που θα έπρεπε να παλεύουν καθημερινά για την γιγάντωσή του. Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι.

Ακόμη και αν φύγει κάποια στιγμή τα επόμενα χρόνια(εξέλιξη απόλυτα λογική), θα το κάνει, βοηθώντας τον σύλλογο, θα το κάνει συνεισφέροντας χρήματα στα ταμεία, θα το κάνει με τον σωστό τρόπο για μια ομάδα που τον ανέδειξε στην κεντρική ποδοσφαιρική σκηνή και τον αντάμειψε με το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έδωσε την τελευταία τριετία!

Από κει και πέρα, έχει ιδιαίτερη σημασία το εξής:

Να δούμε πως θα κινηθεί ο Παναθηναϊκός στις ανανεώσεις των συμβολαίων του Ινσούα, του Δώνη, του Γιόχανσον, του Διούδη.

Η υπέρβαση που έγινε για τον Κουρμπέλη θα πρέπει να διαχειριστεί σωστά από τον σύλλογο, καθώς υπάρχουν δύο κίνδυνοι.

Ο πρώτος και ο... χειρότερος, είναι να ξαναμπεί ο Γιάννης Αλαφούζος σε λογική «σπάω τον κουμπάρα», να ανέβει και πάλι το μπάτζετ χωρίς σχέδιο και ασφάλεια και να ξαναμπεί ο Παναθηναϊκός και πάλι σε έναν φαύλο κύκλο, ο οποίος τον οδήγησε στις πιο μαύρες στιγμές της ιστορίας του, με το τράβηγμα της πρίζας από τον μεγαλομέτοχό του.

Ο δεύτερος, έχει να κάνει με τις ισορροπίες εντός των αποδυτηρίων. Ζωτικής σημασίας θέμα για την εύρυθμη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο Παναθηναϊκός-με εξαίρεση τον Γιόχανσον που με τα ίδια λεφτά μπορείς να βρεις καλύτερο- πρέπει να ανανεώσει και τα υπόλοιπα συμβόλαια. Με τον σωστό τρόπο, όμως. Χωρίς υπερβολές, χωρίς υπερβάσεις, χωρίς... τρέλες που θα βρει στο μέλλον μπροστά του και ας «τραβήξουν» λίγο παραπάνω χρονικά οι υποθέσεις. ας χαθούν και λίγες εντυπώσεις, αρκεί να βγει κερδισμένος στην ουσία ο Παναθηναϊκός.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.