Κουρμπέλης: Αρχηγός με ψυχή για το τριφύλλι και όραμα για τίτλους

Κουρμπέλης: Αρχηγός με ψυχή για το τριφύλλι και όραμα για τίτλους

Κώστας Ζάλιαρης
Κουρμπέλης: Αρχηγός με ψυχή για το τριφύλλι και όραμα για τίτλους

bet365

Βάζοντας και το συναίσθημα σε περίοπτη θέση ανάμεσα στους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να υπογράψει νέο συμβόλαιο, ο Δημήτρης Κουρμπέλης θέλει να συνεχίσει ως ... αιώνιος αρχηγός του «τριφυλλιού», με το βλέμμα σε τίτλους στο άμεσο μέλλον...

Παναθηναϊκός - Μπασκόνια με Live Streaming* & προσφορά* (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Αισθάνεται πως έχει τεράστιες ευθύνες όταν φοράει την πράσινη φανέλα και θέλει να συνδυάσει την παρουσία του στον σύλλογο με επιτυχίες. Προς το παρόν το έχει κάνει με τρομερά δύσκολες στιγμές, όμως, είναι από εκείνους που σε κάθε «χαστούκι», δεν θα γυρίσει και το άλλο μάγουλο. Θα σηκώσει κεφάλι και θα συνεχίσει την προσπάθεια, τα τρεξίματα στο γήπεδο, θα παίρνει σερί παιχνίδια στα πόδια του δίχως να παραπονεθεί, θα τα δώσει όλα ακόμα κι αν κουραστεί και στις καλές περιπτώσεις θα ξεσπάσει.

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης, έχοντας φέτος αχώριστο παρτενέρ τον Χρήστο Δώνη στο χώρο του κέντρου, θα κάνει σωστά αυτό για το οποίο έχει την απόλυτη ευθύνη. Θα βάλει μυαλό στο παιχνίδι της ομάδας, θα κοιτάξει να ηρεμεί τον ρυθμό όταν χρειάζεται, θα κοιτάζει παντού στο γήπεδο για να γνωρίζει τις επιλογές για την ανάπτυξη, θα τα κάνει και τα φάουλ του, θα «θυσιαστεί» ακόμα και σε περιπτώσεις που ξέρει ότι θα πάρει κάρτα αλλά θα σταματήσει επικίνδυνες καταστάσεις...

Το συναίσθημά του για την ομάδα, τον οδήγησε στην απόφαση ν' απορρίψει πλουσιοπάροχη πρόταση που είχε στο παρελθόν από τον ΠΑΟΚ και παρέμεινε στο «τριφύλλι», ενώ, αποτυπώνεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο σε συγκεκριμένες στιγμές μέσα στο γήπεδο. Θα τρέξει να υπερασπιστεί τον συμπαίκτη του όταν εκείνος... μπλέξει σε τσαμπουκά, θα πανηγυρίσει δυνατά με τις φλέβες έτοιμες να πεταχτούν από τον λαιμό του στα γκολ της ομάδας, θα βγάζει ένταση και τσαγανό στο γήπεδο. Αυτά τα στοιχεία πάντοτε χρειάζονται από σημαντικές μονάδες στο ρόστερ οποιασδήποτε ομάδας και αυτή την ένταση ο Παναθηναϊκός την έχει στον αρχηγό του.

Φέτος, ο Κουρμπέλης απλά... αυξάνει κάθε λίγες μέρες τον αριθμό των συμμετοχών του και των ωρών που βρίσκεται στο χορτάρι τρέχοντας και ιδρώνοντας για τους «πράσινους» αλλά και την Εθνική ομάδα.

Στον Παναθηναϊκό, με πιο πρόσφατο το 90λεπτο κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, έχει βγει μόλις σε ένα από τα εννέα ματς πρωταθλήματος με αλλαγή, στο Περιστέρι με αντίπαλο τον Ατρόμητο (20/10), ενώ στο Κύπελλο, έχοντας σκοράρει στην Πάτρα, αντικαταστάθηκε στο 74ο λεπτό στη νίκη (3-1) επί της Παναχαΐκής.Στα συνολικά 6 ματς της Ελλάδας την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (Σεπτέμβρης, Οκτώβρης, Νοέμβρης), απουσίασε παντελώς μόνο από το εντός έδρας ματς με το Λιχτενστάιν στις 8/9.

Από το απόγευμα της Τετάρτης έγινε γνωστό πως θα συνεχίσει να ηγείται μέχρι και το καλοκαίρι του 2023 γιατί πάνω απ' όλα ήταν και δική του επιθυμία να γίνει άμεση και πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του, έπειτα από εκείνα των Χατζηγιοβάνη και Μπουζούκη. Ο Δημήτρης Κουρμπέλης είναι και θα είναι παρουσία στην οποία θα στηριχθεί ο Παναθηναϊκός και τα επόμενα χρόνια, έχοντας ήδη κλείσει μια 4ετία από την ημέρα που άφησε τον Αστέρα Τρίπολης για να ντυθεί στα πράσινα.

Στο μυαλό του, στον... κοντινό ορίζοντα, είναι οι τίτλοι με το τριφύλλι και κάνει τα πάντα για να το πετύχει. Ρεαλιστικός στόχος τις πιο πρόσφατες σεζόν – όπως και φέτος φυσικά – είναι το Κύπελλο Ελλάδας και ο «Κούρμπε» ξέρει το δικό του μερίδιο σε μια ακόμα απόπειρα που γίνεται από τον Παναθηναϊκό να επανέλθει σταδιακά σε επίπεδο διεκδικήσεων τίτλων. Και τουλάχιστον μέχρι και το 2023, θα το κάνει στην ομάδα που θέλει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα