Είναι λοιπόν σε δύσκολη θέση ο Μαρτίνς κι ο Φερέιρα είναι άνετος κι ωραίος;

Είναι λοιπόν σε δύσκολη θέση ο Μαρτίνς κι ο Φερέιρα είναι άνετος κι ωραίος;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta δεδομένα για τους προπονητές των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ ενόψει του μεταξύ τους ντέρμπι.

Παναθηναϊκός - Μπασκόνια με Live Streaming* & προσφορά* (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Εμφανίζεται να είναι σε δύσκολη θέση ο Πέδρο Μαρτίνς ενόψει του ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Και, αντίθετα, να είναι άνετος κι ωραίος ο Άμπελ Φερέιρα.

Να είναι σε δύσκολη θέση ο Μαρτίνς, που…

Έφερε στον Ολυμπιακό 40 εκ. Ευρώ από την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μέσα από διαδικασία έξι πολύ σκληρών προκριματικών αγώνων.

Έχει τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση στο πρωτάθλημα, έστω με μέτρια εικόνα στα περισσότερα ματς, αλλά παράλληλα παίζοντας και στο Τσάμπιονς Λιγκ, κοντράροντας μάλιστα στα ίσα θηρία όπως η Μπάγερν και η Τότεναμ, με την δε ομάδα του να έχει ξεκινήσει επίσημα παιχνίδια από τις 23 Ιουλίου, με ό,τι συνεπάγεται αυτό από σωματική και πνευματική φορά.

Ήρθε στον Ολυμπιακό χωρίς ο σύλλογος να πληρώσει την προηγούμενη ομάδα του στην Πορτογαλία και δίνοντας του ένα νορμάλ συμβόλαιο κι όχι τα πολύ υψηλά που έπαιρναν π.χ. ο Βαλβέρδε κι ο Μίτσελ.

Έχει την ατυχία να έχει χάσει τέσσερις βαθμούς στο πρωτάθλημα από γκολ στο 90’ και στο 88’ κι άλλον ένα στο Τσάμπιονς Λιγκ με γκολ στο 88’ και στο 90’, σε παιχνίδι μάλιστα που ο Ολυμπιακός έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 57’.

Όχι απλά δεν μπορεί σε καμία διακοπή πρωταθλήματος να δουλέψει με την ομάδα, αλλά ούτε καν ξεκουράζονται οι παίκτες του Ολυμπιακού, αφού οι μισοί λείπουν για δέκα ημέρες με τις Εθνικές τους ομάδες.

Έχει την δυστυχία να αντιμετωπίζει η διαιτησία τον Ολυμπιακό όχι σαν Ολυμπιακό, αλλά σαν Πανιώνιο και παρόλα αυτά να έχει 18 νίκες και τρεις ισοπαλίες στις 21 τελευταίες αγωνιστικές πρωταθλήματος.

Και να μην είναι σε δύσκολη θέση ο Άμπελ Φερέιρα που…

Έβαλε μέσα τον ΠΑΟΚ 25 εκ. Ευρώ με την αποτυχία πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς καν να περάσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Έχει την ομάδα του ισόβαθμη με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, παρότι διαθέτει την πολυτέλεια να την προετοιμάζει για μόνο ένα ματς την εβδομάδα, κάθε Κυριακή, και χωρίς να έχει θέματα φθοράς από ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και κόπωσης, με τον ΠΑΟΚ να έχει παίξει το πρώτο επίσημο παιχνίδι του δύο εβδομάδες μετά τον Ολυμπιακό. Και τα αποτελέσματα του είναι τρεις ισοπαλίες στα τρία πιο δύσκολα παιχνίδια και μόνο νίκες στα γκολ (2-1 Πανιώνιο, Παναιτωλικό, Αστέρα, 1-0 ΟΦΗ και Λάρισα των Ουάρντα και Κάτσε, 3-2 Ατρόμητο), πλην του 3-0 επί της Λαμίας του Βελλίδη και του 2-0 στο Βόλο των εφτά δανεικών του.

Πήγε στον ΠΑΟΚ, με το σύλλογο να πληρώνει ένα σωρό λεφτά για να σπάσει το συμβόλαιο του με την προηγούμενη ομάδα του στην Πορτογαλία και του δίνει κι ένα ηγεμονικό συμβόλαιο εδώ.

Έχει την τύχη να ισοφαρίσει η ομάδα του δύο φορές στο 101’ (τον Παναθηναϊκό) και στο 93’ (τον Άρη) και να πάρει ένα τρίποντο στο 93’ (στο Περιστέρι, με τον Ατρόμητο να αλλάζει γκολκίπερ μετά από εκείνο το ματς)

Μπορεί σε κάθε διακοπή πρωταθλήματος να δουλεύει με την άνεση του, αφού του λείπουν ελάχιστοι διεθνείς. Π.χ. μπορούσε να φορτσάρει σε προπονήσεις στην τελευταία διακοπή, να ήταν λίγο κουρασμένη η ομάδα του με τη Λάρισα στην Τούμπα, αλλά έτοιμη να πάει στο 100% της τώρα στο Καραϊσκάκη.

Έχει την ευτυχία να αντιμετωπίζει η διαιτησία της ΚΕΔ ΕΠΟ τον ΠΑΟΚ όχι σαν ΠΑΟΚ, αλλά σαν…Μπαρτσελόνα και κάπως έτσι να είναι αήττητος στο ελληνικό πρωτάθλημα εδώ και 20 μήνες (47 αγωνιστικές)!!!

Αυτή δεν είναι η πραγματικότητα; Το μόνο που μπορείς να πεις για τον Φερέιρα σε σχέση με τον Μαρτίνς είναι ότι αυτός πήγε το καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ, ενώ ο συμπατριώτης του ήταν από πέρσι στον Ολυμπιακό, άρα γνωρίζει καλύτερα την ομάδα και το πρωτάθλημα. Βεβαίως, ο Φερέιρα έκανε κανονικά ολόκληρη την προετοιμασία στον ΠΑΟΚ και παίζει με τους ίδιους ακριβώς παίκτες που έπαιζε πέρσι κι ο Λουτσέσκου, συν τον Ντάγκλας και τον δανεικό Γιαννούλη, την στιγμή που ο Μαρτίνς έχει σαφώς περισσότερα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα (Σεμέδο, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί, Σουντανί).

Και τέλος πάντων, η δημιουργία αγχωτικής κατάστασης στον Ολυμπιακό παραμονές του πρώτου από τα τέσσερα φετινά ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, μόνο τον ΠΑΟΚ βολεύει, εξ ου και προβάλλεται και διογκώνεται από συγκεκριμένες κατευθύνσεις…

Άσχετα (;):

Μην ασχολείστε με το παραμύθι ότι δεν θα γίνει έλεγχος αντιντόπινγκ στο Καραϊσκάκη την Κυριακή. Κανονικότατα θα γίνει, αλλά με δύο δείγματα από κάθε ομάδα, όπως συμβαίνει πάντοτε εδώ και πολλά χρόνια, κι όχι με πέντε που ζήτησε ο ΠΑΟΚ, αφού κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ποτέ.

Ισπανούς διαιτητές έφερε ο Μέλο Περέιρα για το ντέρμπι. Τι περίεργο! Με Ισπανούς διαιτητές ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέρσι τον Ολυμπιακό και με Ισπανούς διαιτητές ο ΠΑΟΚ πήρε πρόπερσι το Κύπελλο από την ΑΕΚ. Ο δε διαιτητής που ορίστηκε ήταν πέρσι στο ΠΑΟΚ-Τσέλσι πρόσθετος βοηθός και οι επόπτες που ορίστηκαν ήταν επόπτες στο ίδιο παιχνίδι της Τούμπας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.