Σαλπιγγίδης: «Ο ΠΑΟΚ με πείθει περισσότερο απ’ ότι ο Ολυμπιακός»

Gazzetta team
Σαλπιγγίδης: «Ο ΠΑΟΚ με πείθει περισσότερο απ’ ότι ο Ολυμπιακός»

bet365

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής τη μάχη τίτλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, αλλά και την αποχώρηση του από το ποδόσφαιρο.

Επιστροφή στοιχήματος* στο Champions League ! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ στάθηκε στην οικογένεια Σαββίδη, στον Αντρέ Βιεϊρίνια αλλά και στο κεφάλαιο με την Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά όλα όσα είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Focus FM:

- Γιατί σταμάτησες στα 35;

«Συγκυρίες. Καταρχήν ήρθε το διαζύγιο με τον ΠΑΟΚ. Ήμουν αρκετά πιεσμένος τότε γιατί έπρεπε να αποφασίσω μέσα σε λίγες ημέρες να φύγω με την οικογένειά μου για την Κύπρο. Δεν ήμουν σίγουρος. Έτσι επέλεξα να καθίσω 4 μήνες, γιατί τις τελευταίες ημέρες έλυσα το συμβόλαιό μου (σ.σ. τέλη Αυγούστου του 2015), παρότι ζήτησα αυτό να γίνει νωρίτερα. Δεν ξέρω γιατί, δεν έμαθα και ποτέ τον λόγο. Επειδή γενικά εκείνο το καλοκαίρι κυκλοφορούσαν φήμες ότι θα φύγω ζήτησα εάν ισχύει κάτι τέτοιο να φύγω νωρίς. Μου έλεγαν συνεχώς “όχι”, ώσπου τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών μου είπαν να λύσω το συμβόλαιο. Θα μπορούσα να επιλέξω να μείνω. Αλλά δεν ένιωθα κάποια στήριξη, ένιωθα μόνος στην ομάδα απέναντι σε μία μικρή εχθρική απέναντί μου μερίδα και επέλεξα να φύγω».

-Με την οικογένεια Σαββίδη, πάντως, είχες καλή επικοινωνία…

«Ανέκαθεν η επαφή ήταν καλή, αλλά έκτοτε τα τελευταία 4 χρόνια μία φορά έχουμε έρθει σε επαφή. Θέλω να πω ότι δεν είχαμε καθημερινή επαφή».

-Θα περίμενε κάποιος να μείνεις σε ένα πόστο μέσα στην ομάδα.

«Μου έγινε πρόταση να αναλάβω κάποιο πόστο, πολύ αόριστη εκείνο το διάστημα, αλλά ένιωθα ότι δεν είχα στήριξη απέναντι στην μικρή εχθρική μερίδα απέναντί μου. Το να αναλάμβανα ένα πόστο μέσα στην ομάδα και να συνεχιζόταν αυτό το κλίμα θα ήτα ανώφελο. Επίσης, δεν ήξερα εάν ήθελα τότε να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Για τις επόμενες δύο μεταγραφικές περιόδους συζητούσα με ομάδες, αλλά το ένα μου ξίνιζε το άλλο μου βρομούσε. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε η οικογένειά μου. Όταν έχεις από πίσω μία γυναίκα και δύο παιδιά και έχοντας περάσει όσα εγώ, τότε αποφασίζεις με άλλα κριτήρια. Με τον Απόλλωνα στη Κύπρο είχα συμφωνήσει σε όλα, αλλά αποφάσισα να πάρω τον χρόνο μου και δεν το μετάνιωσα γιατί αυτό ήθελα τελικά, να ξεκουραστώ οριστικά και να μείνω εκτός ποδοσφαίρου. Το έκανα, χωρίς παράπονο, γιατί έφυγα γεμάτος».

-Θα μπορούσε το τέλος στον ΠΑΟΚ να μην ήταν τόσο άδοξο…

“Και το τέλος και η διάρκεια θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Ακόμα κι αν το τέλος ήταν φαντασμαγορικό με χειροκροτήματα θα ξεχνούσαμε όλα τα υπόλοιπα; Στην καριέρα σου κρατάς τα αρνητικά και τα θετικά. Είσαι υπεύθυνος για τις αποφάσεις σου. Εγώ ήμουν μεγάλο παιδί, πήρα την απόφαση να φύγω τότε δημιουργώντας προβλήματα στον ίδιο μου τον εαυτό και να γυρίσω μετά από τέσσερα χρόνια. Τα σωστά και λάθος είναι δικά μου. Όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα της ιστορίας. Δεν έχουν νόημα αυτά πλέον. Η ομάδα έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, έχει πάρει τίτλους, ο κόσμος είναι χαρούμενος, οι οργανωμένοι και μη είναι χαρούμενοι, υπάρχει βέβαια πίεση αλλά δεν είναι τόσο μεγάλη όπως τότε που δεν υπήρχαν τίτλοι. Εύχομαι να μην συμβεί, αλλά αύριο – μεθαύριο εύχομαι να είναι η στήριξη στους παίκτες της ομάδας μεγαλύτερη απ’ αυτή που είχαμε εμείς”.

-Ζηλεύεις τους σημερινούς παίκτες του ΠΑΟΚ που πήραν νταμπλ και δεν έχουν διοικητικά προβλήματα;

“Θα ήταν αχαριστία να πω ότι δεν έφυγα γεμάτος από το ποδόσφαιρο. Κάτι το οποίο θα ήθελα, βέβαια, πολύ θα ήταν να πάρω ένα πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ. Κύπελλο πρόλαβα και πήρα”.

-Πώς βλέπεις το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ;

«Δε νομίζω ότι η ψυχολογία παίζει καταλυτικό ρόλο στα ντέρμπι. Παίζει ρόλο η συγκυρία, η τύχη και η κατάσταση των ομάδων. Ο ΠΑΟΚ έχει ταυτότητα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός λόγω έδρας θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει το πλεονέκτημα, όπως θα είχε και ο ΠΑΟΚ στη Τούμπα, αλλά έχει το θέμα της κούρασης, λόγω του ευρωπαϊκού αγώνα μεσοβδόμαδα. Είναι ανοιχτό παιχνίδι σε όλες τις προβλέψεις. Αν θα έδινα μία πρόβλεψη θα έλεγα ότι περισσότερο με πείθει ο ΠΑΟΚ, παρότι ο Ολυμπιακός έχει εξίσου καλή ομάδα. Ελπίζω να γίνει καλό ματς και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Δεν θα καθορίσει, πάντως, το πρωτάθλημα αυτός ο αγώνας».

-Σε ποιο τομέα υπερτερεί ο ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό;

«Η επιθετική ανάπτυξη του ΠΑΟΚ δείχνει μία ομάδα που ξέρει το πώς να χτίσει το παιχνίδι, να δημιουργήσει ευκαιρίες και να πετύχει γκολ πιο εύκολα από τον Ολυμπιακό, που έχει αδυναμίες σ’ αυτό το κομμάτι. Στην άμυνα δείχνουν αδυναμίες και οι δύο ομάδες, ίσως λίγο περισσότερες ο ΠΑΟΚ, αλλά εάν καταφέρει να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα έχοντας την κατοχή της μπάλας νομίζω ότι θα δημιουργήσει ευκαιρίες και θα πετύχει γκολ γιατί έχει ικανότητα σ’ αυτό το κομμάτι ο ΠΑΟΚ».

-Τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη;

«Θεωρώ ότι το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού και φόβητρο για τις άλλες ομάδες είναι η δεξιά πλευρά του ο Ελαμπντελαουί, ο Βαλμπουενά και ο Ποτένσε. Εάν είναι σε καλή μέρα η δεξιά του πλευρά, αποτελεί αυτό ένα δυνατό στοιχείο της ομάδας του Ολυμπιακού. Εάν ο Ελαμπντελαουί είναι δυναμικός και αμυντικά σταθερός είναι σημαντικό. Με τα ανεβάσμά του, συν την ποιότητα των άλλων δυο παικτών, μπορούν να δημιουργηθούν πολλά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και πρέπει να το προσέξει πολύ ο ΠΑΟΚ αυτό. Και ο Τσινίκας είναι ένας πολύ αξιόλογος μπακ, τα ανεβάσματά του είναι καλά, εάν είναι καλή μέρα κι αυτός πρέπει να προσεχθεί πολύ, συνήθως τελευταίο προσέχεις τον μπακ, μπορεί, όμως, να σου κάνει ζημιά».

-Ποιοι είναι οι MVP του ΠΑΟΚ έως τώρα;

«Ο Γιαννούλης είναι εξαιρετικός και έχει κερδίσει την θέση με το σπαθί του. Μου αρέσει πάρα πολύ ο Λημνιός αλλά θα πρέπει να βάλει περισσότερο ουσία στο παιχνίδια του, το έχει βελτιώσει, εάν το βελτιώσει κι άλλο θα εξελιχθεί σε έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή. Δεν είναι μόνο το γκολ που του λείπει, κάνοντας την προσπάθεια πρέπει να δώσεις την καθαρή πάσα και στην ασίστ. Ο Κρέσπο είναι ένας παίκτης πάνω στον οποίο μπορεί να βασιστεί η ομάδα, έχει κάνει κάποια λαθάκια φέτος, αλλά δίνει λύσεις σε κρίσιμα σημεία των παιχνιδιών».

-Έπιασες τους παλιούς… Ο Μάτος;

«Μπορεί να σου φέρει ένα γκολ, ή μία ασίστ, αλλά έχει δυστυχώς ακόμα δεν έχει την περσινή σταθερότητα».

-Ο Βιεϊρίνια;

«Για τον Βιεϊρίνια δεν μπορούμε να πούμε κάτι γιατί είναι λίγο το χρονικό διάστημα που επέστρεψε, αλλά αποτελεί σίγουρα κεφάλαιο για την ομάδα και ο προπονητής στηρίζει πολλά πάνω του. Ήδη ήταν σε υψηλό επίπεδο απ’ όταν επέστρεψα το 2010, ένα γρανάζι της μηχανής πολύ σημαντικό».

-Είναι τυχερός που σήκωσε το νταμπλ ως αρχηγός;

«Ήταν τυχερός, αλλά και άξιος».

–Μπορεί ο ΠΑΟΚ φέτος να το πάρει ξανά;

«Φυσικά, είναι ο βασικός στόχος. Αν δεν τα καταφέρει, πάντως, δεν σημαίνει ότι απέτυχε. Η ομάδα ανέβηκε επίπεδο, δεν κάνει πρωταθλητισμό, είναι πρωταθλήτρια και προσπαθεί να παραμείνει».

-Με τι ασχολείσαι;

«Έχω τρία παιδάκια και πολλές υποχρεώσεις. Μ’ αρέσει που περνάω στιγμές μαζί τους. Θα ήθελα να κάνω κάτι επαγγελματικά στο ποδόσφαιρο. Δεν θα ήθελα να γίνω προπονητής. Θα μπορούσα να είμαι πιο χρήσιμος σε άλλα πόστα».

-Η Εθνική ομάδα;

«Συνέβησαν πολλά άσχημα. Οι τελευταίες εικόνες είναι ενθαρρυντικές. Μας δίνουν σημάδια ότι μπορούμε να σκεφτόμαστε θετικά για το μέλλον. Ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτό».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα