Το αχώριστο δίδυμο, ο Φάουστο και η ανάγκη ενίσχυσης!

Το αχώριστο δίδυμο, ο Φάουστο και η ανάγκη ενίσχυσης!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Το αχώριστο δίδυμο, ο Φάουστο και η ανάγκη ενίσχυσης!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τους Δώνη-Κουρμπέλη που έχουν παίξει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού, την... εξαφάνιση του Ισπανού μέσου, τον νεαρό Αλεξανδρόπουλο και την ανάγκη του «τριφυλλιού» να ενισχυθεί στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου πλησιάζει και είναι λογικό και επόμενο να ανοίγει η συζήτηση για την ενίσχυση του Παναθηναϊκού, μια ενίσχυση που θα έπρεπε να έχει ως προτεραιότητα την αξιοποίηση των παιδιών από την ακαδημία στις θέσεις που έχουν εντοπιστεί κενά. Έτσι κι αλλιώς μιλάμε για μια σεζόν που δεν έχει ουσιαστικό κίνητρο για το «τριφύλλι» λόγω της γνωστής τιμωρίας από την ΟΥΕΦΑ και μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κανένα νέο ποδοσφαιριστή από τα φυτώρια να βγαίνει στον... αφρό και να γίνεται πρωταγωνιστής. Όπως έγινε πέρυσι για παράδειγμα με τον Μπουζούκη, τον Χατζηγιοβάνη και τον Μαυρομμάτη.

Ούτε ο Ζαγαρίτης, ούτε ο Αθανασακόπουλος, ούτε ο Σέχου, ούτε και ο Αλεξανδρόπουλος έχουν πάρει λεπτά συμμετοχής ενώ ο Εμαννουηλίδης προτιμήθηκε να δοθεί δανεικός στον Πανιώνιο αντί να ποντάρει πάνω του ο Δώνης και να τον αναδείξει.

Από την στιγμή που ο σύλλογος δεν μπορεί να διαθέσει ένα ποσό που θα τον βοηθήσει, ώστε η τελική επιλογή να έχει πολλές πιθανότητες να τον ανεβάσει επίπεδο, τότε γιατί να μην δώσει την ευκαιρία ανάδειξης σε κάποιο παιδί από την ακαδημία; Με 200.000 ευρώ ταβάνι, με... μηδέν ευρώ για αγορά, ψάχνεις για «λαχείο». Ξεκάθαρα πράγματα.

Από τις έντεκα πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Παναθηναϊκού εντοπίζεται στη μεσαία γραμμή. Ειδικά στα παιχνίδια που το «τριφύλλι» έχει να αντιμετωπίσει κλειστές άμυνες, παίρνει παρά ελάχιστα από τον άξονα του κέντρου. Ο Ζαχίντ είναι αναγκασμένος να τραβήξει... όλο το κουπί και η απουσία του στο Αγρίνιο «φώναζε» από χιλιόμετρα μακριά, ειδικά από την στιγμή που αποσύρθηκε από το χορτάρι ο Γιάννης Μπουζούκης.

Στα 10 από τα 11 παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ, το «τριφύλλι» έχει αγωνιστεί με τους Δώνη και Κουρμπέλη βασικούς(εξαίρεση εκείνο με τον Άρη λόγω τιμωρίας του Κουρμπέλη), οι οποίοι στην συντριπτική πλειοψηφία αυτών ήταν το δίδυμο στο κέντρο του 4-2-3-1.

Το συγκεκριμένο δίδυμο αγωνίστηκε βασικό ακόμη και στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναχαϊκή στην Πάτρα!

Τόσο ο Δώνης όσο και ο Κουρμπέλης δεν είναι οι ποδοσφαιριστές που θα βοηθήσουν με συνέπεια στο δημιουργικό κομμάτι και είναι ενδεικτική η απουσία τους από τις ασίστ και τα γκολ μέχρι στιγμής στη φετινή Σούπερ Λιγκ. Δεν έχουν με ικανοποιητική συχνότητα καθοριστικές επιλογές στο επιθετικό τρίτο, δεν πατούν την αντίπαλη περιοχή και σε αυτό το κομμάτι κινούνται αμφότεροι σε πολύ ρηχά νερά.

Βοηθούν στην καλή κυκλοφορία, βοηθούν ανασταλτικά αλλά δεν έχουν την παραγωγή.

Παράλληλα, ο κόουτς Δώνης δεν έχει δώσει καμία ευκαιρία μέχρι στιγμής στον νεαρό Αλεξανδρόπουλο που θεωρείται και είναι ένα ταλέντο με σπουδαία προοπτική(παρά μόνο ένα τέταρτο στο Περιστέρι) ενώ παραμένει... εξαφανισμένος ο Φάουστο Τιένθα που αποκτήθηκε στα μέσα Σεπτέμβρη για να δώσει μια έξτρα επιλογή στον Έλληνα τεχνικό και έχει αγωνιστεί 25 λεπτά στο Κύπελλο κόντρα στην Παναχαϊκή.

Μάλιστα στα τελευταία παιχνίδια είναι μόνιμα εκτός αποστολής, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μην έχει έναν παίκτη στον πάγκο που να μπορεί να βοηθήσει στον χώρο του κέντρου. Δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού εδώ και έναν μήνα, δεν υπάρχει αγωνιστικό κριτήριο για αν το «κάνει» ή όχι και από την στιγμή που μιλάμε για τον μνημονιακό Παναθηναϊκό και όχι για την Μπαρτσελόνα του Τσάβι, του Ινιέστα και του Μπουσκέτς, προκαλεί απορία το γιατί παραμένει παροπλισμένος και γιατί δεν έχει πάρει ακόμη χρόνο συμμετοχής ικανό να του δώσει ρυθμό και να τον βοηθήσει να προσφέρει.

Επιστρέφοντας στο θέμα μας, είναι ξεκάθαρη η ανάγκη του Παναθηναϊκού να βάλει στην μεσαία του γραμμή έναν ποδοσφαιριστή με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους υπάρχοντες βασικούς. Έναν ποδοσφαιριστή που θα έχει περισσότερο αναπτυγμένα τα δημιουργικά του χαρίσματα, χωρίς να υστερεί και ανασταλτικά. Να μην είναι δηλαδή σαν τον Ζαχίντ που μπορεί να παίξει μόνο πίσω από τον επιθετικό, καθώς δεν μπορεί να μαρκάρει, δεν το «έχει» στο ρεπερτόριό του. Είναι ένα κλασσικό, παλαιάς κοπής δεκάρι.

Γιατί είναι άλλο πράγμα όταν ένας ποδοσφαιριστής παίρνει τρία και τέσσερα παιχνίδια στην σειρά και εντελώς διαφορετικό όταν παίζει για ένα τέταρτο έπειτα από μεγάλο διάστημα απραξίας, όπως για παράδειγμα συνέβη με τον Μολό στο Αγρίνιο! Έτσι, οι πιθανότητες να προσφέρει ένας ποδοσφαιριστής μειώνονται σημαντικά.

Να έχει ισορροπία και την ικανότητα να δώσει πράγματα που δεν δίνουν οι Κουρμπέλης και Δώνης...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.