Χαριστέας: «Στόχος η Ευρώπη»

Χαριστέας: «Στόχος η Ευρώπη»

Gazzetta team
Χαριστέας: «Στόχος η Ευρώπη»

bet365

Ο Άγγελος Χαριστέας μίλησε για τον ρόλο του στον Αρη, το πρότζεκτ της ομάδας, τον Ένινγκ, αλλά και το ματς με την ΑΕΚ και τα όσα έγιναν την Κυριακή.

Επιστροφή στοιχήματος* στο Champions League ! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Άγγελος Χαριστέας στον ΣΠΟΡ FM 94,6

Για τον ρόλο του αθλητικού διευθυντή στον Άρη: «Δεν αισθάνομαι τόσο σαν παράγοντας. Νιώθω ότι ένα κομμάτι μου είναι μέσα στο γήπεδο και ένα άλλο εξωαγωνιστικό. Νομίζω πως το μικρόβιο του ποδοσφαιριστή δεν φεύγει εύκολα. Το να είσαι σε αυτή την θέση σε μια ομάδα όπως ο Άρης είναι μια απαιτητική δουλειά, με μεγάλη ευθύνη. Ακόμη και σε ομάδα χαμηλού επιπέδου να ήμουν, πάντα είμαι τελειομανής και θέλω να κάνω την δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ. Κλείνουμε τρεις μήνες τώρα και αυτό που θέλω είναι ο Άρης να αποκτήσει οργάνωση μεγάλης ομάδας με τις εικόνες που έχω από το εξωτερικό. Οργάνωση πρώτα έξω από το γήπεδο, ώστε μετά ο ποδοσφαιριστής να μπορεί να αποδώσει στο γήπεδο».

Για την επιλογή του Μίχαελ Ένινγκ: «Όσο καιρό βρίσκομαι στην ομάδα, από την πρώτη στιγμή που ήταν εδώ ο Σάββας Παντελίδης, ήθελα να καταλάβω αρχικά τι χαρακτήρες έχουμε στο ρόστερ. Το πιο σημαντικό θεωρώ είναι να ταιριάζει ο προπονητής όχι μόνο τακτικά, αλλά και με τους παίκτες σαν προσωπικότητες. Ήξερα από την πρώτη στιγμή βάσει των εμπειριών μου και της συνεργασίας μου με τον Μίχαελ ότι θα ήταν η ιδανική λύση την συγκεκριμένη στιγμή. Χρειαζόμασταν έναν προπονητή που πέραν του ότι έχει δουλέψει στην Bundesliga, έχει οργανώσει σε επίπεδο υποδομής την εθνική Γερμανίας και κάποιους μεγάλους συλλόγους στην χώρα του. Είναι κολλητός του Κλοπ, έχει πάρα πολύ χιούμορ κι αυτός και πριν τα παιχνίδια προσπαθεί να αποφορτίσει τους ποδοσφαιριστές. Ήμουν σίγουρος πως θα τον συμπαθούσαν οι παίκτες. Όταν αυτό συμβαίνει αποδίδουν και καλύτερα. Είχα στο μυαλό μου έναν μπούσουλα όταν έψαχνα προπονητή, με βάση τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας και των δικών μου εμπειριών. Μέχρι τώρα στον ενάμιση μήνα που είναι στην ομάδα όλοι έχουν καταλάβει πως δίνει μεγάλη βάση στους μικρούς παίκτες. Θα δούμε προσεχώς κι άλλες περιπτώσεις πέρα από τον Τσιλιγγίρη, να είστε σίγουροι».

Για το αν θα πάρει ο Άρης δανεικούς από την Λίβερπουλ: «Δεν ξέρω αν αυτό θα είναι εύκολο (γέλια). Όμως με τον Κλοπ είμαι σε ανοιχτή γραμμή και αυτό είναι μόνο θετικό για την ομάδα μας».

Για την φιλοσοφία του Ένινγκ και την επιθετική άμυνα: «Στο ποδόσφαιρο πλέον οι καλοί προπονητές και οι καλές ομάδες δίνουν περισσότερη βάση στην δική τους ομάδα και δίνουν μόνο συγκεκριμένες πληροφορίες για τον αντίπαλο. Έχει αλλάξει το να αναλύουμε εξονυχιστικά τον αντίπαλο για να τον μπλοκάρουμε. Ο Μίχαελ δίνει μεγάλη βάση στην δική μας ομάδα, στο τι θα κάνουμε εμείς μέσα στο γήπεδο κι αυτό δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση στους ποδοσφαιριστές, γιατί εμείς είμαστε αυτοί που καθορίζουμε την μοίρα μας. Μέσα σε λίγες εβδομάδες δεν είναι εύκολο να αλλάξει η νοοτροπία μιας ομάδας. Είχαμε σκαμπανεβάσματα, αλλά θέλουμε να βρούμε μια σταθερά και να γίνεται ο Άρης όλο και πιο επιθετικός. Η ουσία είναι οι βαθμοί και μετά να προσθέτεις στοιχεία στην ομάδα. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε κι εμείς, γι’ αυτό έχουμε βάλει ψηλά το ταβάνι».

Για τους στόχους του Άρη φέτος: «Αν δούμε τις ομάδες μία προς μία, όσες βρίσκονται λίγο μπροστά ή λίγο πίσω από μας, εξαιρώντας τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ που έχουν ξεφύγει, θα έλεγα πως παίζουμε σε ένα αλλοπρόσαλλο πρωτάθλημα. Είναι πολύ ενδιαφέρον… Βλέπουμε ομάδες που ξεκίνησαν δυνατά, όπως ο ΟΦΗ και η Ξάνθη, να κάνουν κοιλιά. Δεν υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές. Αυτό που θέλουμε σαν ομάδα εμείς είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Να πλασαριστούμε στην πεντάδα όσο γίνεται πιο δυναμικά και να έχουμε μια σταθερότητα στην απόδοσή μας. Να σταματήσουν αυτά τα κενά που έχουμε σε κάποια παιχνίδια και για τα οποία υπάρχουν εξηγήσεις. Η ομάδα του Άρη πρέπει να πρωταγωνιστήσει και να κάνει βήματα προόδου. Ο κόσμος μας είναι απαιτητικός και πρέπει να είναι. Αυτό το γνωρίζουμε, το ξέρουμε και γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να δουλεύουμε σε καθημερινή βάση προς αυτή την κατεύθυνση».

Για τα παράπονα για την διαιτησία στο ματς με την ΑΕΚ: «Ίσως καμιά φορά την ώρα του αγώνα να έχεις λίγη αδρεναλίνη. Είναι λογικό. Η ένσταση η δική μου μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ ήταν ότι είδα έναν διαιτητή, που δεν ήταν σίγουρος για καμία από τις αποφάσεις που έκριναν το παιχνίδι. Ήμουν στην UEFA την περασμένη εβδομάδα για την κλήρωση των play offs και μιλήσαμε για το VAR. Καταλήξαμε ότι η χρήση του VAR θα πρέπει να γίνεται μόνο σε δύσκολες περιπτώσεις και μόνο τότε να χρειάζεται ο διαιτητής πέντε λεπτά για να βγάλει απόφαση. Δεν θα διαφωνήσω με τις αποφάσεις ενός διαιτητή, αρκεί να παίρνει τις αντίστοιχες αποφάσεις για κάθε ομάδα. Όταν θα γυρίσεις την φάση για να κοιτάξεις μια παράβαση ενός ποδοσφαιριστή, θα πρέπει να το κάνεις και για την άλλη ομάδα. Θα πρέπει να παίζονται τα παιχνίδια επί ίσοις όροις. Διαφωνώ με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το VAR. Όταν παίξαμε στην Τούμπα υπήρχαν δέκα λεπτά καθυστερήσεις κι ενώ ήμασταν μπροστά στο σκορ ισοφαριστήκαμε. Χάνεται πολύς χρόνος, οι παίκτες και οι φίλαθλοι εκνευρίζονται και χαλάει όλο το προϊόν. Θα πρέπει να γίνεται πιο λελογισμένη χρήση του VAR. Η ένστασή μου μετά το ματς με την ΑΕΚ ήταν ότι δεν θα πρέπει να χάνεται τόσος χρόνος. Δεν έχει να κάνει μόνο με την δική μου ομάδα, αλλά γενικά με το ελληνικό πρωτάθλημα».

Για την μεταγραφική ενίσχυση τον Ιανουάριο: «Έχουμε έναν συγκεκριμένο σχεδιασμό μαζί με τον προπονητή. Ήθελα να του δώσω αρκετό χρόνο για να κατασταλάξει, ώστε να έχει ολοκληρωμένη εικόνα για όλους τους παίκτες. Είχα πει και στην πρώτη μου συνέντευξη Τύπου ως αθλητικός διευθυντής ότι στόχος μου είναι να βοηθώ τον εκάστοτε προπονητή, όπως και ο βοηθός του ή ο σκάουτερ, ώστε να έχουμε έναν μπούσουλα. Για να μην έχουμε το φαινόμενο να έρχεται ένας προπονητής, να φέρνει πέντε παίκτες, μετά να φεύγει και αυτοί να μένουν αμανάτι στην ομάδα. Έχουμε ένα πλάνο, αλλά δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί κι εγώ διπλά προσεκτικός. Εκτός του ότι έχω ένα δέσιμο με την ομάδα και δεν το βλέπω απλά σαν δουλειά, πρέπει να ξέρουμε σε κάθε κίνηση πού πατάμε. Σύντομα πάντως θα έχουμε νεότερα».

Για την χειρονομία του Ρόουζ προς τον διαιτητή: «Έχουν γίνει μέσα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ πάρα πολλά πράγματα. Κάποια τα πήρε ο φακός, κάποια όχι. Καμιά φορά στεκόμαστε σε μια χειρονομία ποδοσφαιριστή που γίνεται κατά κόρον και άλλες φορές δεν το παίρνει η κάμερα. Δεν έχω μιλήσει με τον ποδοσφαιριστή μας, αλλά δεν το έκανα γιατί τον ξέρω πολύ καλά. Είναι τόσο καλό παιδί που είναι άδικο να τον κρίνεις από μια φωτογραφία. Υπήρχε στο ίδιο ματς μια συμπεριφορά του Μάνταλου απέναντι στον Τσιλιγγίρη. Θα μπορούσα κι εγώ να το αναφέρω αυτό, αλλά προσπαθώ να αποφεύγω τέτοια πράγματα, γιατί καμιά φορά στον αγωνιστικό χώρο από την ένταση μπορείς να κάνεις ένα λάθος. Φαντάζομαι ότι κι ο Μάνταλος είχε μεγάλη πίεση πάνω του. Σε ένα ντέρμπι δεν μπορείς να ξεφύγεις από διάφορα πράγματα. Κάποιοι ποδοσφαιριστές και από τις δύο ομάδες ξέφυγαν λίγο. Θα μπορούσα να πάρω το ραβδί και να πω ότι δεν ήταν σωστή η συμπεριφορά τους, αλλά δεν θα το κάνω γιατί δεν θέλω να ασχολούμαι με πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα