Ατρόμητος: Ένας Κρητικός κι ένας «αιώνιος έφηβος»... σκότωσαν τον ΟΦΗ!

Ατρόμητος: Ένας Κρητικός κι ένας «αιώνιος έφηβος»... σκότωσαν τον ΟΦΗ!

Νίκος Μαρούδας
Ατρόμητος: Ένας Κρητικός κι ένας «αιώνιος έφηβος»... σκότωσαν τον ΟΦΗ!

bet365

Ένα... buzzer beater του Γιακουμάκη «σκότωσε» τον ΟΦΗ στο Περιστέρι, με την μοίρα να τα φέρνει έτσι ώστε ένας Κρητικός να υποχρεώνει σε ήττα την ομάδα του Ηρακλείου. Μαζί με εκείνον, ο «αιώνιος έφηβος» Μανούσος, έκανε ακόμα μια ματσάρα για τον Ατρόμητο!

Η διακοπή για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων μόνο ήρεμη δεν ήταν για τον Ατρόμητο. Οι Περιστεριώτες προχώρησαν σε αλλαγή προπονητή, βάζοντας τέλος στη συνεργασία τους με τον Γιάννη Αναστασίου και στον πάγκο με τους Κρητικούς κάθισε ο Γιώργος Κορακάκης με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο. Οι δυο τους είχαν ως... υποχρέωση τη νίκη επί του ΟΦΗ, γιατί ο Ατρόμητος είχε μείνει αρκετά πίσω στη βαθμολογία.

Γνώριζαν πως το έργο τους δεν θα ήταν εύκολο, καθώς είχαν μπροστά τους να αντιμετωπίσουν μία από τις καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος. Όπως δήλωσε και ο Οφρυδόπουλος στη συνέντευξη Τύπου βέβαια, είχαν να αναλάβουν μια σωστή ομάδα που είχε αφήσει ο Γιάννης Αναστασίου, οπότε τα πράγματα ήταν κάπως πιο εύκολα για εκείνους. Έτσι, απέναντι στους Κρητικούς είδαμε τον καλύτερο φετινό Ατρόμητο στο πρώτο ημίχρονο, με την απόδοση της ομάδας να πέφτει στο δεύτερο μέρος. Παρ' όλα αυτά η νίκη ήρθε στο 95' και σίγουρα ο Γιάννης Αναστασίου που θα έβλεπε την αναμέτρηση θα τα είχε με την... τύχη του, με την πρώην του ομάδα να έχει όσο άστρο δεν είχε με εκείνον στον πάγκο, κυρίως στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ!

Ο Γιακουμάκης... σκότωσε τον ΟΦΗ και σημείωσε δεύτερο γκολ «τρίποντο»!

Ας περάσουμε τώρα στους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ που η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο ένας να είναι γέννημα θρέμμα Ηρακλειώτης! Ο λόγος για τον Πέτρο Γιακουμάκη που πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή, άλλαξε δύο θέσεις στα λεπτά που αγωνίστηκε και στο 95'... λύτρωσε την ομάδα του και «πλήγωσε» εκείνη της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Αυτό ήταν το δεύτερο φετινό τέρμα την φετινή σεζόν από τον Πέτρο Γιακουμάκη και το δεύτερό του με την φανέλα του Ατρόμητου. Δύο γκολ που ισοδυναμούν με δύο... τρίποντα έχει ο Έλληνας επιθετικός! Εκείνος ήταν που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του και απέναντι στον Βόλο, όταν έκανε το 2-3 και έδωσε το διπλό στον Ατρόμητο. Το ίδιο έκανε και την Κυριακή, στην τρίτη του ευκαιρία στο ματς κατάφερε να βρει δίχτυα.

Αν δει κάποιος την φάση από την αρχή, καταλαβαίνει πως ο Γιακουμάκης ξέρει τι πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο. Γέμισμα του Μέγιερι, ο Βέλλιος βγήκε από την περιοχή για την πρώτη μπάλα, ο Γιακουμάκης που αγωνιζόταν ως δεκάρι σε εκείνο το σημείο βλέποντας τον συμπαίκτη του να βγαίνει από το κουτί και την μπάλα να φτάνει στον Ενσικουλού που έκανε την κούρσα, έτρεξε προς την αντίπαλη εστία, πήρε θέση στο πρώτο δοκάρι και περίμενε. Η μπαλιά του Κονγκολέζου ήταν αυτή ακριβώς που έπρεπε και ο Γιακουμάκης απλά έκανε την δουλειά του!

Γιώργος Μανούσος: Μια ψυχάρα σε μόνιμη... εφηβεία!

Πάμε τώρα και στον έτερο πρωταγωνιστή και σκόρερ της αναμέτρησης της Κυριακής, τον Γιώργο Μανούσο. Το επίθετό του μπορεί να παραπέμπει σε Κρήτη, όμως ο έμπειρος επιθετικός δεν έχει καταγωγή από το νησί, παρά μόνο μια ρίζα από προπροπάππου του που ήταν Κρητικός. Έτσι δεν μπορούμε να πούμε πως δυο Κρητικοί... σκότωσαν τον ΟΦΗ!

Σε ηλικία 31ος ετών αρχίζει να θυμίζει κάτι από... Ούμπιδες! Παρά τους πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς που πέρασε τα προηγούμενα χρόνια, μοιάζει σαν να μην έλειψε ποτέ και να μην έχει κάνει κανένα απολύτως χειρουργείο. Βγάζει απίθανη ψυχή σε κάθε παιχνίδι που παίζει, είναι πάντα ανάμεσα στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της ομάδας του και δείχνει να είναι ακούραστος! Κόντρα στους Κρητικούς, μέχρι και να γίνει αλλαγή ήταν παντού στο γήπεδο. Όλες οι φάσεις περνούσαν από τα πόδια του, ενώ χαρακτηριστική είναι η στιγμή που σημειώνει το 1-0 για την ομάδα του.

Στην πρώτη φάση που βρέθηκε σε θέση βολής, είδε την μπάλα να σταματά στο σώμα του Μαρινάκη και να παίρνει ύψος. Είχε να παλέψει για την μπάλα με ένα κατά πολύ ψηλότερό του, τον Κουτρουμπή, όμως δεν... κώλωσε πήγε στην διεκδίκηση, κέρδισε κατά κράτος και σκόραρε ένα πραγματικά παλικαρίσιο τέρμα, φτάνοντας τα 6 τέρματα. Μάλιστα, με το γκολ του αυτό βρίσκεται μόλις ένα τέρμα πίσω από τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Σφιντέρσκι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα