Super League 1: Λιγότερες ομάδες, περισσότερα γκολ!

Gazzetta team
Super League 1: Λιγότερες ομάδες, περισσότερα γκολ!

bet365

Με αφορμή τη φτωχή συγκομιδή της 11ης αγωνιστικής με μόλις εννέα γκολ, το gazzetta.gr παρουσιάζει πόσα γκολ έχουν επιτευχθεί έως τώρα στο πρωτάθλημα και ποια είναι η διαφορά σε σχέση με την σεζόν 2018/19.

Serie A με Live Streaming* & κορυφαία στοιχήματα (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Είναι αλήθεια ότι φέτος είχαμε... καλομάθει. Τα γκολ έπεφταν ««βροχή», χρειάστηκε να έρθει η πέμπτη αγωνιστική για να δούμε το πρώτο παιχνίδι χωρίς τέρματα στην Super League και γενικά, όσο περνούσαν οι εβδομάδες το θέαμα ήταν περισσότερο.

Τα εννέα γκολ που μπήκαν στην 11η αγωνιστική της Super League αποτελούν ιστορικό χαμηλό για τις δύο τελευταίες σεζόν καθώς, για να βρει κανείς ισάξιο σύνολο τερμάτων θα πρέπει να ανατρέξει στην 9η αγωνιστική της περασμένης χρονιάς, όπου και πάλι είχαν μπει εννέα γκολ, αλλά τα παιχνίδια χωρίς τέρματα ήταν τρία (ΠΑΟ - ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννινα - Λαμία και ΟΦΗ - Απόλλων Σμύρνης) σε αντίθεση με φέτος που ήταν δύο (Αστέρας Τρίπολης - Βόλος & Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός) Σημειώνεται ότι πέρυσι υπήρχε ένα παιχνίδι παραπάνω σε κάθε αγωνιστική, λόγω του ότι οι ομάδες ήταν 16 και όχι 14.

Τα οκτώ γκολ, είναι το αμέσως πιο χαμηλό σύνολο γκολ που βρέθηκε στην 4η αγωνιστική της σεζόν 2017/18, κατά την οποία τέσσερα παιχνίδια έληξαν με νίκη 1-0 για τον γηπεδούχο ή τον φιλοξενούμενο, δύο αναμετρήσεις ήταν χωρίς τέρματα ενώ, άλλες δύο είχαν το... πλούσιο αποτέλεσμα του 1-1.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αποτελεί αξιοπερίεργο το γεγονός ότι το αμέσως πιο υψηλό σύνολο τερμάτων (μόλις 11) σε μια αγωνιστική, έχει συμβεί τον Οκτώβριο του 2017, στην 8η αγωνιστική. Τότε όμως δεν υπήρξε ούτε ένα παιχνίδι που να έληξε χωρίς γκολ και το πιο παραγωγικό ματς ήταν το 1-1 ανάμεσα σε Λαμία και Παναθηναϊκό, μαζί με το 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης επί της Ξάνθης.

Φέτος, τα νούμερα έχουν ανέβει σε δύο σημαντικούς τομείς σε σχέση με τη σεζόν 2018/19.

Μέχρι στιγμής, έχοντας ολοκληρώσει και την 11η αγωνιστική, σε 77 αναμετρήσεις έχουν επιτευχθεί 204 γκολ, ενώ στην αντίστοιχη φάση πέρυσι σε 88 ματς οι παίκτες της Super League είχαν σκοράρει 191 φορές.

Επομένως, πέρυσι με 16 ομάδες στο πρωτάθλημα στην 11η αγωνιστική είχαμε 2.17 γκολ ανά παιχνίδι, ενώ φέτος ο μέσος όρος έχει ανέβει, περίπου κατά μισό γκολ ανά ματς (2.67).

Ευχή μας, να συνεχιστεί το θέαμα που υπήρχε πριν τη διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα