Επηρεάζονται προσωπικότητες όπως ο Βιεϊρίνια, ο Μπίσεσβαρ, ο Κρέσπο και οι άλλοι;

Επηρεάζονται προσωπικότητες όπως ο Βιεϊρίνια, ο Μπίσεσβαρ, ο Κρέσπο και οι άλλοι;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το κλίμα που δείχνει να επικρατεί γύρω από την ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ πριν τον αυριανό αγώνα με την ΑΕΛ στην Τούμπα. Καταγράφει μερικές ανησυχίες που εκφράζονται και σημειώνει πιο είναι και πάλι το πιο σημαντικό ματς του Σαββατοκύριακου για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Πίστευα και ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι το όποιο κλίμα κυριαρχεί έξω και μακριά από τα αποδυτήρια της συγκεκριμένης ομάδας των νταμπλούχων και αήττητων πρωταθλητών του ΠΑΟΚ, ΔΕΝ επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές. Εκτιμούσα ότι αυτοί οι τύποι έχουν περάσει τόσα πολλά και είναι τόσο δοκιμασμένοι εδώ και τρία χρόνια στην Ελλάδα, που ό, τι και να γίνεται γύρω-γύρω, αυτοί είναι αφοσιωμένοι και συγκεντρωμένοι στη δουλειά τους και… στις νίκες τους.

«Όχι δεν είναι έτσι. Επηρεάζονται!»

Αυτή είναι μία άλλη άποψη που κατατέθηκε για να περιγράψει το τι συνέβη ειδικά αυτή την εβδομάδα πριν το ΠΑΟΚ-ΑΕΛ! Πώς; Γιατί; Για να λέγεται από ανθρώπους που το ζουν και για να αναγκάζεται ο Γιώργος Σαββίδης να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου προχθές το βράδυ, πάει να πει ότι πολλοί άνθρωποι κάτι είδαν και κάτι ένιωσαν που τους ανησύχησε!

Τι έχει επηρεάσει και ίσως αποπροσανατόλισε την ομάδα του ΠΑΟΚ; Πολλά και διάφορα που δεν έχουν καμία σχέση με τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΛ. Πολλή κουβέντα γίνεται (για παράδειγμα) για τον Ολυμπιακό! Για τον αγώνα δηλαδή που ακολουθεί. Είναι ξεχωριστό αυτό το ντέρμπι, οι δύο ξεχωρίζουν, διεκδικούν και φέτος το πρωτάθλημα και αν πάμε και πάλι σε μαραθώνιο με λίγες απώλειες για τους δύο, τα μεταξύ τους ντέρμπι (έστω και αν είναι τέσσερα) θα είναι κάτι παραπάνω από εξάποντα.

Τι σημαίνει πρακτικά… «σκέφτονται τον μεθεπόμενο ματς και όχι το επόμενο» και πως αυτό επηρεάζει ; Προφανώς ο παίκτης μπαίνει μέσα χωρίς απόλυτη συγκέντρωση, παίζει… απλά για να παίξει και όχι για να κερδίσει και δεν είναι απόλυτα έτοιμος-αποφασιστικός να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο που θα του παρουσιαστεί για να επικρατήσει.

Για όλα αυτά ίσως και να έπαιξε ρόλο η ανοικτή προπόνηση, εκεί όπου ακούστηκαν συνθήματα για τους μεθεπόμενους αντιπάλους. Ο κόσμος βέβαια δεν ελέγχεται… Όπως θέλει εκφράζεται.

«Περνάνε αυτά στην ομάδα;» Ναι λένε όσοι είναι πιο κοντά και ανησυχούν για την ψυχολογική αντιμετώπιση του αυριανού αγώνα με την ΑΕΛ.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι και πριν τον αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, επικρατούσε αποπροσανατολισμός και εφησυχασμός που κόστισε.

Εξακολουθώ να είμαι σίγουρος για τη νοοτροπία παικτών-προσωπικοτήτων όπως ο Βιεϊρίνια, ο Κρέσπο, οι άλλοι αρχηγοί, Έλληνες και ξένοι, αλλά οφείλω να καταγράψω και την ανησυχία που εισπράττω από πολλές πλευρές αυτά τα τελευταία 24ώρα.

Το καλό είναι ότι και εντός ΠΑΟΚ διαπίστωσαν το θέμα, το συζήτησαν και θα το συζητήσουν σήμερα και αύριο. Θα δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Όχι το σκορ βέβαια… Δεν κρίνεται έτσι ένα παιχνίδι. Το αποτέλεσμα όσον αφορά στην εικόνα του ΠΑΟΚ κόντρα στη Λάρισα.

Όσοι λένε ότι και ο Ολυμπιακός έχει πολλά και διάφορα εσωτερικά ζητήματα και συγκρούσεις που μπορεί να τον αποπροσανατόλισαν από τον σημερινό αγώνα του, δίκιο έχουν. Απλά (προσωπική άποψη αυτή) ο αγώνας που δίνει απόψε ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιο εύκολος από αυτόν που δίνει αύριο ο ΠΑΟΚ.

* Σήμερα όμως ο ΠΑΟΚ παίζει μπάσκετ! Αυτό (15:45 με το Ρέθυμνο) είναι και πάλι το πιο μεγάλο ματς του ΣΚ για τον Σύλλογο. Καλώς; Κακώς; Δεν ξέρω… Δεν είναι αυτό το θέμα σήμερα. Ο ΠΑΟΚ «καίγεται» και ψάχνει νίκες για να ξεφύγει από τις επικίνδυνες θέσεις. Ο αγώνας είναι πάρα πολύ κρίσιμος και… έγινε πολύ πιο δύσκολος από την Τετάρτη και μετά που αυτή η ομάδα του ΠΑΟΚ «πάτησε» την Σαραγόσα (τρίτη στην Ισπανική Λίγκα) με 15 πόντους. Όποιος είναι ΠΑΟΚ, καταλαβαίνει…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.