ΠΑΟΚ: Απορίες για την απουσία του αήττητου πρωταθλητή!

ΠΑΟΚ: Απορίες για την απουσία του αήττητου πρωταθλητή!

ΠΑΟΚ: Απορίες για την απουσία του αήττητου πρωταθλητή!

bet365

Έκπληξη και απορίες προκάλεσε η απουσία της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ από τις υποψηφιότητες του ΠΣΑΤ για τους κορυφαίους του ελληνικού αθλητισμού το 2019.

Με αρκετές εκπλήξεις δημοσιοποιήθηκαν οι υποψηφιότητες για τους κορυφαίους εκπροσώπους του ελληνικού αθλητισμού το 2019 στην ετήσια ψηφοφορία των Αθλητικών Συντακτών – Μελών του ΠΣΑΤ.

Από το 1954 όταν και θεσπίστηκαν τα Βραβεία ΠΣΑΤ για τον αθλητισμό, στις υποψηφιότητες συμμετέχουν, θεωρητικά πάντα, οι καλύτεροι αθλητές-αθλήτριες και ομάδες.

Από τις φετινές υποψηφιότητες, όμως, θα απουσιάζει η ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ, η οποία πέρσι στέφθηκε Πρωταθλήτρια και Κυπελλούχος Ελλάδας, μάλιστα, έγινε η δεύτερη μόλις ομάδα, μετά τον Παναθηναϊκό του 1964, που κατακτά αήττητη τον τίτλο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Κι όμως, από τα ετήσια βραβεία που απονέμει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών στους κορυφαίους εκπροσώπους του ελληνικού αθλητισμού έπειτα από ψηφοφορία μεταξύ των αθλητικών συντακτών, απουσιάζει η ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ, που σε κάποιες άλλες πιο ρομαντικές και αθώες εποχές, έχει κατακτήσει το 1973 τον τίτλο της καλύτερης ομάδας, έστω κι αν δεν είχε κατακτήσει κανέναν τίτλο, απλά κατά γενική ομολογία ήταν η κορυφαία ομάδα της εποχής.

Το γιατί δεν επιλέχθηκε από τον ΠΣΑΤ, ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ ανάμεσα στις υποψήφιες ομάδες, όπως και ο προπονητής, Ραζβάν Λουτσέσκου, που τον οδήγησε στην κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος μετά από 34 χρόνια, είναι ένα καλό ερώτημα, όπως επίσης έκπληξη προκαλούν οι απουσίες από τις υποψηφιότητες του Δημήτρη Ιτούδη (κατέκτησε με την ΤΣΣΚΑ την Euroleague) και της Μαρίας Σάκκαρη.

Το σίγουρο είναι πως τα προηγούμενα χρόνια οι πρωταθλήτριες ομάδες ποδοσφαίρου, σχεδόν πάντα ήταν ανάμεσα στις υποψήφιες, όπως συνέβη με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό το 2012 και τις επόμενες χρονιές (2013, 2014, 2015), ασχέτως αν δεν κατέκτησε τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας.

Ανάλογες υποψηφιότητες υπήρχαν και με τις ομάδες μπάσκετ του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ για τις εντός και εκτός συνόρων επιτυχίες τους.

Φυσικά, ο ΠΣΑΤ επιτρέπει στα μέλη του να ψηφίσουν ομάδες ή αθλητές εκτός των υποψηφιοτήτων, γνωρίζουν όμως πολύ καλά ότι ο αήττητος πρωταθλητής και κυπελλούχος Ελλάδας θα έπρεπε να βρίσκεται στις υποψηφιότητες, όπως συμβαίνει με άλλες ομάδες, όπως το πόλο και το βόλεϊ του Ολυμπιακού, εκτός κι αν φέτος αποφάσισαν ότι αξία έχουν μόνο οι εκτός συνόρων επιτυχίες…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα