Παναθηναϊκός Α.Ο: «Σαν σήμερα ξεκίνησε ο μύθος του ιστορικότερου οπαδικού κινήματος»!

Παναθηναϊκός Α.Ο: «Σαν σήμερα ξεκίνησε ο μύθος του ιστορικότερου οπαδικού κινήματος»!

Gazzetta team
Παναθηναϊκός Α.Ο: «Σαν σήμερα ξεκίνησε ο μύθος του ιστορικότερου οπαδικού κινήματος»!

bet365

Η Θύρα 13 γιορτάζει σήμερα τα 53α της γενέθλια και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός δεν ξέχασε το οργανωμένο κομμάτι των οπαδών του «τριφυλλιού».
H ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του Παναθηναϊκού, εκτυλίχθηκε σαν σήμερα το 1966 στο κέντρο της Αθήνας καθώς άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της ο σύνδεσμος της Θύρας 13 και ο Σύλλογος δεν ξεχνά τη συγκεκριμένη ημέρα και την προσφορά της στο «τριφύλλι» Στις 19 Νοεμβρίου του 1966 πήρε… σάρκα και οστά η Θύρα 13 ο ιστορικότερος σύνδεσμος στην Ελλάδα και μαζί με την ίδρυση του , ξεκίνησε ο «μύθος» ενός τεράστιου οπαδικού κινήματος.

Ο Παναθηναϊκός είχε διάφορους συνδέσμους ανά την Ελλάδα από το 1952 ωστόσο η Θύρα 13 ήταν αυτή που λειτούργησε σε διαφορετικά πρότυπα και κρατάει ψηλά την πράσινη σημαία μέχρι σήμερα.

Τα πρώτα γραφεία του συνδέσμου λειτούργησαν στο κέντρο της πόλης, στην οδό Κολωνού 68, στο Μεταξουργείο.

Το όνομα φυσικά «Θύρα 13» που προήλθε από τη θύρα που επέλεγαν να παρακολουθήσουν τις αναμετρήσεις στο γήπεδο της Λεωφόρου, οι φανατικοί οπαδοί του «τριφυλλιού».

Τα 26 ιδρυτικά μέλη της Θύρας 13 ήταν οι: Ι.Παπουτσής, Σπ.Κυριάκης, Μ.Λιαράκος, Β.Γιαννακός, Δ.Σαραντάκης, Α.Παπαγεωργίου, Στ.Κατάκης, Κ.Πετρόπουλος, Σπ.Κατάκης, Π.Μανούρης, Απ.Ιωαννίδης, Γ. Ποντόπουλος, Γ.Οικονομόπουλος, Αγγ.Μυλωνάς, Αν.Κούστας, Αλ.Σταυρόπουλος, Δ.Παπάζογλου, Σ.Φλώρος, Ι.Λουκάς, Γ.Ατσάλης, Δ.Ξιφαράς, Δ.Κουτσούκος, Β.Αλεξόπουλος, Δ.Σάρλος, Αθ.Κακατσάκης και Γ.Πίκουλας».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα