Φρέντι Αντού: Το «διαμαντάκι» που δεν έλαμψε ποτέ

Φρέντι Αντού: Το «διαμαντάκι» που δεν έλαμψε ποτέ

Gazzetta team
Φρέντι Αντού: Το «διαμαντάκι» που δεν έλαμψε ποτέ

bet365

«Παιδί θαύμα», τύπος παίκτη που κάθε ομάδα θα τον ήθελε, «μαθητής» του Σερ Άλεξ και, αναμφίβολα, πουλέν αρκετών στο Football Manager. Αυτά είναι μόνο λίγα από τα όσα θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν τον Φρέντι Αντού, ο οποίος σαν σήμερα το 2003 έγινε ο νεότερος παίκτης που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στο MLS.

Επιστροφή στοιχήματος* στα Προκριματικά του Euro 2020! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Το wonder kid από την Αμερική, με καταγωγή από την Γκάνα, σαν σήμερα το 2003 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την DC United και όλα τα βλέμματα των ιθυνόντων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έπεφταν επάνω του!

Σε ηλικία 14 ετών και δέκα μηνών, στις 3 Απριλίου του 2004, γίνεται ο πιο νέος παίκτης που αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα των ΗΠΑ, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, στις 17 του ίδιου μήνα κόντρα στην Metro Stars, θα σκοράρει και το πρώτο του τέρμα, σπάζοντας ένα ακόμα ηλικιακό ρεκόρ στην χώρα της Αστερόεσσας.

Όπως είναι φυσικό, έχει ενεργοποιήσει αρκετά... ραντάρ. Εκατομμυριούχος στα 16 του, όταν είχε μόλις αρχίσει να αγωνίζεται και με το εθνόσημο στο στήθος, ενώ οι «σειρήνες» από την Ευρώπη... ηχούσαν.

Ρεάλ Μαδρίτης, Ίντερ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειξαν το ενδιαφέρον τους, με την τελευταία μάλιστα να τον καλεί και στο βορειοανατολικό κομμάτι του Νησιού για δοκιμαστικό, ωστόσο, μιας και ο ίδιος δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί, έστω και σε τόσο πρώιμο επίπεδο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, γύρισε στις γνώριμές του ΗΠΑ.

Έπειτα από 94 εμφανίσεις, 11 γκολ και 8 ασίστ στην DC United μεταπήδησε στην Real Salt Lake City, έναντι 1.5 εκατομμυρίου ευρώ και, παρόλο που φαινόταν αρκετά επηρεασμένος στο αγωνιστικό κομμάτι (μόλις ένα γκολ σε 11 συμμετοχές), μετά από παρότρυνση της μητέρας του, πήρε μεταγραφή για την Μπενφίκα, όπου δεν κατάφερε ποτέ να αποδώσει τα αναμενόμενα.

Οι παραστάσεις του στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, το κύπελλο UEFA και το Champions League γέμισαν την φαρέτρα του με πολύτιμη εμπειρία, την οποία όμως δεν εξαργύρωσε ουσιαστικά, καθώς κατέληξε να είναι ένας... γυρολόγος των ομάδων.

Ο Φρέντι Αντού πέρασε και από την χώρα μας, φορώντας την φανέλα του Άρη την σεζόν 2009/10, στον οποίο έπαιξε 12 φορές σκοράροντας μάλιστα και δύο γκολ στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο.

Ο ίδιος έχει πει κατά καιρούς σε δηλώσεις του: «Είδα τον εαυτό μου να εμφανίζεται παντού. Συνεντεύξεις και διαφημίσεις με τεράστια χρηματικά ποσά στα πόδια μου, με απομάκρυναν εντελώς από την ουσία στις αγωνιστικές μου υποχρεώσεις. Ήμουν πολύ μικρός για όλα αυτά και οι άνθρωποι με έβλεπαν μόνο ως προϊόν μάρκετινγκ».

Πλέον έχοντας κάνει το... αγροτικό του σε ομάδες της Τουρκίας, της Βραζιλίας της Σερβίας, της Φινλανδίας, ενώ είχε και πέρασμα από την Μονακό, ο 30χρονος Φρέντι Αντού είναι χωρίς ομάδα και προπονεί παιδιά στις ΗΠΑ, με την ελπίδα να βρει το... next big thing το οποίο θα κάνει την καριέρα που ο ίδιος ονειρευόταν, όταν ήταν το... διαμαντάκι πολλών στο FM.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα