Όταν ο πρωτοπόρος λέει στημένο το πρωτάθλημα, καταλαβαίνουν όλοι τι γίνεται με τη διαιτησία…

Όταν ο πρωτοπόρος λέει στημένο το πρωτάθλημα, καταλαβαίνουν όλοι τι γίνεται με τη διαιτησία…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την κίνηση-καταγγελία του Ολυμπιακού περί της διαιτησίας και τις αντιδράσεις που προκάλεσε.

Επιστροφή στοιχήματος* στα Προκριματικά του Euro 2020! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Το αντεπιχείρημα των αντιπάλων του Ολυμπιακού σε όσα πάρα πολύ σοβαρά καταγγέλλει για τη διαιτησία είναι το…φοβερό, «δεν μπορεί να μιλάνε αυτοί για τη διαιτησία, μετά τα όσα έκαναν 20 χρόνια». Μιλάμε τώρα για…σοβαρή επιχειρηματολογία και σε…βάθος.

Το μέγεθος του προβλήματος όμως είναι στην πραγματικότητα τόσο μεγάλο, που αποδεικνύεται από το εξής απλό: Ο Ολυμπιακός από την πρώτη έως και την τελευταία, την 10η, αγωνιστική του πρωταθλήματος, είναι συνεχώς στην πρώτη θέση. Και μάλιστα τις τελευταίες εβδομάδες είναι μόνος στην κορυφή. Κι όμως έρχεται και χαρακτηρίζει ουσιαστικά στημένο το πρωτάθλημα.

Πρόκειται για μία παγκόσμια πρωτοτυπία, ο πρώτος να λέει ότι το πρωτάθλημα είναι χειραγωγούμενο. Μία παγκόσμια πρωτοτυπία που όμως κατά βάση δεν είναι του Ολυμπιακού, αλλά της δήθεν εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, που βλέπουμε εδώ και τρία χρόνια να προσπαθεί να διαλύσει τον μεγαλύτερο, στα πάντα (σε τίτλο, σε κόσμο, σε αποδοχή στην Ευρώπη, σε δημοφιλία), ελληνικό σύλλογο. Πού αλλού εκτός από την Ελλάδα μπορείς να δεις τον πρώτο να διαμαρτύρεται για τη διαιτησία και να ζητάει να αλλάξει η ηγεσία της ομοσπονδίας και η ηγεσία της διαιτησίας;

Ακριβώς όλο αυτό που μοιάζει σαν φοβερός παραλογισμός αναδεικνύει και το μέγεθος του προβλήματος που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να φτάνει δηλαδή μία ομάδα που είναι πρώτη και στις δέκα αγωνιστικές, να ζητάει την παρέμβαση της κυβέρνησης στο ποδόσφαιρο. Αντί να βολευτεί με την πρώτη θέση και να σκούζουν οι άλλοι που βρίσκονται πίσω του, ο Ολυμπιακός έρχεται και λέει, «μέχρι εδώ, δεν πάει άλλο».

Ήδη στο εξωτερικό, σε όλη την Ευρώπη, τα ΜΜΕ προβάλλουν την κίνηση του Ολυμπιακού. Και μεταξύ άλλων σχολιάζεται ακριβώς αυτό το πράγμα. Πώς ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας βγαίνει και λέει ότι το πρωτάθλημα χειραγωγείται από τη διαιτησία. Αντιλαμβάνονται δε στο εξωτερικό και μόνο από αυτό το πράγμα, τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Παρεμπιπτόντως, ας σταθούμε και σε κάτι άλλο ενδιαφέρον: καμία άλλη ομάδα δεν έχει αντιδράσει επί της κίνησης του Ολυμπιακού. Καμία εκτός του ΠΑΟΚ. Ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο Άρης, ούτε καμία άλλη. Αυτό δεν πρέπει να μας λέει κάτι; Γιατί να βγαίνει και να αντιδράει μόνο ο ΠΑΟΚ;

Δεν σημαίνει κάτι; Η, μήπως ακριβώς έτσι εξηγούνται όλα;…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.