ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Πλάνο για γενναίο κούρεμα στο «Γ. Καραϊσκάκης» αποκαλύπτει το Έθνος

Πλάνο για γενναίο κούρεμα στο «Γ. Καραϊσκάκης» αποκαλύπτει το Έθνος

Πλάνο για γενναίο κούρεμα στο «Γ. Καραϊσκάκης» αποκαλύπτει το Έθνος

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής, υπάρχει στα σκαριά σχέδιο για κούρεμα οφειλών από τις πιστώτριες τράπεζες και για πώληση του δανείου της εταιρείας «Γ. Καραϊσκάκης» σε επενδυτικό fund.

Το Έθνος της Κυριακής αποκαλύπτει επιχειρούμενη εκποίηση των «αθετημένων και καταγγελμένων δανείων του γηπέδου Γ. Καραϊσκάκης σε τιμές πολύ παρακάτω από την ονομαστική τους αξία».

Η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες, οι οποίες αναφέρουν πως οι πιστώτριες τράπεζες έχουν στα σκαριά σχέδιο με την κωδική ονομασία project kick, το οποίο προβλέπει ένα πολύ μεγάλο κούρεμα. Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν επίσης ότι η εταιρεία «Γ. Καραϊσκάκης» είναι διαχρονικά ασυνεπής στο δάνειο για την κατασκευή του γηπέδου, ενώ σημειώνεται ότι αν το επενδυτικό fund που αγοράσει το δάνειο της εταιρείας το πουλήσει έναντι ενός σαφώς μικρότερου ποσού πίσω στη «Γ. Καραϊσκάκης», τότε οι αντιδράσεις θα είναι πολύ έντονες. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιοποιημένες οικονομικές καταστάσεις, τις οποίες επικαλείται το Έθνος της Κυριακής, το χρέος ήταν στα 45.3 εκατομμύρια ευρώ.

Το ρεπορτάζ καταλήγει ότι προτιμητέος επενδυτής αναδείχθηκε το αμερικανικό fund fund Fortress, το οποίο διαθέτει υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία συνολικού ύψους 40,9 δισ. δολαρίων, έχοντας ως ιδιοκτήτη τον Γιαπωνέζο μεγιστάνα Μασαγιόσι Σον και ότι στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται η δεσμευτική πρόταση, με τις τράπεζες να έχουν τον τελευταίο λόγο.