ΠΑΟΚ και διαχείριση: Μια δύσκολη υπόθεση…

ΠΑΟΚ και διαχείριση: Μια δύσκολη υπόθεση…

ΠΑΟΚ και διαχείριση: Μια δύσκολη υπόθεση…

bet365

Από την στιγμή που πρωταθλητής Ελλάδας, ΠΑΟΚ, έμεινε εκτός Ευρώπης ο Αμπέλ Φερέιρα ήρθε αντιμέτωπος με θέμα της διαχείρισης του «ασπρόμαυρου» ρόστερ. Οι αριθμοί δίνουν απαντήσεις…

Αρμενία - Ελλάδα με Super Derby προσφορά* (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Το βράδυ της 29ης Αυγούστου η πίκρα του αποκλεισμού από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ μεγεθύνθηκε, λόγω της απώλειας σημαντικών εσόδων για το ταμείο της ομάδας, ενώ ένα σημαντικό πρόβλημα που προέκυπτε ήταν το πως θα διαχειριστεί ο Αμπέλ Φερέιρα ένα τόσο μεγάλο και ποιοτικό ρόστερ με 28 ποδοσφαιριστές έχοντας μόνο υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα και με το κύπελλο να αργεί για τον κάτοχο του τίτλου.

Αφήστε που ο «Δικέφαλος» είχε μπροστά του μόλις δύο μέρες μέχρι το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου και δεν έκανε καμία πώληση για να «ελαφρύνει» το ρόστερ.

Με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν δώσει από εκείνο το βράδυ και μετά μόλις εννιά επίσημα παιχνίδια ο Πορτογάλος τεχνικός δείχνει να τα πηγαίνει αρκετά καλά στο κομμάτι της διαχείρισης. Αν και στην εξίσωση άρχισαν να μπαίνουν και οι μακροχρόνιοι τραυματίες (Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο), στα έτσι και αλλιώς λιγοστά ματς των πρώτων τριών μηνών έχουν αγωνιστεί 21 ποδοσφαιριστές.

Αυτοί που δεν έχουν βρει χρόνο συμμετοχής είναι ο Μιχάι, ο Λάμπρου, οι τέσσερις μικροί της Κ19 που «ανέβηκαν» στην πρώτη ομάδα (Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας, Γαϊτανίδης, Παπαδόπουλος) και ο μακροχρόνια τραυματίας Πόντους Βέρνμπλουμ. Στο σύνολο τους28 ποδοσφαιριστές

Η προσπάθεια διαχείρισης είναι πολύ δύσκολη, το έδειξε η πρόσφατη δημόσια γκρίνια του Λάζαρου Λάμπρου, αλλά συνεχίζεται από τον Αμπέλ Φερέιρα, ο οποίος μέχρι στιγμής εμφανίζεται δίκαιος απέναντι στο γκρουπ του και δεν το έχει χάσει,

Ο Πορτογάλος δεν έχει κολλήματα στα πρόσωπα και δίνει στους παίκτες (βλέπε: Μίροσλαβ Στοχ, Ζίβκο Ζίβκοβιτς) τις ευκαιρίες, με γνώμονα τα όσα βλέπει καθημερινά στις προπονήσεις.

Αυτή την ευκαιρία θα την έχει σίγουρα κι ο Λάζαρος Λάμπρου, παρά το πειθαρχικό παράπτωμα, όταν ο Πορτογάλος προπονητής κρίνει ότι έχει έρθει ο κατάλληλος χρόνος για να μπει και να αγωνιστεί. Το ίδιο ισχύει και για τον Ενέα Μιχάι, που βλέπει ότι μπροστά του υπάρχει το δίδυμο Βαρέλα – Κρέσπο κι ο Ίνγκασον.

Ούτε ο Μίσιτς, ούτε ο Αουγκούστο, ούτε ο Λημνιός ξεκίνησαν βασικοί τη χρονιά, εντούτοις μέσα από τις προπονήσεις έδειξαν στον προπονητή τους, ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση (το παράδειγμα του Αντερσον Εσίτι είναι χαρακτηριστικό που έχει μείνει στον πάγκο για να παίζει ο Ντάγκλας Αουγκούστο, όπως και αυτό του Άκπομ με τον Σφιντέρσκι) από τους υπόλοιπους παίκτες στην ίδια θέση, με τον Φερέιρα να έχει παραδεχθεί δημόσια την υπερφόρτωση στα… φτερά της ασπρόμαυρης επίθεσης, εκεί δηλαδή που αγωνίζεται ο Λάμπρου, με την επιστροφή και του Αντρέ Βιεϊρίνια.

Ο νεαρός Έλληνας επιθετικός είναι η μία όψη του νομίσματος. Αυτή που θέλει αρκετούς ποδοσφαιριστές να γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Η άλλη όψη έχει να κάνει με την συμπεριφορά του Ροντρίγκο Σοάρες, ο οποίος ήρθε το καλοκαίρι γνωρίζοντας ότι θα έχει μπροστά τον Λέο Μάτος.

«Σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε γήπεδο, η φιλοδοξία μας είναι πάντα η νίκη. Είμαστε ο ΠΑΟΚ», έγραψε ο Βραζιλιάνος, που χάρηκε έστω και για την συμμετοχή του στο φιλικό με τη Δόξα, ενώ όποτε κλήθηκε να παίξει (ρεβάνς με Σλόβαν, ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ) έδωσε τον καλύτερο εαυτό του.

Δείτε τους παίκτες, τις συμμετοχές και το χρόνο τους στα πρώτα 14 επίσημα παιχνίδια της σεζόν 2019-20:

Παίκτης

Συμμετοχές

Βασικός

Αλλαγή

Λεπτά

Πασχαλάκης

8

8

-

720’

Ζίβκοβιτς

6

6

-

540’

Ροντρίγκο

2

2

-

180’

Μάτος

12

12

-

1057’

Ινγκασον

5

4

1

412’

Βαρέλα

10

10

-

848’

Κρέσπο

14

14

-

1260’

Γιαννούλης

14

14

-

1260’

Ελ Καντουρί

10

7

3

652’

Πέλκας

10

7

3

468’

Βιεϊρίνια

4

0

4

70’

Μαουρίσιο

2

0

2

25’

Εσίτι

9

7

2

581’

Μίσιτς

12

9

3

873’

Αουγκούστο

11

8

3

759’

Στοχ

5

3

2

204’

Σφιντέρσκι

13

8

5

753’

Άκπομ

13

7

6

730’

Λημνιός

13

10

3

931’

Μπίσεσβαρ

14

13

1

1104’

Ζαμπά

9

5

4

427’

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα