Superleague 1 2019/20: Το πρωτάθλημα των ανατροπών!

Superleague 1 2019/20: Το πρωτάθλημα των ανατροπών!

bet365

Μόλις στις δέκα πρώτες αγωνιστικές της, η φετινή Superleague 1 έχει γίνει ήδη η δεύτερη σεζόν με τις περισσότερες ανατροπές από τουλάχιστον δύο τέρματα τα τελευταία 30 χρόνια. Το gazzetta.gr παρουσιάζει το… πανόραμα των μεγάλων comeback.

Τσιτσιπάς - Ζβέρεφ με σούπερ προσφορά* (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ποιος να το έλεγε στην αρχή της σεζόν ότι το φετινό ελληνικό πρωτάθλημα, πέρα από όνομα, δομή και σύνθεση θα αλλάξει και σε… χάρη. Χωρίς υπερβολή, οι κατά καιρούς κατηγορίες που το βάραιναν και το βαραίνουν περί μετρίου θεάματος, χωρίς μεγάλες συγκινήσεις πέρα από τα κλασσικά ντέρμπι, έχουν αντικρουστεί πλήρως και σε μόλις δυόμισι μήνες η τρέχουσα περίοδος καταρρίπτει τα στερεότυπα.

Χαρακτηριστικό τεκμήριο αποτελεί το γεγονός ότι σε 70 ματς από την αρχή του πρωταθλήματος, μόνο τρία παιχνίδια έχουν λήξει χωρίς σκορ, όταν πέρυσι στο αντίστοιχο διάστημα ο αριθμός των «λευκών» ισοπαλιών ήταν επτά.

Πέραν όμως από την τάση των ομάδων να πετυχαίνουν δίχτυα τουλάχιστον από μία φορά σε κάθε παιχνίδι, αυτό που βλέπουμε φέτος, και όχι μόνο μια φορά, είναι οι μεγάλες ανατροπές.

Το τεράστιο comeback του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΑΕΚ μέσα στο σκάρτο τελευταίο μισάωρο του αγώνα αποτέλεσε την κορωνίδα των ολικών επαναφορών που έχουν σημειωθεί στο φετινό πρωτάθλημα, με υπόλειμμα τουλάχιστον δύο τερμάτων. Είχαν προηγηθεί οι απίθανες ανατροπές της ΑΕΛ κόντρα σε ΟΦΗ εντός και Άρη εκτός, ενώ τον «χορό» είχε ανοίξει ο Ατρόμητος στο Πανθεσσαλικό Στάδιο κόντρα στον Βόλο. Κοινός παρονομαστής και των τεσσάρων αυτών ματς είναι ο τελικός δείκτης του σκορ. Όλα στο 3-2, τετράκις, κάτι που αποτελεί ιστορική επίδοση όλων των εποχών σε επίπεδο α’ εθνικής.

Στο συνολικό κάδρο, προτού καν ολοκληρωθεί το 1/3 του πρωταθλήματος (υπολογίζονται και τα play-off) και με έναν αγώνα λιγότερο κάθε εβδομάδα από τη στιγμή που οι ομάδες μειώθηκαν σε 14, η παρθενική Superleague 1 2019/20 έχει σκαρφαλώσει ήδη στην δεύτερη θέση των σεζόν με τις περισσότερες ανατροπές δύο τερμάτων και άνω. Στην κορυφή της λίστας παραμένει η αγωνιστική περιόδος 2005-2006, όποτε και πραγματοποιήθηκαν πέντε ανάλογες ανατροπές. Ωστόσο, με το ημερολόγιο να δείχνει ακόμη Νοέμβριος του 2019, οι πιθανότητες για την χρονιά που διανύουμε να συνυφανθεί με ένα ιστορικό ρεκόρ είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Σημειώνεται ότι υπολογίζονται μόνο οι ανατροπές που οδήγησαν σε νίκη.

ΣεζόνΑνατροπέςΑγώνες
1. 2005-20065

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 2-4

Καλλιθέα - Παναθηναϊκός 2-4

Καλλιθέα - Ατρόμητος 2-3

Πανιώνιος - Ολυμπιακός 2-3

Αιγάλεω - Ξάνθη 3-2

2. 2019-20204

Βόλος - Ατρόμητος 2-3

Άρης - ΑΕΛ 2-3

ΑΕΛ - ΟΦΗ 3-2

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 3-2

3. 2003-20044

Ακράτητος - ΑΕΚ 2-7

Ηρακλής - Παναθηναϊκός 2-3

Άρης - Ξάνθη 3-2

Προοδευτική - Ηρακλής 3-2

4.1996-19973

Ξάνθη - Ηρακλής 3-4

Αθηναϊκός - Εδεσσαϊκός 5-2

Αθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-3

5.2000-20013

Ηρακλής - Πανιώνιος 4-3

Πανηλειακός - Παναχαϊκή 3-2

ΟΦΗ - Άρης 2-3

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κατάταξη των ομάδων που έχουν κατορθώσει αλλά και υποστεί τα πιο πολλά comeback στο πρωτάθλημα. Μπορεί η ΑΕΚ να έχασε τελευταία ένα ματς με τεράστιο υπέρ της πλεονέκτημα, όμως είναι η ομάδα με τις περισσότερες ανατροπές συνολικά, έχοντας γυρίσει εις βάρος της 2-0 επτά φορές. Ολυμπιακός Παναθηναϊκός και Ηρακλής συνυπάρχουν αμέσως χαμηλότερα στο top 5 ενώ η εντυπωσιακή ΑΕΛ με το διπλό της φετινό χτύπημα έχει μπει επίσης, άκρως δυναμικά στην εξίσωση των κορυφαίων.

Στον αντίποδα, η Ξάνθη είναι η ομάδα που έχει βιώσει την ψυχρολουσία της απώλειας ενός προβαδίσματος της τάξης του 2-0 ή 3-1 περισσότερες φορές, έξι συγκεκριμένα, με τον Ηρακλή, τον Πανιώνιο, τον ΟΦΗ και τον Απόλλωνα Σμύρνης να συγκαταλέγονται μεταξύ της αρνητικής αυτής πεντάδας.

Το υψηλότερο σκορ που συνδυάστηκε με ανατροπή είναι το 7-3 με το οποίο ο Πανιώνιος διέλυσε παρότι έχανε την Καβάλα από τη σεζόν 1999-2000, ενώ επτά γκολ κατόπιν «comeback» έχουν σημειώσει ΑΕΚ (επί του Ακράτητου, 2003/04) και Ολυμπιακός (επί του Αστέρα Τρίπολης, 2011/12).

Οι ομάδες που έχουν πετύχει τις περισσότερες ανατροπές:

ΟμάδαΑνατροπές υπέρ
1. ΑΕΚ7
2. Ολυμπιακός6
3. Παναθηναϊκός5
4. ΑΕΛ5
5. Ηρακλής4

Οι ομάδες που έχουν υποστεί περισσότερες ανατροπές:

ΟμάδαΑνατροπές κατά
1. Ξάνθη6
2. Ηρακλής5
3. Πανιώνιος4
4. ΟΦΗ4
5. Απόλλων Σμύρνης3

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα