ΑΕΚ: Θέλει «πολυφωνία» και στη δημιουργία

ΑΕΚ: Θέλει «πολυφωνία» και στη δημιουργία

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Θέλει «πολυφωνία» και στη δημιουργία

bet365

Η ΑΕΚ πέρα από μεγαλύτερη συμμετοχή στο τελείωμα των φάσεων, θέλει «πολυφωνία» και στη δημιουργία τους, όπου και εκεί στηρίζεται στους... γνωστούς Μάνταλο, Λιβάια και Ολιβέιρα, χωρίς να παίρνει τίποτα από τα χαφ και ελάχιστα από τα μπακ σε αυτό το κομμάτι.

Λέστερ - Άρσεναλ με 200+ αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Οι Μάρκο Λιβάια, Νέλσον Ολιβέιρα και Πέτρος Μάνταλος είναι αυτοί που σκοράρουν μονίμως για την ΑΕΚ, οδηγώντας την σχεδόν μόνοι τους στο εκτελεστικό κομμάτι. Ωστόσο οι ίδιοι δεν είναι μόνο αυτοί που σκοράρουν, αλλά και εκείνοι που δημιουργούν τις περισσότερες φορές. Γι' αυτό άλλωστε και η συμμετοχή τους στα φετινά κιτρινόμαυρα γκολ αγγίζει το 100%.

Η ΑΕΚ εκτός από «πολυφωνία» στο σκοράρισμα, ψάχνει κάτι αντίστοιχο και στη δημιουργία, καθώς και σε αυτόν τον τομέα εξακολουθεί να παίρνει ελάχιστα από τους υπόλοιπους παίκτες στο ρόστερ. Στην προηγούμενη διακοπή είχε επισημανθεί το γεγονός ότι η Ένωση περίμενε τον Ολιβέιρα να μπει στην εξίσωση δυναμικά, αλλά και άλλους να ακολουθήσουν. Το πρώτο συνέβη εμφατικά, το δεύτερο αγνοείται…

Από τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικούς μόνο οι Βέρντε και Αλμπάνης μετρούν ο καθένας από μία ασίστ, τις οποίες μάλιστα έβγαλαν στο ματς της 2ης αγωνιστικής και στη νίκη - ψυχολογίας που είχε κάνει εκείνη την ημέρα η ΑΕΚ στην Τρίπολη επί του Αστέρα. Ντέλετιτς, Ζεράλδες και Κλωναρίδης έχουν μείνει στο μηδέν όσο έχουν παίξει, με τον πρώτο πάντως να έχει βοηθήσει με το γκολ που σημείωσε στην ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ. Όσον αφορά τον Γιακουμάκη έχει βοηθήσει μπαίνοντας ως αλλαγή με το πρέσινγκ ψηλά, γεμίζοντας την περιοχή, αλλά ακόμα ψάχνει το γκολ.

Ελάχιστη είναι η συνεισφορά και στις ασίστ από τα μπακ, τα οποία μπορεί να ανεβαίνουν στην πλευρά τους, ωστόσο απειλούν ελάχιστα με σέντρες. Ο Παουλίνιο είναι ο μόνος που μετράει δύο ασίστ σε Κραϊόβα και Τρίπολη, με τον Λόπες να έχει μία (εκείνη στον Λιβάια στο εντός με την Τράμπζονσπορ), και τους Χουλτ και Μπακάκη να μην μετρούν καμία ως τώρα, έχοντας πιο αμυντικούς προσανατολισμούς στο παιχνίδι τους.

Το μεγαλύτερο, ωστόσο, πρόβλημα για την ΑΕΚ είναι στα χαφ. Εκεί που η Ένωση θα έπρεπε να παίρνει περισσότερα πράγματα δημιουργικά, όμως το ζήτημα παραμένει άλυτο. Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλος και Σιμάο δεν μετρούν ούτε μία ασίστ, με τον τελευταίο βέβαια παρότι έχει την ικανότητα, να μην έχει παίξει σχεδόν καθόλου.

Οι αριθμοί στη συγκεκριμένη περίπτωση τονίζουν το πρόβλημα της ΑΕΚ για την έλλειψη «πολυφωνίας» εκτός από την τελική προσπάθεια και στη δημιουργία των φάσεων. Ένα ζήτημα που σίγουρα απασχολεί έντονα τους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι μέσα στο παιχνίδι δεν γίνεται πάντα να εξαρτώνται επιθετικά από τους Μάνταλο, Λιβάια και Ολιβέιρα. Οι οποίοι ναι μεν αποτελούν τους παίκτες με τη μεγαλύτερη ποιότητα στο ρόστερ, αλλά είναι εμφανές ότι χρειάζονται και υποστήριξη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα