Σερί νικών και... ποιότητα, ταχύτητα, προσωπικότητα!

Σερί νικών και... ποιότητα, ταχύτητα, προσωπικότητα!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Σερί νικών και... ποιότητα, ταχύτητα, προσωπικότητα!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την Α.Ε.Κ. και όσα πρέπει να της συμβούν εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων και μάλιστα πολύ άμεσα, ενώ έχει υστερόγραφα...

Αφού τα... είπαμε, τα... γράψαμε και τα κάναμε όλα έπειτα από την ήττα στο ματς με τον Ολυμπιακό, η οποία πάντα θα μας ενοχλεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ήττα και είναι απόλυτα δικαιολογημένο αυτό, ας περάσουμε στην επόμενη μέρα και στο μέλλον, το άμεσο, στο οποίο πρέπει να γίνουν πραγματάκια (πολλά ε)... Επιτέλους να αφήσουμε πίσω το παιχνίδι της ΑΕΚ στο Φάληρο και να κοιτάξουμε μπροστά διότι δεν γίνεται άλλο η (δήθεν) ειδησεογραφία της Ένωσης να 'χει να κάνει όλες αυτές τις μέρες μόνο με τον Βράνιες, με τη τιμωρία του και με οτιδήποτε άλλο σαν γεγονός στο ποδοσφαιρικό τμήμα που ανήκει στο παρελθόν!

Η αλήθεια είναι ότι έως και σήμερα έγινε η προσπάθεια να το... σκυλεύσουν το ''πτώμα'' (όπως το παρουσίαζαν) της ΑΕΚ και διαβάσαμε πράματα που συνέβησαν ακόμη και πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ με αφορμή τα όσα ζήσαμε στη διάρκεια της εβδομάδας και της προετομασίας για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και μετά! Όπως για παράδειγμα τα περιστατικά με τα πειθαρχικά παραμπτώματα του Βόσνιου στόπερ ο οποίος σωστά τιμωρήθηκε (απόλυτα δικαιολογημένα και το γράφαμε) αλλά δεν γίνεται όλα όσα έχει κάνει αρνητικά να τα θυμόμαστε σε άλλο ατόπημά του...

Τέλος πάντων στην ΑΕΚ και στα ΜΜΕ είθισται να είναι όλοι πιο... καταγγελτικοί και επιθετικοί είτε πρόκειται για τους ρεπόρτερ της ομάδας, είτε για τους αρθρογράφους αυτής, είτε για τους δήθεν αντικειμενικούς, τους μυαλοπώληδες ντε, που γράφουν με μανία όταν πρόκειται για την ομάδα της προσφυγιάς και όταν πρόκειται για άλλες (συνδιεκδικήτριες τίτλων) ομάδες, διαπιστώνουμε απίθανο κο κο κο... Προφανώς υπάρχει φόβος, ίσως άγχος μη κοπεί κανά χορηγικό πρόγραμμα, κάποιο προσωπικό όφελος; Τι να πει κανείς, απ' όλα έχει ο... μπαξές στο χώρο μου που μόνο αγγελικά πλασμένος δεν είναι!

Δεν γίνεται άλλωστε, δεν είναι εύκολο προφανώς, να τα βάζεις με ιδιοκτήτες μέσων αφού ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να σε βρει η επόμενη μέρα. Έτσι οι... μυαλοπώληδες και οι δήθεν αντικειμενικοί παίζουν πολιτική και καλά το κάνουν. Όμως, όπως οι «συνάδελφοι» υπάλληλοι στα μέσα των ιδιοκτητών ομάδων, έτσι και αυτοί, δεν γίνεται (ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ για την ακρίβεια) να μας κουνάνε το δάχτυλο. Κοινώς οι δήθεν αντικειμενικοί θα έπρεπε να είναι πιο συνετά επιθετικοί σε βάρος της ΑΕΚ!

Δεν θα εστιάσω στην κριτική που γίνεται στο αφεντικό της Ένωσης και στο πώς τα 'χει καμωμένα τα πράγματα στην ομάδα του, καλά κάνουν και έτσι πρέπει, αυτό κάνουμε άλλωστε όλοι όταν λέμε ότι απόλυτος και κύριος υπεύθυνος της συγκεκριμένης κατάστασης στην ΑΕΚ είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Θα μπορούσαν να το κάνουν και αλλού βέβαια, το ίδιο καταγγελτικά και στοχοποιημένα, ειδικά όταν γίνονται απίστευτα πράγματα που επιβεβαιώνουν ότι είναι χειρότεροί του οι ομόλογοί του στις άλλες ομάδες.

Δείτε για παράδειγμα διαφορά στο τρόπο που αντιμετώπισαν τα επεισόδια της ΑΕΚ με τον Άγιαξ στο Champions League με γνωστή οπαδική κόντρα (και λόγω πολιτικών πεποιθήσεων μεταξύ αυτών της Ένωσης και εκείνων του Αίαντα που είναι φασίστες) και ρίξτε μια ματιά με το πώς και πόσο ασχολήθηκαν τα μέσα με το απίθανο ντου σε ματς ΝΕΩΝ παιδιών στου Ρέντη για την ίδια (επί της ουσίας) διοργάνωση. Για μία περίπου ώρα, άντε δυο – τρεις, βασικό το θέμα στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ (όχι σε όλα βέβαια) και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως κανένα πρωτοσέλιδο εφημερίδας δεν το είχε επί της ουσίας πρώτο θέμα!

Καλά μη γράψω για την απαράδεκτη ομιλία προέδρου και πως αντιμετωπίστηκε αυτή (και σε παιδιά 16, 17 και 18 ετών). Σα να μην έγινε τίποτα... Βγήκαν και κάποιοι και έλεγαν για να δικαιολογήσουν το αδικαιολόγητο «μα επιτέλους είναι επαγγελματίες ή όχι;». Προφανώς μόλις έχουν γίνει επαγγελματίες και δεν τους έπιασαν να σπάνε, να κλέβουν, να ξενυχτάνε, αλλά απλά έχασαν από την ΑΕΚ και προφανώς κάποια άλλα ματς. Απλά έχασαν με την ήττα να υπάρχει στο ποδόσφαιροκαι πρέπει να υπάρχει για να μαθαίνεις από αυτή ή αυτές. Τι γράφω κι εγώ τώρα; Πού απευθύνομαι και για ποιους τα λέω; Πάμε παρακάτω...

Στην ΑΕΚ, λοιπόν, ήρθε η ώρα να πάμε παρακάτω και αυτά που πρέπει να γίνουν είναι τα πιο δύσκολα... Η αρχή είναι το αγωνιστικό όπου η Ένωση οφείλει, έχει την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, να πάει σε σερί νικών μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Πρώτα και πιο άμεσα στα δυο ματς με Ατρόμητο εντός και Παναθηναϊκό εκτός. Φυσικά και μόνο εύκολο δεν θα είναι αυτό. Αντιθέτως θα είναι πολύ, πολύ δύσκολο! Όμως αυτό πρέπει να γίνει στο αγωνιστικό δίχως δεύτερη σκέψη. Κι αν όλοι την τελείωσαν και την άφησαν εκτός διεκδίκησης τίτλου (σωστά ή λανθασμένα δεν κρίνουμε αυτό) η ΑΕΚ έχει την υποχρέωση να τους αποδείξει ότι έκαναν λάθος και να ΜΗΝ πετάξει λευκή πετσέτα.

Δεν αρκούν οι νίκες με τους «πράσινους» και την ομάδα του Περιστερίου... Θα πρέπει να υπάρξει και συνέχεια όπως σημείωσα παραπάνω. Να πάει με νίκες έως το τέλος του πρώτου γύρου κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι ειδικά από τη στιγμή που ακολουθούν μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τα ματς με τον Άρη εντός και τον ΟΦΗ εκτός, δυο ομάδες που δείχνουν πολύ καλή εικόνα έως σήμερα στο πρωτάθλημα και δίνουν μάχη για να είναι στην πρώτη 6αδα της βαθμολογίας...

Παράλληλα πρέπει να τρέχει και το άλλο κομμάτι της δουλειάς του Ίλια Ίβιτς που έχει αναλώσει (υποχρεωτικά) πολύ χρόνο στο ποδοσφαιρικό τμήμα και στην προσπάθειά του να το μαζέψει και να το φτιάξει σε σωστές βάσεις λειτουργίας. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει από την ίδια την ΑΕΚ προκειμένου ο τεχνικός της διευθυντής να μπορέσει να εστιάσει περισσότερο εκεί που τον έχει μεγάλη και άμεση ανάγκη η ομάδα. Κοινώς στη βελτίωση του ρόστερ της ομάδας, να του λύσει τα χέρια προκειμένου να καταφέρει να τελειώσει τις δουλειές με όσους πρέπει να φύγουν και με εκείνους που ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ πρέπει να έρθουν.

Στην ΑΕΚ το ζητούμενο στο κομμάτι της ενίσχυσης του ρόστερ είναι να προστεθούν τα εξής: Ταχύτητα, ποιότητα και (κυρίως) προσωπικότητες, αν προτιμάει κανείς: ηγετικές φυσιογνωμίες... Πάνω σε αυτό το κομμάτι κινείται ήδη ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής ο οποίος από όταν ανέλαβε τη δουλειά έχει ήδη πραγματοποιήσει τέσσερα (με το χθεσινό) ταξίδια αφού έχει επισκεφτεί Βαρκελώνη, Βελιγράδι, Ρώμη και Μόναχο... Όλα τα ταξίδια έγιναν με σκοπό και ουσία για την επόμενη μέρα του ποδοσφαιρικού τμήματος της Ένωσης και όσων απασχολούν αυτό!

Προσωπικά θεωρώ ότι, τόσο το κομμάτι της ταχύτητας, όσο και εκείνο της ποιότητας είναι κάτι που απαιτείται να συνδυαστεί στις επιλογές που θα γίνουν τον προσεχή Ιανουάριο αλλά και έπειτα το καλοκαίρι. Ωστόσο εκτιμώ πως το πλέον αναγκαίο για την ΑΕΚ και το ποδοσφαιρικό της τμήμα είναι να προσθετούν στο δυναμικό της ομάδας ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα, που θα κάνουν τη διαφορά εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, που θα είναι και θα το αποδεικνύουν (κυρίως) στο χορτάρι ότι μπορούν να ηγηθούν της ομάδας, ειδικά στα δύσκολα, στα ματς που πάνε να στραβώσουν και στα ντέρμπι...

Έχει τεράστιο ενδιαφέρον ο Νοέμβριος για την ΑΕΚ... Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και αντίστοιχο με αυτό του Ιανουαρίου όταν και (από Δεκέμβριο) θα εστιάζουμε στο κομμάτι της ενίσχυσης της ομάδας!

Υγ: Μου αρέσει όπως μιλάει ο Νίκος Κωστένογλου. Έχω τις ενστάσεις μου κι εγώ, όπως στην απάντηση που έδωσε στη σωστή ερώτηση-παρατήρηση του Γιώργου Βασιλείου για αμυντική προσέγγιση στο ντέρμπι και έδειξε να μη του αρέσει καθόλου (κι αν δεν του αρέσει αυτό ήταν το αποτέλεσμα, η εικόνα της ομάδας, να μη χάσει κυρίως, άρα αν δεν το ήθελε αυτό κάτι έγινε λάθος), όμως γενικά έχει σωστές τοποθετήσεις. Συμφωνώ απόλυτα στο κομμάτι που λέει: «να σταματήσουμε να μοιρολατρούμε και να προδικάζουμε καταστάσεις. Είναι ένα πρωτάθλημα. Στη συνέχεια όπως γνωρίζουμε όλοι είναι τα play off, ας αφήσουμε τον βαθμολογικό πίνακα, ας δούμε το επόμενο παιχνίδι και τα πράγματα και τα αποτελέσματα θα καθορίσουν τη γενικότερη εικόνα της ομάδας μας. Δεν θα πρέπει συνέχεια να λέμε άνοιξε η ψαλίδα, μεγάλωσε η διαφορά. Θα υπάρχουν παιχνίδια και των υπολοίπων αντιπάλων... Θα δούμε στη διάρκεια. Είναι πολύ νωρίς να βγαίνουν συμπεράσματα». Η κουβέντα για το αν χρειάζεται προπονητή, ή όχι η ΑΕΚ, άλλον από τον «Κωστέ εννοώ», είναι λογική και έχει βάση. Ίσως και να χρειάζεται κιόλας. Όμως αφενός και η επόμενη επιλογή θα καεί (χωρίς λόγο) αν γίνει βιαστικά, αφετέρου ας ευχηθούμε να τα πάει περίφημα ο Έλληνας προπονητής και να διατηρηθεί στον πάγκο της ομάδας, αυτό θα σημαίνει ότι πάμε καλά, πολύ καλά για την ακρίβεια! Επίσης θα πρέπει να περιμένουμε και εμείς μερικά ματς ακόμη να τον κρίνουμε σε απόλυτο βαθμό τον «Κωστέ» και έως σήμερα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα 'χει πάει καλά σε δύσκολες συνθήκες, πολύ δύσκολες...

Υγ2: Έχουμε ματσάκι σήμερα στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Πανιώνιο και πρέπει να είμαστε εκεί. Να συνεχίσουμε τη στήριξη στην ομάδα και σε όσους είναι σε αυτή προκειμένου να πάρει τη δεύτερη σερί νίκη. Μέσα απ' τις νίκες θα μπορέσει να αποκτήσει αυτοπεποίθηση όλη η ομάδα, προπονητές και αθλητές. Είτε αρέσουν οι επιλογές είτε όχι... Ακόμη και αυτά που συμβαίνουν και δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρά με τον πλέι μέικερ. Στις 17:00 παίζει η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και επαναλαμβάνω ο κόσμος πρέπει να στηρίξει, πρέπει να είναι εκεί, είναι η υποχρέωσή του. Όπως και τη Δευτέρα το βράδυ στο ΟΑΚΑ οφείλουν όλοι να πάνε στο χάντμπολ. Αλλά έως τότε θα τα... ξαναπούμε!

Υγ3: Για την περίπτωση του Μοράν μαθαίνω πως υπάρχει συμφωνία για τη λύση του συμβολαίου του με την ΑΕΚ να πληρώνει το 60% του υπολοίπου του για τη σεζόν που διανύουμε και μόνο. Γεγονός πολύ καλό και θετικό για το club, τον ίδιο τον αθλητή και το ρόστερ της ομάδας αφού έχει ήδη πολύ παραπάνω απ' ότι θα έπρεπε. Απλά το 'χω ακούσει καιρό τώρα και δεν βλέπω... πρόοδο. Σε αυτά τα θέματα στην Ένωση θα πρέπει να είναι λίγο πιο λειτουργικοί και... γρήγοροι να το πω κομψά! Είναι ευκαιρία και δεν πρέπει να χάνει κανείς τέτοιες ευκαιρίες σαν αυτή.

Υγ4: Νέο ταξίδι όπως διαβάσατε αποκλειστικά στο gazzetta.gr του Ίλια Ίβιτς στο εξωτερικό, τούτη τη φορά στην Γερμανία και το Μόναχο, προφανώς προγραμματισμένο και με σκοπό... Δεν ήταν μόνο ένα το ραντεβού που έκανε, ωστόσο, και δεν αφορούσε τον νεαρό Έλληνα χαφ Ορέστη Κιομουρτζόγλου της ολλανδικής Χέρακλες που συνιστά στοίχημα. Το θέμα για μένα δεν είναι ο λόγος των ταξιδιών, τουλάχιστον όχι ακόμη, αφού είναι προφανής! Το βασικό ζήτημα είναι η επιστροφή σε κανονικό τεχνικό διευθυντή, με ατζέντα, προγραμματισμένα ραντεβού στην Ευρώπη και γενικά δουλειά όπως έχουμε μάθει να γίνεται εντός κι εκτός συνόρων από έναν τεχνικό διευθυντή. Απλά και όμορφα... Διότι τα ταξίδια αυτά, σε Ρώμη και Μόναχο τα δυο τελευταία, μπορεί να έγιναν μόνο και μόνο για ραντεβού και κουβέντα με συγκεκριμένους ατζέντηδες που έχει πολύ καλή σχέση ο Ίβιτς και ενεργοποιεί ξανά ως τεχνικός διευθυντής για την ΑΕΚ. Πολύ σημαντικό και μεγάλο πράγμα αυτό για την Ένωση των τελευταίων ετών που δεν είχε την καλύτερη εικόνα στους ατζέντηδες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...