«Σοκάρει» το έργο Μαρινάκη στην Ακαδημία του Ολυμπιακού

«Σοκάρει» το έργο Μαρινάκη στην Ακαδημία του Ολυμπιακού

Αντώνης Πατσούρας
«Σοκάρει» το έργο Μαρινάκη στην Ακαδημία του Ολυμπιακού

bet365

Η μεγάλη... καψούρα του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού είναι η Ακαδημία.

Ουντινέζε - Ρόμα με ακόμα καλύτερες αποδόσεις. |21+

Πολλοί ψάχνουν να βρουν τις αιτίες που ο Βαγγέλης Μαρινάκης επισκέφτηκε το Ρέντη για να μιλήσει με "σκληρή" γλώσσα στους παίκτες της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού, την οποία αποτελούν παίκτες γεννημένοι από το 1999 (20 ετών) έως το 2003.

Η αιτία είναι μια και είναι η ίδια εδώ και 10 χρόνια. Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τον Ολυμπιακό. Η αγάπη του για την Ακαδημία, τα νέα παιδιά και το όνειρο του να δει παιδιά της να είναι πρωταγωνιστές στην πρώτη ομάδα.

Όπως ο Παναγιώτης Ρέτσος, όπως ο Κώστας Τσιμίκας.

Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε ήθελε και θέλει την Ακαδημία του Ολυμπιακού πρώτη σ' όλα. Γι' αυτό άλλωστε είναι εδώ και χρόνια εκείνη με το μεγαλύτερο μπάτζετ στην Ελλάδα και διαθέτει τις καλύτερες εγκαταστάσεις στη χώρα και από τις καλύτερες στην Ευρώπη.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλει πρόοδο στο ποδόσφαιρο, στα μαθήματα αλλά πάνω απ' όλα πειθαρχία.

Στην ομιλία του στάθηκε σε 4 παιδιά. Τον Ρέτσο, τον Μανθάτη, τον Ανδρούτσο και τον Νικολάου. Παιδιά "διαμάντια" όπως και άλλα στην Ακαδημία με κοινό χαρακτηριστικό τον σεβασμό προς τον σύλλογο, προς τους προπονητές και προς όλους.

Θέλει πρόοδο αλλά πάνω απ' όλα απαιτεί σεβασμό!

Οι 4 παίκτες που ανέφερε στην ομιλία του ήταν υπόδειγμα σ' όλα όσο ήταν στην Ακαδημία. Όσο και να ψάξεις δεν θα βρεις ... παράπτωμα. Στον Παναγιώτη Ρέτσο και στον Γιώργο Μανθάτη ακόμη και σήμερα τους μιλάς και σκύβουν το κεφάλι.

Είναι σαφώς και θέμα οικογένειας αλλά οικογένεια τους είναι και ο Ολυμπιακός. Από 8 χρονών παιδιά ξεκίνησαν εκεί στο Ρέντη και έμειναν 10+ χρόνια. Πρώτοι σ' όλα. Αυτός ο σύλλογος, λένε πολλοί, είναι ζόρικος.

Έχει απαιτήσεις. Θέλει νίκες. Θέλει πρωταθλήματα. Πως θα γίνει ένα παιδί πρωταθλητής όταν είναι σε μια Ακαδημία που κάθε Σάββατο φεύγει με σκυμμένο το κεφάλι; Εάν πάει κανείς στην Ακαδημία της Σπόρτινγκ θα δει τον Κριστιάνο Ρονάλντο φωτογραφίες με κούπες, με τρόπαια.

Το ίδιο και με τον Μέσι στη Μπαρτσελόνα. Δεν μάθαινε απλά το ποδόσφαιρο, που είναι και το πιο σημαντικό, αλλά μάθαινε να κερδίζει. Δεν έφτασαν στα 18 για να πατήσουν ένα κουμπί και ν' αρχίσουν από το μηδέν ενώ ήταν υπό του μηδενός.

Κάνει εντύπωση που ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήγε στο Ρέντη να μιλήσει στην Κ-20. Δεν κάνει εντύπωση που είναι σχεδόν κάθε χρόνο εκεί για να μιλήσει στα παιδιά στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας;

Δεν κάνει εντύπωση που ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε στον Ολυμπιακό ήταν να οργανώσει μια μεγάλη γιορτή με χιλιάδες παιδιά από τις Ακαδημίες στο Σοφικό; Δεν κάνει καμία εντύπωση που είναι στο Ρέντη κάθε Μάη για να παραδώσει τα μετάλλια σε 10χρόνα;

Μήπως έχει ανάγκη την προβολή; Όχι δα. Απλά το γουστάρει.

Όπως γουστάρει, που έχει δώσει περισσότερα από 40εκ ευρώ μόνο για την Ακαδημία του Ολυμπιακού.

Όπως γουστάρει, που στο Ρέντη υπάρχουν ξενώνες για 50 παιδιά, γυμναστήριο, εστιατόριο και 6 γήπεδα μόνο για τους ποδοφαιριστές της Ακαδημίας.

Όπως γουστάρει, που έδωσε έναν παίκτη της Ακαδημίας, τον Ρέτσο, μ' ένα ποσό κοντά στα 20εκ ευρώ στην Λεβερκούζεν.

Όπως γουστάρει, που για τον Τσιμίκα μιλάει σήμερα όλη η Ευρώπη.

Όπως γουστάρει, που η Ακαδημία του Ολυμπιακού έχει παίξει 5 χρονιές στους ομίλους του Youth League. Είκοσι επτά αγώνες, από τις πρώτες στην Ευρώπη.

Όπως γουστάρει, που μια ομάδα ελληνικής Ακαδημίας έχει κερδίσει την Ακαδημία της Μπάγερν, της Ατλέτικο Μαδρίτης, της Γιουβέντους, της Άρσεναλ...

Όπως γούσταρε, να είναι από τους πρώτους που δήλωσαν συμμετοχή το 2012 στο Next Gen Series, τον προάγγελο του Youth League, και έβλεπε 15.000 θεατές στα παιχνίδια στο Καραϊσκάκη με την Άρσεναλ, την Μαρσέιγ, την Μπιλμπάο.

Όπως γουστάρει, που παιδιά της Ακαδημίας παίζουν σ' άλλες ελληνικές ομάδες αλλά και στην Αγγλία, στην Ιταλία, στη Γερμανία, στην Ολλανδία, στη Γαλλία, στην Τουρκία, στην Κύπρο, στην Αυστρία, στο Βέλγιο...

Όπως γουστάρει, που βλέπει παιδιά από την Ακαδημία του Ολυμπιακού να παίζουν στην εθνική Ανδρών της Ελλάδος.

Όπως γουστάρει, που οι ομάδες της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, από το 2010 έως το 2018 έχουν κερδίσει 12+1 πρωταθλήματα Super League.

Όπως γουστάρει, που από το 2010 έως σήμερα πλήρωσε τους καλύτερους διεθυντές, τεχνικούς διευθυντές, προπονητές. γυμναστές....

Όπως γούσταρε, να "επενδύσει" στον Νικοπολίδη και στον Ελευθεριάδη, όταν είδει αν και στα μέσα της χρονιάς, ότι η Ακαδημία έχει "θέμα". Την ώρα μάλιστα που άλλες Ακαδημίες ψάχνουν "επενδυτές".

Όπως γουστάρει, που η Ακαδημία του Ολυμπιακού, είναι κάθε χρόνο σε μεγάλα τουρνουά στην Ρωσία, στην Αγγλία, στην Ισπανία, στο Κατάρ, στη Γαλλία.

Όπως γουστάρει, που υπάρχει Ακαδημία του Ολυμπιακού στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία, στην Αγγλία.

Γιατί, όποιος ξέρει, ο Μαρινάκης δεν είναι απλά αυτός που πληρώνει, αλλά αυτός που βάζει τους στόχους και σχεδιάζει και ελέγχει μέσω των συνεργατών του, και πολλές φορές και μόνος του.

Δεν υπάρχει ισχυρός άνδρας μεγάλης ΠΑΕ στην Ελλάδα που να είναι τόσο κοντά στην Ακαδημία. Επενδύει αλλά έχει και φυσική παρουσία.

Έχει κάθε δικαίωμα, να κρίνει, να μιλάει σαν πατέρας, να διορθώνει τα κακώς κείμενα και να τραβάει... αυτιά σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων.

Όταν κάθε παιδί από την επαρχία στοιχίζει κάποιες χιλιάδες ευρώ χρόνο (διαμονή, διατροφή, μαθήματα, μετακινήσεις) υπάρχουν και απαιτήσεις...

Όπως απαιτήσεις υπήρχαν και από τον Τσιμίκα, τον Ρέτσο, τον Λάτσι, τον Μανθάτη, τον Σάλιακα και όλα τα άλλα παιδιά της Ακαδημίας που σήμερα βγάζουν το ψωμί τους από το ποδόσφαιρο έχοντας ως παράσημο τα χρόνια τους στην Ακαδημία.

Σαφώς και η Ακαδημία είναι ο τόπος που θα μάθει κανείς το ποδόσφαιρο και τους κανόνες του και θα γίνει καλύτερος αλλά το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει εδώ και χρόνια και μετράει και το αποτέλεσμα ακόμη και στην Ακαδημία.

Μετράει για την Μπαρτσελόνα που έχει κερδίσει 2 φορές το Youth League, την Τσέλσι, την Μπενφίκα, την Πόρτο που έχουν φτάσει επίσης στην κορυφή της Ευρώπης.

Στα χρόνια που οι παίκτες του 2004 ήταν παιδιά δεν υπήρχαν επαγγελματικά συμβόλαια στις Ακαδημίες, δεν υπήρχαν μάνατζερ και σκάουτερ για να "τσιμπήσουν" τον 15χρόνο Αντώνη Νικοπολίδη από την Άρτα και να τον πάρουν στην Μπαρτσελόνα.

Τώρα όλα αυτά υπάρχουν ίσως σε υπερβολικό βαθμό και ο κάθε σύλλογος, η κάθε εταιρεία, θα πρέπει να βάζει τα όρια της και τους κανόνες της προς όλους.

Γιατί αλλιώς μέσα από τα "σπλάχνα" θα ξεπηδήσουν παίκτες που θα νομίζουν ότι είναι πάνω από κάθε ομάδα. Έχουμε ένα πολύ... φρέσκο παράδειγμα σε μια άλλη μεγάλη ομάδα.

ΥΓ: Ο Τσιτσιπάς είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος από τον μεγαλύτερο παίκτη της Κ-20 του Ολυμπιακού. Είναι 21, είναι Νο7 στον κόσμο, το όνομα του είναι γνωστό σ' όλους και βγάζει σ' αυτή την ηλικία 4 εκ ετησίως. Στερήθηκε, δούλεψε και είναι σκληρός με τον εαυτό του πάνω απ' όλα. Γι΄ αυτό είναι εκεί. Τα ίδια ισχύουν και για τον επίσης γεννημένο το 1998, Μίλτο Τεντόγλου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα