Α.Ε.Κ. και επιστροφή στην... κανονικότητα!

Α.Ε.Κ. και επιστροφή στην... κανονικότητα!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Α.Ε.Κ. και επιστροφή στην... κανονικότητα!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για όσα συμβαίνουν στην Ένωση, για τον Βράνιες και τη τιμωρία, για όσα ακολουθούν και πρέπει να γίνουν με τον κόσμο στο πλευρό της ομάδας, ενώ έχει υστερόγραφα...

Στην επικαιρότητα, λοιπόν, ξανά στον «πλανήτη» ΑΕΚ η... μαυρίλα! Προφανώς και ήταν αναμενόμενο το έργο για μια ομάδα που αποδείχτηκε ότι κινήθηκε γρήγορα και προσπάθησε να φτιάξει το ρόστερ της με εργαλεία στις θέσεις που είχε ανάγκη, ωστόσο, επιβεβαιώθηκε ότι στην προκειμένη περίπτωση το γρήγορα σήμαινε και πρόχειρα. Προσωπικά θεωρώ πως δεν έχει καμία αξία, σημασία και ουσία να συνεχίζουμε να εστιάζουμε στο τι έγινε, ή πιο σωστά σε αυτά που ΔΕΝ έγιναν, το καλοκαίρι. Είμαι περισσότερο της άποψης ότι πρέπει να κοιτάμε μπροστά και να δούμε το τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα...

Τούτες τις μέρες και μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι λογικό να υπάρχει ένα τεράστιο «ανάθεμα» από όλους προς όλους στην ποδοσφαιρική (και όχι μόνο) ΑΕΚ. Προφανώς και είναι λογικό. Ακόμη και δικαιολογημένο σε έναν βαθμό. Η κριτική πλέον γίνεται πιο εύκολα και το όνομα του Δημήτρη Μελισσανίδη είναι στο κάδρο εύκολα και αβίαστα. Προφανώς και απόλυτα σωστά... Βέβαια όταν καταγράφαμε τα λάθη την εποχή που έπρεπε, τότε που η πρωταθλήτρια ΑΕΚ έχανε σημαντικά γρανάζια της, οι περισσότεροι δεν ασχολήθηκαν. Τώρα γίνονται ισοπεδωτικοί!

Γκρίνια, κράξιμο, επίθεση και ισοπέδωση... Μίρλα, μιζέρια, μαυρίλα... Με δυο λόγια: ΑΕΚ και επιστροφή στην... κανονικότητα! Πόσο θα άντεχε το... έργο της συσπείρωσης μετά την απομάκρυνση των Καρντόσο – Λυμπερόπουλου; Δυστυχώς όχι πολύ και επίσης δυστυχώς δεν ακούμε και όσα λένε οι πρωταγωνιστές. Όπως ο Νίκος Κωστένογλου που μας είχε εξηγήσει μετά το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη ότι θα έχουμε διακυμάνσεις και θα έρθουν και στραβά αποτελέσματα. Η πρώτη ήττα εκτός έδρας για την Ένωση φέτος -κι ας ήταν από τον Ολυμπιακό- ήταν αρκετή για να ακολουθήσουν όσα προαναφέρω.

Λογικό επαναλαμβάνω. Η ΑΕΚ είναι του Μελισσανίδη και όχι του... Αδαμίδη! Οπότε έτσι θα είναι τα πράγματα. Και σωστά. Η ευθύνη είναι πάντα του μεγάλου αφεντικού. Αυτό για μένα δεν αλλάζει ανάλογα την εποχή και το πόσο κοντά είμαστε με τη διοίκηση, ή μακριά! Πάντα το ψάρι θα... βρωμάει από το κεφάλι και πάντα θα πρέπει να χτυπάμε το γαϊδούρι και όχι το σαμάρι. Η Ένωση είναι ένα πολύ μεγάλο club και οι αποτυχίες της θα προκαλούν σαματά, πάντα και πολλές εξελίξεις σαφέστατα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πρέπει όμως να είμαστε τίμιοι... Το λάθος του Μελισσανίδη το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν αυτό που αξίωναν όλοι να πράξει. Να δώσει τη δυνατότητα σε τεχνικό διευθυντή και προπονητή να χτίσουν το ρόστερ που ήθελαν και να κριθούν από το αποτέλεσμα. Αυτό έγινε... Κι αν τα διαθέσιμα για την ενίσχυση του ποδοσφαιρικού τμήματος ήταν λίγα (αν και τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη σεζόν) αυτό θα έπρεπε να ειπωθεί από τους αρμόδιους στην αρχή και όχι να αφήνει κανείς να εννοείται κάτι τέτοιο. Το πραγματικό ''έγκλημα'' Μελισσανίδη ήταν να εμπιστευτεί αυτούς που δεν έπρεπε και όμως ο ίδιος εκτιμούσε ότι έπρεπε να τους δώσει μια ακόμη ευκαιρία!

Ακόμη και για τον Βράνιες που υπάρχουν πολλές απόψεις και κύρια αυτή που (σωστά) τον θέλει τώρα μετά τα νέα προβλήματα που δημιούργησε εκτός ομάδας, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ΟΛΟΙ έλεγαν πως έπρεπε να βρούμε έναν Βράνιες ξανά, ή ακόμη καλύτερα φώναζαν: «φέρε πίσω το αρρωστάκι πρόεδρε να φτιάξουμε ξανά άμυνα μπετόν», ανάλογη με εκείνη που είχε η ομάδα το 2018 που σήκωσε την κούπα ντε... Κι όμως τώρα το αλλάζουν, ακόμη και του χώρου μου, λένε – γράφουν για τη μούρλα του, λες και δεν τη γνωρίζαμε, ότι ήταν λάθος από την αρχή η επιστροφή του και άλλα τόσα.

Αγωνιστικά η ΑΕΚ δεν έχει πάρει όσα στο πρόσφατο παρελθόν από τον Βόσνιο στόπερ, μα στ' αλήθεια, τι σχέση έχει αγωνιστικά η ομάδα με αυτή προ δυο χρόνων; Σχεδόν καμία σε επίπεδο τακτικής προσέγγισης και επιλογών στο ρόστερ και ειδικότερα στα αποδυτήρια... Όπως και να 'χει για το θέμα Βράνιες προσωπικά συμφωνώ απόλυτα με τον χειρισμό από τον Ίλια Ίβιτς και τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Διότι όλα όσα πρεσβεύει η ΑΕΚ είναι πόλυ πάνω από οποιοδήποτε πρόσωπο στην ιστορία της και πόσο μάλλον από τον Βόσνιο κεντρικό αμυντικό...


Διάβασα κάπου ότι «καλά βρήκαμε τον υπεύθυνο της κακής πορείας της ΑΕΚ; Ο Βράνιες μας φταίει ε; Όχι ότι δεν βάζουμε φράγκα στην ομάδα;». Προφανώς και δεν ευθύνεται για την κακή πορεία της ομάδας, εννοείται ΌΧΙ! Όμως: για τα προβλήματα πειθαρχίας του Βόσνιου στόπερ, για τις αντιδράσεις του (έστω στο πανί ντροπή που του κρέμασαν), για όσα προηγήθηκαν και επέτρεψαν επί της ουσίας το πανό που αφορούσε τον ίδιο, διότι και γι' αυτό ο ίδιος ευθύνεται, για το γεγονός ότι στον αγωνιστικό χώρο δεν ήταν αυτό που έπρεπε και για το ότι δείχνει να μην καταλαβαίνει τίποτα και να μην τον απασχολεί καν η ΑΕΚ πάνω από τον εαυτό του, είναι ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ υπεύθυνος!

Δεν γίνεται να έχεις προκαλέσει στο πάρτι γενεθλίων σου και η εικόνα σου στον αγωνιστικό χώρο να είναι κακή... Δεν μπορεί να έχει χάσει η ομάδα, από έναν αντίπαλο που ήταν μέτριος, αλλά εσένα να σε απασχολεί μόνο πως θα απαντήσεις στους φανατικούς του Ολυμπιακού και με άσχημο τρόπο ανάλογο με τον δικό τους που είναι και... κάφροι υποτίθεται... Τα γράφω εγώ γιατί τον γουστάρω τον Βράνιες, τη μούρλα του, το πάντρεμά του με την οπαδική νοοτροπία, την αρρώστια του ρε παιδί μου, τη γουστάρω, μ' αρέσει... Όμως όχι όταν ξεπερνάει το ήθος, τις ιδέες, τα ιδανικά του Συλλόγου που πρέπει να υπηρετεί. Ξεκάθαρα πράγματα.

Σωστά, λοιπόν, τιμωρείται... Απόλυτα σωστά και δεν αποτελεί αυτή η τιμωρία του άλλοθι ή συγχωροχάρτι για τα λάθη που έγιναν στην ΑΕΚ από τη διοίκησή της, από το αφεντικό της. Δεν μπροεί να τα... παντρεύουμε όλα για να βγάζουμε το συμπέρασμα που θέλουμε.

Διάβασα επίσης -για παράδειγμα- το εξής: «δηλαδή θα τιμωρήσουμε ένα μήνα τον Βράνιες, χωρίς να έχουμε καλύτερό του και ενώ ακολουθούν παιχνίδια με Ατρόμητο, Παναθηναϊκό και Άρη; Πάμε καλά;». Και τι είναι οι ιδέες και όσα πρεσβεύει η ΑΕΚ σαν club; Ανάλογα με το πόσο ανάγκη έχει έναν ποδοσφαιριστή της θα τα διαπραγματεύεται; Στα σοβαρά τα λέμε – γράφουμε αυτά; Υπάρχει μεγαλύτερο κόστος από τον βιασμό των ιδεών του ίδιου του club, της ύπαρξής του; Αξίζει έστω να μπαίνουμε σε διαδικασία συζήτησης; Επειδή το κάνουν οι άλλοι που είναι οι αντίπαλοί μας και ξεχνάνε όσα δηλώνουν ότι τους εκφράζουν και κάνουν αυτά που τάχα μου φώναζαν ότι σιχαίνονταν να βιώνουν;

Στο δια ταύτα και σαν επίλογο θα πάω λίγο πιο μπροστά... Στο τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα. Να είναι ο κόσμος δίπλα της. Τόσο απλά... Ξέρω, ξέρω ρομαντικός και γραφικός! Η συσπείρωση δεν γίνεται όμως να αφορά δυο, τρία και τέσσερα ματς σε μια σεζόν που μας είχε στραβώσει προτού αρχίσει. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη τον κόσμο της όπως πάντα... Να τη στηρίξει, τώρα πιο πολύ από ποτε, τώρα που την χτυπούν όλοι με λύσσα και μανία.

Τώρα πιο πολύ από ποτέ... Τώρα που ακόμη και εκ των έσω θα την χτυπούν και θα την πονάνε... Τώρα που οι υπάλληλοι των αντιπάλων στα μέσα των αφεντικών τους (και παρά το γεγονός ότι όπως μας λένε ότι είναι εκτός διεκδίκησης του τίτλου) ακόμη γράφουν εμετούς για αυτή, για τον Βράνιες ότι είναι φασίστας, ότι δεν πάει πουθενά αφού την έχουν παρατήσει όλοι και περισσότερο ο Μελισσανίδης, ότι άλλο χρειαστεί και τους δώσουν εντολή να γράψουν τέλος πάντων για να προκαλέσουν περισσότερη εσωστρέφεια. Τώρα όλοι πρέπει να σταθούν δίπλα στην ομάδα και να τη σηκώσουν έως ότου αλλάξει η κατάσταση...

Προφανώς και όλα στραβώνουν, προφανώς και υπάρχει τώρα πικρία, πόνος και ανάθεμα, προφανώς και δύσκολα (έως δεν θα γίνει) αντιστρέφεται η κατάσταση, προφανώς όμως ταυτόχρονα και τώρα έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ, στα σκ@τ@! Δεν γίνεται να επιτρέψει κανείς να πετάξει η ομάδα λευκή πετσέτα. Και δεν θα πετάξει!

Υγ: Σε αυτό το «μπροστά να κοιτάμε» και δίπλα στο «πρέπει πολλά να γίνουν», οφείλουμε να εστιάσουμε στον Ίλια Ίβιτς. Κι αυτό διότι έχει πολύ δύσκολο και σημαντικό έργο. Έχει στα χέρια του ένα εντελώς λανθασμένα δομημένο ρόστερ και χρειάζεται να αλλάξει πολλά πρόσωπα. Η ΑΕΚ χρειάζεται ενίσχυση με προσωπικότητες αλλά και παίκτες με ταχύτητα στο παιχνίδι τους. Την ίδια ώρα οφείλει να δει τι θα πράξει με όσους... φορτώθηκαν στο ρόστερ και δεδομένα δεν κάνουν και δεν μπορούν να βοηθήσουν. Να υπάρξει ξεκαθάρισμα με περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που δεν έχουν βοηθήσει και δεν δείχνουν να μπορούν να το κάνουν παρά το γεγονός ότι κερδίζουν πολλά χρήματα και την ίδια ώρα πάντα, παρά το γεγονός ότι αγαπάμε τον στρατιώτη της ΑΕΚ Νίκο Κωστένογλου, να βρει τον ιδανικό προπονητή με τη προοπτική της Νέας Φιλαδέλφειας και μαζί του να φτιάξει ομάδα που θα κερδίζει τον φίλαθλο – οπαδό! Πολύ δύσκολο έργο και τον Γενάρη η ομάδα οφείλει να προσθέσει 2 με 3 (μίνιμουμ) παίκτες με ποιότητα, ταχύητα και προσωπικότητα στο ρόστερ της. Για να δούμε...

Υγ2: Διάβασα την ανάρτηση του κουμπάρου μου (σ.σ.: σύντεκνος πιο σωστά αφού είναι απ' την πατρίδα) Στέφανου στο FB και ακόμη γελάω από το πόσο δίκιο έχει. Γράφει για το ποδόσφαιρο, έναν χαρακτηρισμό όχι πολύ υβριστικό, αλλά δεν μεταφέρεται, για το μπάσκετ ότι είναι χάος η φάση και για την αναστάτωση στο χάντμπολ (και την ιστορία με τον Τούρκο γκολκίπερ της ΑΕΚ) όπου όλα έχουν γίνει... ώπα και καταλήγει με τα εξής λόγια: «Πόσο ΑΕΚ. Πόσο σ' αγαπώ. Καλημέρες κιτρινόμαυρες και δεν θα μας καταλάβετε ποτέ!». Αντράκι μου πόσο σ' αγαπώ να ξέρεις, πόσο σωστή επιλογή να βάλεις (μαζί με την Κουλάρα) λάδι στο παιδί μου, πόσο ΑΕΚ όλο αυτό που έγραψες. Αναφέρθηκα στην ανάρτηση του Στέφανου διότι ακόμη απ' ότι έχω διαπιστώσει δεν απομακρύνθηκε ο Τούρκος γκολκίπερ από την ομάδα, ακόμη όμως. Ελπίζω ότι θα γίνει άμεσα και να μη χρειαστεί να ζήσουμε άσχημα πράγματα στα γήπεδα που θα παίζει η ΑΕΚ χάντμπολ... Κρίμα είναι!

Υγ3: Αύριο στις 19:00 παίζει μπάσκετ η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με την Αντβέρπ και πρέπει να είμαστε εκεί. Εγώ θα είμαι πάντως, τώρα που στράβωσε το πράγμα (είναι κι αυτό μια ανωμαλία που μας διακρίνει), να στηρίξουμε την ομάδα, τον Μάκη με τα λάθη και τα σωστά του, τον προπονητή και τους παίκτες που φοράνε την πιο όμορφη φορεσιά, την πιο όμορφη διχρωμία, με το πιο όμορφο έμβλημα... Καλή η γκρίνια μας και το... ανάθεμα, αλλά είπαμε, τον κόσμο έχει ανάγκη η ομάδα, όταν ο κόσμος είναι κοντά της και στηρίζει, όλα αλλάζουν, όλα διορθώνουν, όλα είναι τόσο πιο όμορφα...

Υγ4: Όσοι χαλαστήκατε λίγο παραπάνω, ξενερώσατε πιο πολύ και σκέφτεστε να της γυρίσετε την πλάτη γιατί θεωρεί ο καθένας το δικό του και με το δίκιο του, έχω τον τρόπο να ηρεμήσετε και να αναθεωρήσετε: μία βόλτα στης Φιλαδέλφειας τα μέρη... Περάστε από το γήπεδο, δείτε τα έργα, νιώστε ξανά ΑΕΚ, ηρεμήστε και μετά γεμάτοι όπως θα είστε, ελάτε και πάλι δίπλα της, θα είναι το ίδιο όμορφα, πιστέψτε με...

Υγ5: Για μια ακόμη μέρα συνεχίζουν και λένε - λένε και να γράφουν - γράφουν κάποιοι για τη διαιτησία του Ολυμπιακός - ΑΕΚ και ότι σφύριζε υπέρ της φιλοξενούμενης. Είμαστε στην εσωστρέφειά μας και δεν εστιάζουμε στο κλάμα τους σε ματς που κέρδισαν. Αλλά είναι λογικό... Πανεπιστήμονες και αυτοί δουλεύουν για το επόμενο ματς, έτσι πρέπει, έτσι τους έχουν μάθει τοοοοοοσα χρόνια να κάνουν, ακολουθεί το ματς με την Ξάνθη και γνωρίζουν ότι έχουν υποχρέωση (ξέρουν αυτοί σε ποιους) να προετοιμάσουν το έδαφος για το ματς στην έδρα της ακριτικής ομάδας η οποία παρεμπιπτόντως έδωσε εισιτήρια για τους φίλους του Ολυμπιακού, αλλά όχι για εκείνους του Άρη, διότι έτσι γουστάρουν και δεν μιλάει... άνθρωπος. Αυτό να το βλέπουν και στην Αθήνα αλλά κυρίως και στην Θεσσαλονίκη οι υπάλληλοι ντε, που έχουν και το θράσσος να κουνάνε το δάχτυλό τους!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...