Πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό που κερδίζει έτσι την ΑΕΚ…

Πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό που κερδίζει έτσι την ΑΕΚ…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου βγάζει μερικά συμπεράσματα για το πρωτάθλημα και τις πρώτες θέσεις, μετά και τους αγώνες της όγδοης αγωνιστικής και κυρίως μετά την εξέλιξη του ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ.

Η αγωνιστική που πέρασε βοήθησε τα μέγιστα για να βγουν ασφαλέστερα συμπεράσματα αναφορικά με την πορεία του πρωταθλήματος. Μετά τους αγώνες της όγδοης αγωνιστικής είναι λίγο πιο ξεκάθαρο προς τα που πάμε αναφορικά με την κορυφή, την εξάδα, αλλά και τις πιο χαμηλές θέσεις.

Όταν ο ΠΑΟΚ κερδίζει εύκολα την ομάδα του Βόλου το Σάββατο και περιμένει με ανυπομονησία το ντέρμπι της Κυριακής, αλλά εκεί βλέπει μία ανάλογα εύκολη επικράτηση του Ολυμπιακού απέναντι στην ΑΕΚ, τότε βγαίνει πολύ ξεκάθαρο συμπέρασμα.

Στο σύνολο των οκτώ αγωνιστικών, αλλά και στα δύο ντέρμπι, αποδείχθηκε ότι η ΑΕΚ δεν έχει την ποιότητα να ακολουθήσει τους δύο. Μπορεί κατά καιρούς οι φίλοι της ΑΕΚ να ρίχνουν τις ευθύνες για την κακή τους πορεία στο VAR, στους ξένους διαιτητές, στον Περέιρα, στον ΠΑΟΚ, στην Κυβέρνηση, στους βοηθούς και οπουδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς, όταν έρχεται όμως η ώρα της κρίσης (όπως αυτή την Κυριακή) τότε αποδεικνύεται η μόνη αλήθεια.

(Μακάρι να κάνω λάθος και να αποδειχθεί ότι η ΑΕΚ μπορεί να ακολουθήσει. Αλλά πώς θα γίνει αυτό όταν έχει να κερδίσει ντέρμπι από τότε που σφύριζαν Μάνταλος και Καλογερόπουλος, από τότε που στην ΚΕΔ είχε τον έλεγχο ο Τριτσώνης;)

Πιστεύω μάλιστα ότι το 2-2 με τον ΠΑΟΚ τους έκανε κακό. Αν το παιχνίδι έληγε όπως έπρεπε με βάση το πρώτο μέρος ή όπως άξιζε με βάση τις αποφάσεις του δεύτερου ( τουλάχιστον με 1-3 δηλαδή), τότε θα έβγαζαν ασφαλέστερα συμπεράσματα πολύ πιο νωρίς και θα κέρδιζαν χρόνο για να διορθώσουν… ότι διορθώνεται.

Σε κάθε περίπτωση, όλο αυτό το διάστημα των πρώτων μηνών του νέου πρωταθλήματος, με αποκορύφωμα αυτή την όγδοη αγωνιστική, αποδεικνύεται και κάτι ακόμη. Τα πιο μεγάλα, έντονα και φανατισμένα ντέρμπι (δεν αναφέρομαι φυσικά σε επεισόδια) ανεξάρτητα από την έδρα, είναι αυτά που γίνονται μεταξύ ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Είναι κάτι που ξεκίνησε πρόπερσι και όσο περνούν τα χρόνια όλο και αυξάνεται. Αυτό βλέπω, αυτό νιώθω παρακολουθώντας τι προηγείται, τι γίνεται εντός γηπέδου, αλλά και τι έπεται. (Άσχετα όλα αυτά με το πολύ ωραίο σκηνικό στη σέντρα του τελευταίου αγώνα στο Καραϊσκάκη και μπράβο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός γι’ αυτό).

Ο φανατισμός που κρύβουν τα συγκεκριμένα ντέρμπι του ΠΑΟΚ απέναντι στους δύο, δεν συναντιέται πλέον σε άλλα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος και ΚΥΡΙΩΣ στα ντέρμπι του λεκανοπεδίου. Για κάποιους (ουδέτερους και μη) μπορεί να είναι και καλό το ότι έχει ηρεμήσει πολύ το κλίμα γύρω από τα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, Ολυμπιακός-ΑΕΚ και Παναθηναϊκός-ΑΕΚ. Γεγονός πάντως είναι ότι το κλίμα φουντώνει από όλες τις πλευρές, μόνο όταν παίζει ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ.

Όλο αυτό που περιγράφω ΔΕΝ έχει να κάνει βέβαια μόνο με τον κόσμο. Όλοι συμμετέχουν στη διαμόρφωση του κλίματος, πριν και μετά τα ματς. (Πρέπει να σημειώσουμε και πάλι, ότι ευτυχώς από όλα αυτά τα ματς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, απουσιάζουν τα επεισόδια, δείγμα και μίας άλλης αλλαγής που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και τρία χρόνια, από τότε που επικρατεί μεγαλύτερη ισονομία στο χώρο από αυτό που συνέβαινε στα χρόνια παράγκας, κοριόπολις, οργάνωσης κτλ).

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, ότι ο πιο μεγάλος αντίπαλος του Ολυμπιακού και των Ολυμπιακών κάθε ιδιότητας, είναι ο ΠΑΟΚ, ενώ και ο κόσμος της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ τα «έχει». Αυτόν κυρίως θέλουν να κερδίσουν, αυτόν θέλουν να ξεπεράσουν. Γι’ αυτό και τα πολλά μηνύματα των τελευταίων ημερών από τους συγκεκριμένους σε στυλ… «καλύτερα να το πάρει ο Ολυμπιακός, παρά ο ΠΑΟΚ».

Έτσι το νιώθω και είναι μία απόδειξη του πόσο μεγάλωσε ο άλλοτε… συμπαθής για όλους αυτούς ΠΑΟΚ.

Δηλαδή… Κάποτε έρχονταν ο Μαρινάκης, αλλά και ο Θεοδωρίδης στην Τούμπα και έλεγαν: «Εμείς θέλουμε δυνατό τον ΠΑΟΚ». Ήταν ο ορισμός του… φιλικού χτυπήματος στην πλάτη. Τώρα πού και πώς και να ακούσεις κάτι τέτοιο; Αντιθέτως, τώρα έχουμε το ακριβώς αντίθετο: Με την ΑΕΚ παίζουν, τον Σαββίδη «ξεφωνίζουν». Με την Τότεναμ αγωνίζονται, το περσινό αήττητο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ, σχολιάζουν και μιλάνε για Πρέσπες και άλλα ανούσια-αστήρικτα πράγματα, που αλήθεια είναι ότι δεν λέγονται πλέον ούτε στα καφενεία.

Παρολ’ αυτά και επειδή εδώ στη Θεσσαλονίκη όλα αυτά συνδέονται και με τις εξελίξεις στα τηλεοπτικά με τη NOVA και τα συμβόλαια που έχουν οι ΠΑΕ ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, επαναλαμβάνω την δική μου εκτίμηση: Αποκλείεται ΑΕΚ και Παναθηναϊκός να συνεργαστούν σε αυτό το επίπεδο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Δεν γίνεται. Δεν είναι δυνατόν να περιμένουν το βασικό τους έσοδο από τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού. Δεν θα το επιτρέψουν οι οπαδοί τους.

Έτσι πιστεύω… Σκέφτομαι δηλαδή τι θα γίνονταν στον ΠΑΟΚ αν υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο. Φαντάζεστε; Με το που ανακοινώνονταν μία τέτοια συνεργασία, το ρεπορτάζ μας θα ήταν πλέον αστυνομικό-πολεμικό, με βάση όλα όσα θα συνέβαιναν στην Τούμπα και στα γραφεία της ΠΑΕ.

Διαφωνεί κανείς;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.