Από το γήπεδο στο Πανεπιστήμιο ο Λεωνίδας Παπαδάκης!

Gazzetta team
Από το γήπεδο στο Πανεπιστήμιο ο Λεωνίδας Παπαδάκης!

bet365

Ο Λεωνίδας Παπαδάκης, αθλητικός επιστήμονας και προπονητής φυσικής κατάστασης στην Ομόνοια της Κύπρου, προσκλήθηκε από το πανεπιστήμιο UCLAN για να μιλήσει στους φοιτητές, παρουσιάζοντας καινοτόμες μεθόδους προπόνησης, παρακολούθησης και ανάλυσης της ποδοσφαιρικής απόδοσης, με τους πλέον σύγχρονους και επιστημονικά τεκμηριωμένους τρόπους.

«Η επιστήμη σε συνάρτηση με την εμπειρία προσδίδουν δύο μεγάλα όπλα στον αγώνα για την βελτίωση της απόδοσης. Οι αριθμοί δεν απεικονίζουν πάντα την πραγματική εικόνα στο γήπεδο αλλά η σωστή επεξεργασία και ερμηνεία τους θα σε οδηγήσουν στην λύση…», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο gazzetta.gr. Ο πρώην προπονητής φυσικής κατάστασης του Αστέρα Τρίπολης, συγγραφέας του βιβλίου «Περιοδισμός - Μεγιστοποίηση Απόδοσης στο ποδόσφαιρο» και υπέυθυνος για το S11.gr, το πρώτο ελληνικό site προπονητικής ποδοσφαίρου, εργάζεται από τον Δεκέμβριο του 2018 στην Ομόνοια. Η λεπτομερής και επιστημονική προπονητική προσέγγιση που γίνεται στην ομάδα της Κύπρου κέντρισαν το ενδιαφέρον του Πανεπιστημίου UCLAN στη Λάρνακα, καλώντας τον Έλληνα προπονητή φυσικής κατάστασης να αναλύσει την φιλοσοφία και τον τρόπο δουλειάς του.

Ο Λεωνίδας Παπαδάκης είναι επικεφαλής ενός Athletic Performance Department στην ομάδα της Λευκωσίας, το οποίο βασίζεται στην τελευταία λέξη της επιστήμης. Οι τρόποι παρακολούθησης μέσω συστημάτων (GPS,HR,apps) οι συνεχείς έλεγχοι αθλητικής απόδοσης και ψυχοσωματικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών, όπως και τα διάφορα λειτουργικά τεστ εκτελούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση πλέον στις προπονητικές εγκαταστάσεις του συλλόγου.

Βάσει των καθημερινών αναλύσεων οι ποδοσφαιριστές ακολουθούν εξειδικευμένα προγράμματα σε καθημερινή βάση εκτός της ομαδικής προπόνησης, προσδίδοντας πλέον στην επιστήμη την οντότητα που της αρμόζει σε έναν προηγμένο ποδοσφαιρικό σύλλογο. Φιλοσοφία άλλωστε του κυρίου Παπαδάκη ως προς την προπονητική διαδικασία είναι η γνωστήρήση του Αριστοτέλη «η μεγαλύτερη ανισότητα είναι η ίση μεταχείριση των άνισων».

Έτσι, αποσκοπώντας στην μεγιστοποίηση απόδοσης των ποδοσφαιριστών, το τμήμα Performance της Ομόνοιας δημιουργεί ένα άκρως επαγγελματικό περιβάλλον top elite club, πράγμα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα μιας μή κορυφαίας λίγκας της Ευρώπης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι προ ημερών επισκέφθηκε τον σύλλογο συνεργάτης του τμήματος ανάλυσης της Γαλατάσαραϊ και μετά την παρουσίαση της δουλειάς που γίνεται από τον κύριο Παπαδάκη και τους ανθρώπους της ομάδας στην Oμόνοια, δήλωσε εντυπωσιασμένος, ζητώντας επιπλέον πληροφορίες.

Η εξέλιξη της Ομόνοιας στο κομμάτι αυτό αντικατοπτρίζεται και στην εικόνα της στη βαθμολογία, όπου μετά από αρκετά χρόνια βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, έπειτα από το πολύ καλό ξεκίνημα που έχει πραγματοποιήσει. Και φυσικά, αναμένεται να έχει αντίκτυπο και στη συνέχεια της σεζόν, όπως και στα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα