ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Παπαϊωάννου: «Ο Βελλίδης ζήτησε να μείνει στη Θεσσαλονίκη»

Παπαϊωάννου: «Ο Βελλίδης ζήτησε να μείνει στη Θεσσαλονίκη»

Παπαϊωάννου: «Ο Βελλίδης ζήτησε να μείνει στη Θεσσαλονίκη»

Ο πρόεδρος της Λαμίας αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει με τον έμπειρο γκολκίπερ και εξέφρασε εκ νέου την πρόθεση να απεμπλακεί από την ομάδα  

Επιστροφή στοιχήματος* στο Champions League και 2500+ ειδικά στοιχήματα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Για τη Λαμία της τρέχουσας σεζόν, αλλά και το θέμα που έχει προκύψει με τον Βελλίδη, μίλησε ο ισχυρός άνδρας της ομάδας Πανουργιάς Παπαϊωάννου στην εφημερίδα «ΦΩΣ».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 

~ Πώς αποφασίζει ένας ιδιοκτήτης ομάδας να τελειώσει τον προπονητή και τον τερματοφύλακα σε ένα ματς; Δεν είναι συνηθισμένο.

Κι αυτά που είδαν τα ματάκια μου δεν είναι συνηθισμένα. Τα γκολ που φάγαμε, τα ψάχνω, τι να πω. Όλοι την ίδια μπάλα βλέπουμε. Ας κρίνει ο κόσμος. Εγώ δεν αναγνώριζα την ομάδα μου. Η ομάδα αυτή απέκλεισε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό πριν λίγους μήνες στο Κύπελλο. Και φέτος η άμυνά μας στάθηκε περίφημα με τον Ολυμπιακό και με την ΑΕΚ, δύσκολα χάσαμε.

~ Φύγατε από το ματς στην Τούμπα;

Ναι, έφυγα στο 10ο λεπτό!

~ Σας ενόχλησε κανείς από τον ΠΑΟΚ και φύγατε;

Όχι, η φιλοξενία ήταν άψογη. Δεν μπορούσα να μείνω άλλο εκεί! Είχα δει τα δύο πρώτα γκολ στα πρώτα λεπτά και σηκώθηκα να φύγω! Την ώρα που έφευγα έμπαινε και το τρίτο. Μου την έδωσε με αυτά που είδα. Να σου πω από πού ξεκίνησε και τα είχα πάρει στο κρανίο; Έγινε κάτι που δεν ξέρετε. Πριν το ματς ο τερματοφύλακάς μάς ζήτησε να πάρει το αμάξι του στη Θεσσαλονίκη και να μην γυρίσει μετά στη Λαμία με την αποστολή!

~ Τι;

Αυτό που σου λέω. Είχε κάτι δουλειές να κάνει είπε στη Θεσσαλονίκη και ζήτησε από τον προπονητή να πάρει το αμάξι του μαζί στη Θεσσαλονίκη.

~ Δηλαδή πήγε με το αμάξι του;

Όχι, δικό του πρόσωπο πήγε το αμάξι του στη Θεσσαλονίκη για να το έχει ο τερματοφύλακας εκεί να κάνει τις δουλειές του και να μην γυρίσει με την αποστολή της ομάδας. Φαντάσου να το έκαναν όλοι αυτό, να πηγαίνουν 20 αμάξια παικτών πίσω από το πούλμαν της ομάδας και μετά να γυρίζει το πούλμαν άδειο...

~ Ο προπονητής τού έδωσε άδεια;

Ναι, αυτά μου είπε ο Αντωνίου. Η διοίκηση όμως δεν ενημερώθηκε. Αυτό ήταν θέμα που έπρεπε να το μάθει η διοίκηση. Δεν μας ενημέρωσε ούτε ο παίκτης ούτε ο προπονητής. Δεν ήταν στη δικαιοδοσία του προπονητή αυτό το πράγμα.

~ Γιατί φύγατε από την Τούμπα στο δέκατο λεπτό; Θέλω να σταθούμε κι άλλο σε αυτό.

Δεν άντεχα άλλο να βλέπω το διασυρμό. Σε αυτό το ματς μπήκαμε και ήμασταν σαν το κύμα της θάλασσας που πάει πάνω- κάτω. Όχι σαν το κύμα που πάει πάνω- κάτω, αλλά σαν το κύμα που πάει πέρα- δώθε! Δεν άντεχα το διασυρμό, έχω και θέμα με την καρδιά μου.

~ Δεν έχετε δανεικούς εσείς.

Κανέναν από κανέναν! Άλλοι φωνάζουν ότι δεν παίρνουν δανεικούς και τελικά παίρνουν. Άλλοι πουλάνε παίκτες σε εξωπραγματικές τιμές που κανείς δεν ξέρει αν είναι για τους παίκτες πράγματι τα χρήματα.

~ Σας έχουν βάλει στο παρελθόν στο άρμα του Ολυμπιακού, μετά του ΠΑΟΚ.

Εγώ όσο θα είμαι στο ποδόσφαιρο, δεν είμαι στο άρμα κανενός. Μιλάω με άλλους προέδρους, συνάδελφοι είναι. Μέχρι εκεί. Η Λαμία είναι της Λαμίας, κανενός άλλου. Οι άνθρωποι φαίνονται από τις κινήσεις τους και όχι από αυτά που λέγονται.

~ Αυτό που είπε ο Ατματσίδης της ΑΕΚ ότι εκείνη παίζει όλα τα ματς στα ίσα ενώ άλλοι έχουν θυγατρικές;

Ποιος είναι ο κ. Ατματσίδης! Δεν είμαι υποχρεωμένος να τον ξέρω.

~ Ελάτε τώρα.

Δεν τον ξέρω, τα τελευταία 9 χρόνια ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, πριν ασχολιόμουν με τις δουλειές μου. Κοιτάξτε κ. Σινάνογλου. Έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ με αυτά που συμβαίνουν στην ομάδα μου. Δυο μέρες πριν το ματς είχα πιάσει τον προπονητή και του είπα “μήπως έναν παίκτη να τον προφυλάξουμε και να μην τον βάλουμε”;

~ Ο Κούγιας είπε ότι του ζητήσατε να τελειώσετε τον Βελλίδη.

Συζήτηση κάναμε στο τηλέφωνο, είπε ότι εκπροσωπεί τον παίκτη και ρώτησα αν μπορούμε να βρούμε μία λύση, μία χρυσή τομή. Εκείνος πόσους παίκτες έχει θελήσει να λύσουν τα συμβόλαιά τους; Αν εκείνος ήταν στη θέση μου οι φωνές του θα έφταναν μέχρι τη Σιβηρία!

~ Θα φύγετε από τη Λαμία;

Έχω θέμα προσωπικό και δεν θα είναι καλό ούτε για την υγεία μου ούτε για τα παιδιά μου να παραμείνω στο ποδόσφαιρο. Ως το τέλος της σεζόν θέλω να δώσω την ομάδα, μπορεί και νωρίτερα.

~ Πόσα λεφτά έχετε δώσει αυτά τα 9 χρόνια;

Όλοι ξέρουν πού ήταν η Λαμία και πού την πήγα. Έχω ξοδέψει πάρα πολλά λεφτά. Εκατομμύρια.

~ Το μετανιώσατε;

Ποτέ δεν μετανιώνω στη ζωή μου, προσπαθώ μόνο να διορθώνω τα λάθη μου. Η αλήθεια όμως είναι ότι αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω τώρα, δεν ξέρω αν θα έπαιρνα την ομάδα.

~ Μια τελευταία ερώτηση. Μιλάμε γενικώς. Φοβάστε ότι το στοίχημα μπορεί να “τρυπάει” ορισμένους ιδιοκτήτες ομάδων;

Δεν είμαι σίγουρος, δεν θέλω να το πιστεύω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν γνωρίζω καν πώς παίζεται το στοίχημα! Για εμένα πάντως το στοίχημα έχει κάνει μεγάλο κακό στο ποδόσφαιρο! Και ακόμα περισσότερο στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Αν υπήρχε τρόπος η ομάδα μου να μην παίζεται πουθενά στον κόσμο στο στοίχημα, θα ήμουν ο πιο χαρούμενος άνθρωπος.