Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 0-1

Νίκος Αθανασίου
Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 0-1

bet365

Ο Χατζηγιοβάνης είχε να αγωνιστεί από τις 15 Σεπτεμβρίου! Στην επιστροφή του στο βασικό σχήμα πέτυχε ένα όμορφο γκολ κι ήταν αρκετό ώστε ο Παναθηναϊκός να φύγει με ένα μεγάλο διπλό (0-1) από το Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο!

Έτσι έπαιξαν

Ο Γιάννης Αναστασίου ξεκίνησε με τον νεαρό Μανδά κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Ταλόχα, δεξί μπακ ο Κυριακίδης και ο Γούτας με τον Ρισβάνη στο κέντρο της άμυνας. Μπαένα και Χαρίσης οι δύο κεντρικοί μέσοι. Φαρλέι, Ανδρούτσος, Γιακουμάκης η μεσοεπιθετική τριπλέτα και στην κορυφή της επίθεσης ο Μανούσος.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Δώνης επέλεξε τον Διούδη στην υπεράσπιση της εστίας. Στα δεξιά της άμυνας Γιόχανσον, στα αριστερά ο Ινσούα και ο Πούγγουρας με τον Σένκεφελντ. Κουρμπέλης και Δώνης στο κέντρο του άξονα της μεσαίας γραμμής. Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης στα άκρα, ο Ζαχίντ σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή ο Καμπετσής.

‘’Κέρασε᾽᾽για το συμβόλαιο!

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος σε όλο το πρώτο ημίχρονο, έβγαλε περισσότερη ενέργεια και διάθεση πάνω στο χορτάρι, πήρε εύκολα την μάχη της μεσαίας γραμμής απέναντι σε έναν Ατρόμητο που επέλεξε να περιμένει στο δεύτερο τρίτο του γηπέδου, να δώσει την μπάλα στο σύνολο του Δώνη και να κλείσει τους χώρους έξω από την περιοχή.

Το τριφύλλι αν και έφτανε με καλή κυκλοφορία της μπάλας κοντά στην περιοχή των γηπεδούχων, του έλειψε η καλή, η σωστή τελική επιλογή για να γίνει πιο απειλητικός.

Οι πράσινοι είχαν σε εξαιρετικό απόγευμα τον Τάσο Χατζηγιοβάνη. Στο 18᾽και το 19᾽ο Έλληνας εξτρέμ έφτασε κοντά στο γκολ αλλά στην πρώτη προσπάθεια η μπάλα πέρασε άουτ και στην δεύτερη ο Ρισβάνης έβαλε την κόντρα για να απομακρύνει! Ο ‘’Χάτζη᾽᾽, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και… κέρασε για την ανανέωση του συμβολαίου του! Μετά από εξαιρετική κάθετη του Μπουζούκη στο 43᾽, βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό!

Πίεσε ο Ατρὀμητος, άριστος αμυντικά ο Παναθηναικός και... διπλό!

Με την ἐναρξη του δευτέρου μέρους έγινε ξεκάθαρη η τακτική επιλογή του Παναθηναϊκού να παίξει με μεγαλύτερη ασφάλεια, να διαχειριστεί κατά βάση το υπέρ του σκορ και να προσπαθήσει να βρει το γκολ στο επιθετικό τρανζίσιον. Ο Ατρόμητος πήρε την κατοχή της μπάλας αλλά περιορίστηκε σε μία φλύαρη κυκλοφορία. Σε αυτό έπαιξε ρόλο τόσο η απουσία σωστών επιθετικών επιλογών όσο και η εξαιρετική ανασταλτική συμπεριφορά του Παναθηναϊκού.

Σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι απείλησαν μόλις μία φορά με τον Μανούσο στο 70᾽ ενώ οι Βέλλιος, Νταβιώτης και Ενσικουλού που μπήκαν από τον πάγκο δεν προσέφεραν το παραμικρό.

Ο Δώνης με την είσοδο του Χατζηθεοδωρίδη αντί του Ζαχίντ ᾽ἔδεσε᾽᾽ περισσότερο την μεσαία του γραμμή, οι ᾽᾽πράσινοι᾽᾽ πήγαν το παιχνίδι στα μέτρα τους, αν και θα μπορούσαν να διαχειριστούν καλύτερα τους ανοιχτούς χώρους που άφηνε ο Ατρόμητος για να... τελειώσουν το παιχνίδι.

Το 1-0 υπέρ του Παναθηναϊκού έμεινε μέχρι το φινάλε, το τριφύλλι πήρε ένα πολύ σημαντικό διπλό και κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία!

MAN OF THE MATCH: Τάσος Χατζηγιοβάνης. Επέστρεψε στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού και απέδειξε το λάθος που γινόταν τόσο καιρό με την διαχείρισή του. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ταλαιπώρησε πάρα πολύ την άμυνα του Ατρομήτου και φυσικά ήταν εκείνος που έκρινε την αναμέτρηση με το υπέροχο γκολ στο φινάλε του πρώτου μέρους.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μπαρτ Σένκεφελντ. Ο Ολλανδός στόπερ ήταν και πάλι απροσπέλαστος στο κέντρο της άμυνας. Εξαιρετικές τοποθετήσεις, πολλές κερδισμένες μονομαχίες και ακόμη μία απόδειξη για το πόσο σημαντικός είναι στην βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας του Παναθηναϊκού. Είναι ο ηγέτης που έψαχνε ο Δώνης.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ατρόμητος παρουσιάστηκε πάρα πολύ φοβικός, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου παρουσίασε και πάλι προβληματική εικόνα, με αποτέλεσμα στο τέλος να γιουχάρει ο κόσμος τον Έλληνα προπονητή.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Γιώργος Μανούσος μόνος του από το ύψος της μικρής περιοχής πέταξε στα σκουπίδια την μεγαλύτερη ευκαιρία του Ατρομήτου στο παιχνίδι. Μοναδική φάση, από εκείνες που ένας επιθετικός θα πρέπει να στέλνει τουλάχιστον προς την εστία.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή η διαιτησία του Παπαπέτρου και των βοηθών του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Μετά την Νέα Σμύρνη, ο Παναθηναϊκός πέρασε και από το Περιστέρι. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη επέστρεψε στις νίκες, διαχειρίστηκε σωστά το υπέρ του 1-0 μέχρι το τέλος και χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα πήρε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο που τον φέρνει πιο κοντά στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος.

Ατρόμητος (4-3-3): Μανδάς, Κιβρακίδης, Γούτας, Ρισβάνης, Ταλόχα, Χαρίσης, Μπαένα (80' Μπαένα), Ανδρούτσος (69’ Νταβιώτης), Γιακουμάκης, Μανούσος, Ρόσα (61’ Βέλλιος).

Παναθηναϊκός (4-2-3-1): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Δώνης, Κουρμπέλης (75’ Αλεξανδρόπουλος), Μπουζούκης, Ζαχίντ (63’ Χατζηθεοδωρίδης), Χατζηγιοβάνης (71’ Κολοβός), Καμπετσής.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα