Οι 7-8 επιλογές Μαρτίνς για αντιΒαλμπουενά!

Οι 7-8 επιλογές Μαρτίνς για αντιΒαλμπουενά!

Οι 7-8 επιλογές Μαρτίνς για αντιΒαλμπουενά!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τις λύσεις που έχει ο προπονητής του Ολυμπιακού για να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε με τον Βαλμπουενά.

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο…

Χάνεις, με σοβαρό τραυματισμό, τον Φορτούνη τον Ιούλιο κι από εκεί που φοβάσαι τι θα κάνει η ομάδα χωρίς τον καλύτερο της παίκτη, σου βγαίνει ο αντικαταστάτης του, ο Βαλμπουενά, στα 35 του, καλύτερος κι από τον Φορτούνη και στους τρεις πρώτους μήνες της σεζόν σου βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά.

Και ξαφνικά, μέσα σε μία εβδομάδα, και δη σε περίοδο διακοπής του πρωταθλήματος, χάνεις από θλάσεις τόσο τον Βαλμπουενά σε προπόνηση, παραμονή αγώνα πρωταθλήματος, όσο και τον άλλο παίκτη σου που παίζει 10άρι, τον Μπενζιά, σε οικογενειακό διπλό με τη Β ομάδα!

Κάπως έτσι, προκύπτει για τον Ολυμπιακό ο χειρότερος δυνατός συνδυασμός απουσιών: να του λείπουν σε μία σημαντική στροφή της σεζόν και οι τρεις παίκτες του που μπορούν να οργανώσουν το παιχνίδι του!

Κι αυτό, όμως, είναι μέσα στο ποδόσφαιρο! Ακραία μορφή, αλλά μέσα είναι κι αυτό. Ειδικά δε για τον Βαλμπουενά, κακά τα ψέματα, πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι είναι ένας καταπληκτικός παίκτης, αλλά 35 ετών κι ότι πέρσι στη Φενέρμπαχτσε είχε βγάλει δύο-τρεις μικροτραυματισμούς κι είχε χάσει έτσι τουλάχιστον εφτά παιχνίδια.

Γενικά δε τον τελευταίο καιρό, ο Γάλλος άσος δεν ήταν όπως τον βλέπαμε μέχρι πριν ένα μήνα. Θυμόμαστε ότι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ δεν ήταν καλός, με τη Λαμία έγινε αλλαγή στο 63’ λόγω ενοχλήσεων, στο Βελιγράδι δεν είχε παίξει καθόλου κι όπως ο ίδιος δήλωσε στην τελευταία συνέντευξή του ήταν και για λόγους προστασίας του από τις ενοχλήσεις στο προηγούμενο ματς. Μόνο στο Χαριλάου ήταν σε πιο καλά επίπεδα απόδοσης.

Όπως κι αν έχει, ευχάριστο δεν είναι ότι εδώ κι ένα μήνα, και δη με αυξανόμενο ρυθμό, βγαίνουν συνεχώς μυϊκοί τραυματισμοί στον Ολυμπιακό-γιατί δεν είναι μόνο οι Βαλμπουενά, Μπενζιά, αλλά και οι Ποντένσε, Καμαρά, ακόμη κι ο Λάζαρος, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο.

Τέλος πάντων, σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως αυτή του Βαλμπουενά, το μόνο που μπορείς να πεις είναι το κλασικό, αλλά και σωστό: πρέπει να βγουν πλέον κι άλλοι παίκτες μπροστά να βοηθήσουν την ομάδα περισσότερο απ΄ ότι έχουν κάνει μέχρι τώρα. Έστω παίζοντας σε ρόλους κοντινούς κι όχι απόλυτα ίδιους με του Γάλλου μαέστρου, που άλλωστε είναι μία κατηγορία μόνος του!

Υπάρχει ο Σουντανί σε ρόλο μεσοκυνηγού. Έχει το γκολ και την ασίστ-ας τα δούμε σε μεγαλύτερο βαθμό, απ΄ ότι τα έχουμε δει. Μεγάλο παιδί είναι, πρωταθλητισμό έχει κάνει. Αλλά πρέπει να προσπαθήσει παραπάνω. Γιατί όταν μπήκε τις προάλλες αλλαγή του Ποντένσε στο Χαριλάου, έκανε λίγα πράγματα…

Υπάρχει ο Μπενζιά, παίκτης που στα 25 του έχει 150 παιχνίδια στα πόδια του με ομάδες σαν τη Λιόν και τη Λιλ. Ο Ολυμπιακός του δίνει την ευκαιρία να αναστηθεί μετά τη χειρότερη σεζόν της καριέρας του, πέρσι στην Τουρκία. Ας την αρπάξει από τα μαλλιά, όχι βέβαια ρισκάροντας να αφήσει την ομάδα του με 10 παίκτες όπως συνέβη με τον Ερυθρό Αστέρα…

Υπάρχει ο Λοβέρα. Αυτός ναι, είναι άπειρος. Αλλά ο σύλλογος έβγαλε 3,5 εκ Ευρώ από το ταμείο του και τον πήρε. Πολύ απλά γιατί έχει ταλέντο. Ας το βγάλει στο γήπεδο. Η κανονική θέση του είναι 10άρι, εναλλακτικά παίζει στα πλάγια. Ένα νέο παιδί, τέτοια πράγματα πρέπει να περιμένει στη γωνία και να είναι έτοιμος-τώρα που μπορεί να έχει πιο πολύ χρόνο συμμετοχής, ας τον εκμεταλλευθεί. Όχι, βέβαια, όπως στο Βελιγράδι, που ήταν άφαντος για 40 λεπτά…

Στην προετοιμασία ο Μαρτίνς είχε δοκιμάσει τον Μπρούνο σε τέτοιο ρόλο, αλλά ο Βραζιλιάνος έχει έρθει πολύ πίσω στις προτιμήσεις του εδώ και καιρό.

Να ξέρετε ότι στην Σπόρτινγκ έχει παίξει πάρα πολλά παιχνίδια σαν 10άρι-μεσοκυνηγός ο Ποντένσε! Ο Ζέσους εκεί τον έβαζε. Κι έφτιαχνε ευκαιρίες στον σέντερ φορ Μπας Ντοστ.

Όπως πολλά παιχνίδια έχει παίξει σαν δεκάρι στον Πανιώνιο ο Μασούρας και δη με επιτυχία. Μάλιστα, ο Μασούρας είναι ο μοναδικός παίκτης, βάσει των επιδόσεων του φέτος σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού, που μπορεί έως ένα βαθμό να αντικαταστήσει τον Βαλμπουενά στις εκτελέσεις των στατικών φάσεων! Έχει καλό πόδι κι από δικά του κόρνερ και φάουλ έχουν μπει τρία γκολ σε ευρωπαϊκά παιχνίδια…

Γιατί με τον Βαλμπουενά απόντα, για αρκετά παιχνίδια ακόμη δυστυχώς…, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να χάσει κι ένα από τα μεγαλύτερα όπλα του στη φετινή σεζόν, τα γκολ που παίρνει από τις στατικές φάσεις! Και για όποιον δεν το έχει προσέξει, είναι πολλά…Και μέχρι στιγμής, μόνο από τις εκτελέσεις των Βαλμπουενά και Μασούρα έχουν έρθει τα γκολ. Πιστεύω ότι θα βοηθήσουν κι οι Τσιμίκας, Κούτρης, αλλά η ουσία είναι να μην χαθεί αυτό το όπλο…

Μία άλλη επιλογή είναι η αλλαγή συστήματος: είτε 4-4-2, π.χ. με Γκερέρο-Αραμπί μαζί μπροστά (εν αναμονή και της επιστροφής του Λάζαρου, που μπορεί να παίξει και φορ), είτε 4-3-3 με Γκιγέρμε-Μπουχαλάκη-Καμαρά, κάτι που τουλάχιστον θεωρητικά μπορεί να γίνει μόνο σε ορισμένα, τα πιο δύσκολα παιχνίδια.

Το θέμα είναι ότι μάνι μάνι προκύπτουν όπως είδατε εφτά-οκτώ επιλογές σαν λύσεις επί της απουσίας του Βαλμπουενά. Η κάθε μία με τα ερωτηματικά της, για να είμαστε ειλικρινείς. Αλλά στα δύσκολα φαίνεται ο καλός ο καπετάνιος.

Παρεμπιπτόντως, ας θυμηθούμε ότι με τον Γάλλο στον πάγκο ο Ολυμπιακός ήταν 1-1 στο Βελιγράδι ως το 88’ παίζοντας με δέκα παίκτες από το 57’, κέρδισε 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη (μπήκε αλλαγή στο 66') και έβαλε τρία γκολ στην Πλζεν όταν βγήκε αλλαγή στο 65'...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.