ΑΕΚ: Η ώρα των αποδείξεων για τον Βέρντε

ΑΕΚ: Η ώρα των αποδείξεων για τον Βέρντε

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Η ώρα των αποδείξεων για τον Βέρντε

bet365

Ο Ντανιέλε Βέρντε αναμένεται να ξεκινήσει στην ενδεκάδα της ΑΕΚ απέναντι στον Βόλο με τον Ιταλό να πρέπει να αρπάξει από εδώ και πέρα τις ευκαιρίες, βάζοντας ουσία και αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι του.

Επιστροφή στοιχήματος* στον αγώνα Παναθηναϊκός - Μιλάνο και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα!(21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Την προηγούμενη εβδομάδα ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Ίλια Ίβιτς είχε τονίσει στη συνάντηση με τους ρεπόρτερ το γεγονός ότι κάθε παίκτης του ρόστερ της Ένωσης βρίσκεται συνεχώς υπό αξιολόγηση. Μιλώντας για κάποιες από τις μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι, όπως ο Ζεράλντες και ο Βέρντε, τόνισε πως αμφότεροι χρειάζονταν τον χρόνο τους για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Αμφότεροι θα πρέπει να δείξουν ότι μπορούν να προσφέρουν, όπως φυσικά όλα τα μέλη του κορμού του ρόστερ, στην πορεία της σεζόν.

Μία ασίστ και τελευταία εμφάνιση στις 15 Σεπτέμβρη

Αναφορικά με τον Βέρντε, ο Ιταλός εξτρέμ είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στη βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ από τον Νίκο Κωστένογλου για το κυριακάτικο ματς με τον Βόλο στη Ριζούπολη. Την τελευταία φορά που έπαιξε βασικός ήταν στην εκτός έδρας νίκη στην Τρίπολη επί του Αστέρα την 1η Σεπτέμβρη. Στη συνέχεια μπήκε αλλαγή για 19 λεπτά στη νίκη επί της Λαμίας στο ΟΑΚΑ στις 15 Σεπτεμβρίου και από εκεί και πέρα δεν μέτρησε ούτε λεπτό συμμετοχής.

Το καλοκαίρι η ΑΕΚ είχε επιμείνει στην απόκτηση του Βέρντε από τη Ρόμα. Η υπόθεσή του είχε εξελιχθεί σε μεγάλο σίριαλ για αρκετές εβδομάδες με παιχνίδια τακτικής και αρκετή υπομονή. Δείγμα του ότι οι κιτρινόμαυροι ήθελαν πολύ την απόκτησή του γι' αυτό που αναζητούσαν στα άκρα. Ωστόσο, στις έξι εμφανίσεις του μέχρι στιγμής από το ξεκίνημα της σεζόν ο Βέρντε έχει προσφέρει μόνο μια ασίστ, στο γκολ του Νέλσον Ολιβέιρα στην Τρίπολη έπειτα από την εκτέλεση του φάουλ.

Οι οκτώ τελικές και η ουσία που επιβάλλεται να βρει

Ο Βέρντε φαίνεται πως είναι παίκτης ψυχολογίας. Ψάχνει αυτό το κάτι για να πάρει τα πάνω του και αυτό ακόμα δεν έχει έρθει. Στη ρεβάνς με την Κραϊόβα, στην περίοδο της αναταραχής επί Καρντόσο, είχε βάλει τα κλάματα μετά το τέλος του ματς, έπειτα από τις δύο σημαντικές ευκαιρίες που είχε σπαταλήσει στο δεύτερο ημίχρονο. Ίσως ήταν κάτι που τον επηρέασε. Ωστόσο, βάσει και των στατιστικών του, εκείνο που φαίνεται ξεκάθαρα είναι πως πρέπει να γίνει περισσότερο αποφασιστικός και ουσιαστικός στο παιχνίδι του. Και είναι κάτι που απαραίτητα πρέπει να διορθώσει στις ευκαιρίες που θα πάρει από εδώ και στο εξής μέσα στη σεζόν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Βέρντε, παρά τον λίγο χρόνο συμμετοχής του, είναι ο δεύτερος σε τελικές στην ΑΕΚ πίσω από τον Μάρκο Λιβάια. Ο Ιταλός εξτρέμ έχει οκτώ τελικές στα τρία ματς που έχει αγωνιστεί στη Super League, ισοβαθμώντας στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας με τον Πέτρο Μάνταλο. Από τις οκτώ τελικές, οι τέσσερις έχουν προέλθει από προσπάθειες εντός της περιοχής και τέσσερις έξω από αυτή. Πως μεταφράζεται αυτό; Ότι είναι ένας παίκτης που έχει όντως στο ρεπερτόριό του να παίζει με το... ανάποδο πόδι, δηλαδή το αριστερό στη δεξιά πτέρυγα, να συγκλίνει προς τα μέσα και να σουτάρει. Ωστόσο, η έλλειψη ουσίας στο παιχνίδι του τον έχει κρατήσει πολύ χαμηλά, χωρίς να δώσει κάτι στο παραγωγικό κομμάτι πέρα από την ασίστ στην Τρίπολη.

Οι αποδείξεις που καλείται να δώσει για την αξιολόγηση του Ίβιτς

Το 4-2-3-1 που πρόκειται να εφαρμόσει ο Νίκος Κωστένογλου είναι ένας σχηματισμός που ταιριάζει σαφώς πολύ περισσότερο στο παιχνίδι του Βέρντε και στον τρόπο με τον οποίο κινείται μέσα στο γήπεδο, εν αντιθέσει με το 3-5-2, στο οποίο δεν χώραγε. Εκεί, όμως, στο γήπεδο, μένει πλέον να φανεί αν μπορεί να εκμεταλλευτεί τον χρόνο συμμετοχής που θα πάρει καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που υπήρχαν πάνω του το καλοκαίρι. Άλλωστε όλοι, όπως τόνισε ο Ίβιτς, θα κριθούν, και το γήπεδο είναι ο καθρέπτης που δεν ψεύδεται...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα