O Mπεκ απλά επιβεβαιώνει το παρελθόν του!

O Mπεκ απλά επιβεβαιώνει το παρελθόν του!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
O Mπεκ απλά επιβεβαιώνει το παρελθόν του!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον μόνιμα τραυματία Δανό εξτρέμ και μια ακατανόητη μεταγραφική επιλογή του περασμένου καλοκαιριού.

Δύο φορές διάστρεμμα. Μία φορά τενοντίτιδα. Μία φορά ενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Και μία ίωση. Και όλα τα παραπάνω μόλις σε δύο μήνες παρουσίας στον Παναθηναϊκό. Ο Ούφε Μπεκ έχει σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ τραυματισμών στο Κορωπί, έχει αγωνιστεί μόλις 38 λεπτά με την φανέλα του Παναθηναϊκού στα πρώτα έξι παιχνίδια του «τριφυλλιού» στην σεζόν και αποτελεί την πιο προβληματική μεταγραφική επιλογή του συλλόγου το περασμένο καλοκαίρι.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι «ο Δανός είναι άτυχος». Και θα είχε μια κάποια βάση αν ο 26χρονος εξτρέμ στην μέχρι πρότινος καριέρα του είχε να δείξει μία αξιοπιστία στις παρουσίες του με «γεμάτες» σεζόν.

Μόνο που η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, μία πραγματικότητα που επιβεβαιώνεται απόλυτα στην μέχρι τώρα παρουσία του Μπεκ στον Παναθηναϊκό. Μία πραγματικότητα, την παρέκαμψαν το καλοκαίρι ο Νταμπίζας και ο Δώνης και αποφάσισαν να δώσουν τριετές συμβόλαιο σε έναν ποδοσφαιριστή που εδώ και μια πενταετία δεν κατάφερε σε καμία ομάδα να έχει συνεχόμενες συμμετοχές και αγωνιστικό ρύθμο λόγω συχνότατων τραυματισμών.

Την σεζόν 2015-2016 αγωνίστηκε σε 16 παιχνίδια. Πέντε με την δεύτερη ομάδα του Ανόβερο και 11 με την πρώτη.

Την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, 7 με το Ανόβερο.

Την επόμενη, μόλις 2 με την Γκρόιτρ Φιρτ!

Πέρυσι μία από τα ίδια, καθώς «έγραψε» 8 στην Μπρόντμπι, 17 λεπτά στο Ανόβερο και 7 συμμετοχές με την δεύτερη ομάδα.

Η τελευταία του καλή σεζόν, την οποία εξαργυρώνει μέχρι και σήμερα, ήταν το 14-15, όταν στην Νόρτζελαντ αγωνίστηκε σε 27 παιχνίδια και βρήκε δίχτυα δέκα φορές. Εμφανίσεις που αποτέλεσαν διαβατήριο για την κλήση του στην Εθνική Δανίας.

Από το τέλος της σεζόν 14-15, όμως, έχουν περάσει 4.5 χρόνια.

Ένα διάστημα κατά το οποίο η καριέρα του Μπεκ πήρε την κάτω βόλτα και ο ένας τραυματισμός διαδεχόταν τον άλλο.

Και, όμως, ο Παναθηναϊκός το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισε να «επενδύσει» πάνω στον Μπεκ, να του προσφέρει ένα καλό συμβόλαιο για τα δεδομένα του και μάλιστα για μια τριετία!

Πολύ σύντομα σε τούτη την γωνιά είχαμε φροντίσει να καταγράψουμε το ρίσκο αυτής της επιλογής και δυστυχώς, για τον Παναθηναϊκό, ο Μπεκ δικαιώνει το παρελθόν του. Ένα παρελθόν το οποίο γνώριζαν όλοι αλλά στο «πράσινο στρατόπεδο» το αγνόησαν, λες και επρόκειτο για έναν σοβαρό τραυματισμό που πέρασε ή απλά για μια κακή χρονιά. Και σε τούτη την περίπτωση μιλάμε για μια πενταετία.

Ακόμη και αν ο Μπεκ αρχίσει να παίζει συνεχόμενα παιχνίδια και να βοηθά τον Παναθηναϊκό, η επιλογή που έγινε το καλοκαίρι ήταν πέρα για πέρα λανθασμένη και στερείται ολοκληρωμένης λογικής.

Ναι ο Παναθηναϊκός έψαχνε στην αγορά «λαχεία» με άδειο πορτοφόλι λόγω Αλαφούζου, ναι ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να «αναστήσει» ποδοσφαιρικά παίκτες και να δημιουργήσει υπεραξία μέσα από το ποδοσφαιρικό του πρότζεκτ, ωστόσο, όσο καλός και αν ήταν ο πρότερος ποδοσφαιρικός βίος, δεν γίνεται να αγνοείς μία τετραετία χωρίς «γεμάτη» σεζόν. Δεν γίνεται.

Χίλιες φορές ένα παιδί από τις ακαδημίες, χίλιες φορές ο Χατζηγιοβάνης(θα μου κάνει μεγάλη εντύπωση αν στο τέλος δεν παραμείνει στον Παναθηναϊκό) παρά ένας ποδοσφαιριστής, όπως ο Μπεκ που εξαρχής αποτελούσε ένα τεράστιο ρίσκο που δεν είχε λόγο να πάρει ο Παναθηναϊκός...

Γιατί όταν ψωνίζεις από το... πανέρι, όταν ψωνίζεις χωρίς λεφτά, πρέπει να κοιτάς πρώτα το μίνιμουμ. Ποιο είναι αυτό;

Ο παίκτης που θα υπογράψει τριετές, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον αξιόπιστος, θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι θα σε βοηθήσει. Αλλιώς θα «μπλέξεις», όπως ακριβώς δείχνει να το παθαίνει ο Παναθηναϊκός με τον Μπεκ...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.