Παναιτωλικός: Η διαχείριση μίας κρίσης

Γιώργος Ντυμένος
Παναιτωλικός: Η διαχείριση μίας κρίσης

bet365

Τα «καναρίνια» συμφώνησαν με τον Μάκη Χάβο και δείχνουν αποφασισμένα να γυρίσουν σελίδα. Τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες 72 ώρες στο Αγρίνιο και πως φτάσαμε στην επιλογή του 50χρονου κόουτς.
Στο τέλος της έφτασε για τον Παναιτωλικό η αναζήτηση του νέου προπονητή, καθώς στον πάγκο της ομάδας επέστρεψε ένας παλιός γνώριμος, ο Μάκης Χάβος. Ο 50χρονος θα αναλάβει την ομάδα για 3η φορά στην καριέρα του, αφού στο παρελθόν βρέθηκε στο Αγρίνιο από τον Γενάρη του 2013 μέχρι το καλοκαίρι του 2015 και από τις αρχές του 2017 ως εκείνες του 2018.
Αυτόματα οι «κυανοκίτρινοι» εισήλθαν στη μετά-Κάστρο εποχή και αρχής γενομένης από τον αγώνα που ακολουθεί κόντρα στην ΑΕΛ, θέλουν να αλλάξουν εικόνα.
Ας δούμε όμως πως φτάσαμε στην επιλογή του Χάβου και τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες 72 ώρες στο Emileon.
*Μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής δεν είχε υπάρξει κάποια ουσιαστική επαφή με προπονητή. Το μόνο σίγουρο ήταν πως ο διάδοχος του Κάστρο θα ήταν Ελληνας. Ή τουλάχιστον υπήρχε σχετικό ξεκάθαρο προβάδισμα στο μυαλό των διοικούντων.
*Επ' ευκαιρία και επειδή «ακούστηκαν» πολλά, φυσικά και η Μπενφίκα δεν έχει κάποιον λόγο στις αποφάσεις που παίρνονται για την ομάδα. Εξετάστηκαν τα πάντα, όμως από την πρώτη στιγμή το πλάνο ήταν «έμπειρος Ελληνας, που να ξέρει την κατηγορία». Ακόμη και το ενδεχόμενο ξένου που γνωρίζει από το ελληνικό ποδόσφαιρο, αποκλείστηκε σχετικά νωρίς.
*Από τότε λοιπόν, το βράδυ Παρασκευής, «ζυγίστηκαν» όλες οι παράμετροι. Επί της ουσίας τα πλάνα για την επόμενη ημέρα άρχισαν να «καταστρώνονται» από το Σάββατο και μετά.
*Η «δεξαμενή» των επιλογών ήταν συγκεκριμένη και εμπεριείχε 4-5 επιλογές. Ολες τέθηκαν επί τάπητος.
*«Τρίτοι» μπορεί να έκαναν διάφορες αναγνωριστικές επαφές, αλλά στο Emileon είχαν αποφασίσει πως πρώτα θα οριοθετήσουν τις επιλογές τους, δηλαδή θα φτιάξουν λίστα με τον Νο1 στόχο, Νο2 κτλ και μετά θα αρχίσουν τις επαφές.
*Ο «κύβος ερρίφθη» χθες Κυριακή, όπου και υπήρχε η πληροφορία πως για τα «καναρίνια» η συγκεκριμένη ημέρα χαρακτηρίζεται «κομβική» και σήμερα είναι πιθανό να έχουμε εξελίξεις.
*Την ίδια στιγμή άπαντες στο Emileon ήταν «σφίγγες». Δεν επιβεβαίωναν ούτε διέψευδαν κάτι.
* Επειδή από το πρωί «έτρεχαν» την υπόθεση Χάβου, αποδείχθηκε εκ των υστέρων πως η συγκεκριμένη ήταν η βασική τους επιλογή. Κατά μία πηγή μάλιστα, οι δύο πλευρές φέρονται να συναντήθηκαν και κατ' ιδίαν, οπότε αποτυπώνεται ανάγλυφα πως είχαν επικεντρωθεί σε εκείνον.
*Επί της ουσίας συμφωνία υπήρχε από χθες αργά το βράδυ και «έσκασε» σήμερα το πρωί.
*Ετσι ο 50χρονος βρίσκεται και πάλι στο Αγρίνιο.
*Το γεγονός πως ξέρει καλά την ομάδα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του, ενώ και εκείνος πάντα λέει τα καλύτερα για τη διοίκηση, τον κόσμο και τον Παναιτωλικό γενικότερα.
*Είναι αυτό το «δέσιμο» που λένε.
*Παράλληλα έχει άποψη για το υπάρχων έμψυχο δυναμικό, οπότε δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής.
*Μάλιστα ορισμένοι παίκτες «κλειδιά» (π.χ. Μοράρ, Ντίας) αποκτήθηκαν επί ημερών του και έχει συνεργαστεί μαζί τους.
*Την ίδια στιγμή από τη διοίκηση στάλθηκε το «μήνυμα» πως θέλουν να γυρίσουν σελίδα και να διορθωθούν τα όποια λάθη.
*Το συμπέρασμα είναι πως τα «καναρίνια» εισήλθαν σε μία κρίση, σε πρώτη φάση τη διαχειρίζονται σωστά, χωρίς ακραίες αντιδράσεις και το κλίμα αλλάζει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα