Μια... σεζόν σε τέσσερα ματς και ο Ίβιτς!

Μια... σεζόν σε τέσσερα ματς και ο Ίβιτς!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Μια... σεζόν σε τέσσερα ματς και ο Ίβιτς!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τις αναμετρήσεις που ακολουθούν της διακοπής για την Α.Ε.Κ. και τη σημασία τους, τον Σέρβο τεχνικό διευθυντή και την αξιολόγηση που είναι σε εξέλιξη και έχει υστερόγραφα...

Ιταλία - Ελλάδα με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεσες αναλήψεις. |21+

Μια ακόμη σημαντική για την ΑΕΚ διακοπή είναι σε εξέλιξη. Ταυτόχρονα σε εξέλιξη είναι και η προσπάθεια να κλείσουν οι πληγές που άφησε η προηγούμενη κατάσταση σε επίπεδο τεχνικής ηγεσίας και τις οποίες (σ.σ.: πληγές) έχει πληρώσει ακριβά ήδη η ομάδα με τραυματισμούς σημαντικών ποδοσφαιριστών σε συγκεκριμένα παιχνίδια. Αυτό το διάστημα της δουλειάς είναι το πλέον σημαντικό για τους «κιτρινόμαυρους» και το νυν τεχνικό τιμ και επιπρόσθετα εξίσου σημαντική είναι και η τετράδα αγώνων που ακολουθεί για το πρωτάθλημα.

Η δουλειά είναι συγκεκριμένη αυτές τις μέρες και με διπλές προπονήσεις και όλοι περιμένουμε το αποτέλεσμά της στο χορτάρι σε βάθος χρόνου. Προφανώς το θετικό της έργο και αποτέλεσμα πρέπει να φανεί από τις αναμετρήσεις που έρχονται από τη διακοπή κι έπειτα διότι η ΑΕΚ δεν έχει κι άλλες... ζωές να χάσει, κοινώς δεν δύναται να απωλέσει πολλούς ακόμη βαθμούς αν δεν ισχύει το ίδιο για τους βασικούς αντιπάλους της. Κι αυτό διότι δεν πρέπει να ανοίξει πολύ η διαφορά με προοπτική φυσικά το μίνι πρωτάθλημα που θα κρίνει τα πάντα για όλους τον Μάιο...

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε αντίθεση με τους βασικούς (συν)διεκδικητές του τίτλου, η ΑΕΚ αναμένεται (βάσει της ποδοσφαιρικής λογικής) να βγάλει το καλό αγωνιστικό της κομμάτι, στο επόμενο διάστημα, ίσως και μετά τα ματς αυτά που έρχονται. Κάτι απόλυτα λογικό από τη στιγμή που υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της, στη τεχνική της ηγεσία, ακόμη και στο αφεντικό του ποδοσφαιρικού τμήματος. Για τον λόγο αυτό πολύ σωστά ο Ίλια Ίβιτς εξήγησε ότι δεν υπάρχει καν σκέψη, ανεξαρτήτως άμεσων αποτελεσμάτων, να πετάξει η ομάδα λευκή πετσέτα.

Είναι πραγματικότητα ότι εστιάζοντας στα τέσσερα παιχνίδια που έρχονται μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι παίζεται και η σεζόν για την ΑΕΚ. Θυμίζω πως η Ένωση υποδέχεται τον Βόλο στην Ριζούπολη, για να αντιμετωπίσει έπειτα τον Ολυμπιακό στο Φάληρο τη στιγμή που ακολουθεί εντός το ματς με Ατρόμητο και ολοκληρώνεται η τετράδα των ματς με τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας στο ΟΑΚΑ. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι με την ολοκλήρωση αυτών των αγωνιστικών υποχρεώσεων η ΑΕΚ οφείλει να δει τη διαφορά της να έχει μαζευτεί, ή στο χειρότερο σενάριο, να μην έχει αυξηθεί...

Βέβαια και στο χειρότερο σενάριο να μείνει στο -8 η ομάδα του Κωστένογλου από τον Ολυμπιακό δεν έρχεται το τέλος της σεζόν. Κι αυτό διότι πολύ απλά έχει το μίνι πρωτάθλημα του Μαΐου μπροστά της άρα θα πρέπει να εστιάσει στο υπόλοιπο της χρονιάς και στο δεύτερο γύρο στο να μαζέψει αυτή τη διαφορά. Κι όσο περνάει ο χρόνος να γίνεται ολοένα και πιο ομάδα και να ανεβαίνει επίπεδο μέσα από την εξέλιξή της, την πρόοδο και την προσαρμογή των νέων ποδοσφαιριστών της και εκείνων που ήρθαν το καλοκαίρι και είναι σημαντικοί και των προσθηκών που θα γίνουν τον Γενάρη.

Τέσσερα ματς και κάθε ένας από αυτούς τελικός... Αυτό είναι το μόνο σίγουρο και αυτό είναι που ξεκάθαρα έχουν εμπεδώσει άπαντες στην ΑΕΚ. Άλλωστε το γεγονός ότι όλα τα παιχνίδια για την ομάδα είναι φέτος τελικοί το έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη ώρα που βρέθηκε στα Σπάτα ο Ίλια Ίβιτς προς όλους όσοι βρίσκονται στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Αυτό το πρόσωπο, ο Ίλια Ίβιτς κοινώς, είναι και το μεγάλο ατού για το (άμεσο) μέλλον της ΑΕΚ. Τουλάχιστον στα δικά μου μάτια... Η ποδοσφαιρική του σκέψη, οι στόχοι του, η δουλειά του και η φιλοσοφία του είναι αυτό που έλειπε από την ομάδα όλα τα προηγούμενα χρόνια, ακόμη και στην πρωταθληματική της σεζόν... Θαρρώ πως αυτό το εμπέδωσαν και αρκετοί συνάδελφοί μου στη συνάντηση ''γνωριμίας'' που είχαμε στα γραφεία της Ένωσης με τον Σέρβο τεχνικό διευθυντή.

Το αφεντικό του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ είναι έτοιμος για να δημιουργήσει την ομάδα που έχει οραματιστεί ο ίδιος και ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Χωρίς φανφάρες και μεγαλοστομίες όπως ταιριάζει στο στυλ και το προφίλ του, αλλά και της Ένωσης, που όλα τα πετύχαινε με ταπεινότητα και... την μπάλα κάτω! Όσα μας είπε και μας εξήγησε ο Ίβιτς είναι αυτά που πρέπει (και) να γίνουν στην ομάδα. Το ζήτημα και το θετικό του πράγματος είναι πως το τρέχει ήδη, δεν είναι ότι ελπίζει πως θα μπορέσει να κινηθεί προς την κατεύθυνση που θέλει, αλλά ήδη έχει δρομολογήσει τις εξελίξεις για να γίνουν όσα έμοιαζαν με άγνωστες λέξεις και έννοιες στην ΑΕΚ όλα αυτά τα χρόνια!

Το κυριότερο είναι ότι γνωρίζει καλά την Ελλάδα και το γεγονός ότι σε τούτη τη χώρα και στο ποδόσφαιρό της (και όχι μόνο) δεν υπάρχει υπομονή, όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα και δεν ψάχνει δικαιολογίες... Κύριος ως είναι δεν αναφέρθηκε ποτέ στην προηγούμενη κατάσταση και όσα βρήκε να μην έχουν γίνει... Λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά! Πάντα...

Υγ: Ένας ακόμη πόλεμος... Κανείς πλέον δεν εκπλήσσεται καν! Αντιμετωπίζεται σαν κάτι το φυσιολογικό, κάτι το αναμενόμενο. Την ίδια ώρα από τα social media και ελάχιστα δυστυχώς από τα ΜΜΕ, περνάνε εικόνες με παιδιά τραυματισμένα, νεκρά, σε συντρίμμια σπιτιών. Στην καλύτερη των περιπτώσεων συναντάμε παιδικές φατσούλες γεμάτες δάκρυα και αίματα πάνω από ένα πτώμα που είτε είναι ο πατέρας τους είτε η μητέρα τους... Χαρακτηρίζεται ως η ''καλύτερη των περιπτώσεων'' διότι δεν είναι νεκρά! Η Συρία ξανά στο στόχαστρο! Γιατί Θεέ μου; Ένα νέο κύμα προσφύγων που θα μας λένε ότι «έρχονται να μας πάρουν τις δουλειές μας» τα φασιστόμουτρα. Αλήθεια και τώρα ρωτάνε μερικοί γιατί δεν κάθονται στον τόπο τους; Γυναίκες, παιδιά, άνθρωποι ξανά στο δρόμο, χωρίς σπίτι και στον πόλεμο! Και πάλι εσύ, εγώ, όλοι μας: στις ειδήσεις τα βλέπουμε και τρώμε ε; Μέχρι να μας χτυπήσει την πόρτα κι εμάς κάποτε ο πόλεμος, από κάποιον δήθεν εχθρό! Δεν γίνεται να σωθούμε από εμάς, αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν γίνεται να σωθούμε από το είδος μας, απλά δεν γίνεται...

Υγ2: Αντιλαμβάνομαι ότι δεν σας απασχολούν ιδιαίτερα πράγματα που αφορούν ένα «αντίο» και ένα «ευχαριστώ» σε πρόσωπα που φεύγουν από την ομάδα. Εγώ όμως θέλω να το κάνω μέσα από την καρδιά μου, να πω ένα αντίο και ένα καλή τύχη στον έως πρότινος γιατρό της ομάδας Αλκη Καλλιακμάνη. Ένας όμορφος άνθρωπος και Ενωσίτης... Θέλω να του πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τότε που έγινε το τρακάρισμα στην Πολωνία και έτρεξε στο ξενοδοχείο να μας δει έστω και εθιμοτυπικά, η αλήθεια είναι πως ήταν πολύ δυνατό ατύχημα – τρακάρισμα που λίγο έλειψε να γίνει δυστύχημα... Δεν θα γράψω για όσα έκανε για άλλους χωρίς να τα μαθαίνουν οι πολλοί, δεν θα το ήθελε άλλωστε, δεν είναι σαν άλλους που το διαφημίζουν, δεν θα το έκανε ποτέ αν ήταν να αποδεικνύεται ότι είναι ένας σωστός και όμορφος άνθρωπος. Να είσαι καλά doctor, καλή συνέχεια και εύχομαι να έχουμε τη χαρά και τη τιμή να σε δούμε ξανά με την κιτρινόμαυρη φόρμα, σου πήγαινε πολύ!

Υγ3: Μπαίνει και το στέγαστρο, τα χώματα προ πολλού σταμάτησαν να πηγαίνουν δεξιά κι αριστερά, περιμένουμε και το τρίμηνο που θα φέρει υπογειοποίηση και άλλα έργα του Δήμου... Δεν απέχει μεγάλο διάστημα από την επιστροφή μας στα πατρογονικά μας εδάφη, στην Νέα Φιλαδέλφεια, στη δική μας πόλη! Θα μπει τέλος επιτέλους στη νέα περίοδο προσφυγιάς που βιώσαμε όλοι από το 2003 έως και σήμερα... Θα σβήσει παράλληλα και το μεγαλύτερο μειονέκτημα της ΑΕΚ σε σχέση με τους βασικούς αντιπάλους της σε διεκδικήσεις τίτλων. Σκόπιμα το ξεχνάνε, σωστά δεν το αναφέρει ΠΟΤΕ κανείς δήθεν αντικειμενικός όλα αυτά τα χρόνια στα κείμενά του στις κρίσεις του, ούτε και πρώην δήθεν αντικειμενικοί που κι εκείνοι τελικά γονάτισαν και προσκύνησαν βγάζοντας εμπάθεια πλέον στα κείμενά τους για την Ένωση επειδή τους το ζητάει το αφεντικό τους... Δεν πειράζει, ας είναι, μαθημένοι είμαστε τόσα χρόνια από δαύτους. Αντέχουμε, συνεχίζουμε και στο τέλος ο καθένας θα πάρει αυτό που του αναλογεί, όπως πάντα!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...