Ποιος δεν θέλει το VAR;

Ποιος δεν θέλει το VAR;

Ποιος δεν θέλει το VAR;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου θέτει ερωτήματα για το VAR, ενώ συγκέντρωσε και παρουσιάζει πολλές από τις λανθασμένες αποφάσεις διαιτητών που ήδη έχουν διορθωθεί.

Ολυμπιακός - Βαλένθια με υψηλές αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

«Ποιος δεν το θέλει;»

- Πολύς κόσμος…

«Γιατί;»

- Γιατί βολεύονται με την περασμένη κατάσταση και επιθυμούν να μην μειώνονται τα μεγάλα και… ανθρώπινα λάθη των διαιτητών.

Αυτό είναι το θέμα, αυτές μερικές από τις ερωτήσεις και οι απαντήσεις που μας βάζουν στην ουσία του.

Θυμάστε που εδώ και μήνες γράφαμε ότι πολλοί στην Ελλάδα δεν θέλουν το VAR; Αποδεικνύεται αυτό τώρα; Ναι ή όχι; Άλλοι ολοφάνερα και άλλοι στα κρυφά για να μην ξεφτιλιστούν, ψάχνουν κάθε εβδομάδα να τονίσουν το πόσο προβληματικά λειτουργεί το σύστημα στην Ελλάδα.

Όταν όμως για κάτι (οτιδήποτε) προβάλλεις με πείσμα και μανία ΜΟΝΟ τα αρνητικά και εσκεμμένα (με σχέδιο) αρνείσαι να τονίσεις το οτιδήποτε θετικό έχει προκύψει, τότε σίγουρα έχεις λερωμένη τη φωλιά σου και είσαι ύποπτος για τους στόχους που τελικά έχεις θέσει.

Βεβαίως υπάρχουν προβλήματα με το VAR! Και στην Ελλάδα, όπως και σε όλο τον κόσμο. Όποιος περίμενε ή περιμένει (με το VAR ή χωρίς αυτό) απόλυτη δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο, τότε είναι γελασμένος και 100% άμπαλος. Ποιος όμως είναι αυτός (και με ποιο σκοπό) που μένει μόνο στα προβλήματα και κρύβει όλα όσα ήδη έχουν σώσει την αξιοπιστία του παιχνιδιού και το κύρος των διαιτητών; Σε πολλά παιχνίδια. Σε πάρα πολλές μεγάλες φάσεις που αν δεν διόρθωνε το VAR θα γελούσαμε και θα κλαίγαμε επί μήνες.

Εγώ πρώτος ανέδειξα εδώ και πολλές εβδομάδες το πιο μεγάλο πρόβλημα που ακόμη και τώρα αρνούνται να κατανοήσουν πολλοί φίλαθλοι, αλλά και δημοσιογράφοι. Αυτό δεν είναι άλλο από τις γραμμές στο οφσάιντ που έπρεπε να υπάρχουν μέσα στο VAR. Αυτές που δεν έχουν οι VAR και σωστά διαμαρτύρονται για το ότι στις οριακές φάσεις της ίδιας ευθείας, πρέπει να κρίνουν με το μάτι και κατά προσέγγιση, χωρίς οι κάμερες να είναι πάντα στην ευθεία.

Κι’ αυτό να τονίζεται, αλλά μαζί και όλα τα άλλα που ήδη έχουν γίνει και έχουν βοηθήσει.

Αφού λοιπόν τόσοι πολλοί προσπαθούν να απαξιώσουν το VAR ας δούμε και τι έχει διορθώσει μέχρι τώρα το σύστημα. Τις φάσεις δηλαδή που αρκετοί ξέχασαν και πολλοί κάνουν πώς δεν θυμούνται γιατί έχουν άλλους σκοπούς…

ΠΡΩΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Στο 32ο λεπτό του αγώνα Λαμία-Παναθηναϊκός, ο διαιτητής Σκουλάς δεν βλέπει το χέρι του Πλιάτσικα μέσα στην περιοχή. Το VAR βοηθάει για να καταλογιστεί πέναλτι.

Στο 70΄του αγώνα Πανιώνιος-Βόλος, ακυρώνεται αρχικά το γκολ των φιλοξενούμενων. Το VAR διορθώνει τη λανθασμένη απόφαση.

(Σε αυτή την αγωνιστική θα δίνονταν και το πέναλτι υπέρ του Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη, αν κάποιος δεν φρόντιζε σε πρωτοφανές για τα παγκόσμια χρονικά γεγονός, να αποκρυφτεί το βίντεο από τον διαιτητή).

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Στον αγώνα Παναθηναϊκός-ΟΦΗ το VAR βοηθάει τον Τζήλο να πάρει πέντε(!) σωστές αποφάσεις σε πολύ δύσκολες φάσεις γκολ, πέναλτι και οφσάιντ. Πέντε!

Σε αυτή την αγωνιστική το VAR παρεμβαίνει στο παιχνίδι ΑΕΛ-Ολυμπιακός και βοηθάει τον διαιτητή να δει την ανατροπή του Ελ Αραμπί από τον Μπέρτο που έφερε το νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού.

Στην συνέχεια ακυρώνονται σωστά με το VAR δύο γκολ του Ολυμπιακού που από εκτεθειμένους παίκτες.

ΤΡΙΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Στο Περιστέρι ακυρώνεται λανθασμένα το πρώτο γκολ του Βέλιου στον ΠΑΟΚ. Το VAR δείχνει ότι μετράει!

Υπάρχει επίσης η κατακύρωση του γκολ του Αστέρα στον αγώνα με την Ξάνθη. Είχε προηγηθεί λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ από τον δεύτερο βοηθό.

Εδώ πάλι υπάρχει η κατακύρωση του πρώτου γκολ της ΑΕΚ (Βράνιες) στον αγώνα με τη Λαμία. Είχε προηγηθεί λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ από τον βοηθό.

Στο Άρης-Παναθηναϊκός ο Περέα σκοράρει, αλλά το VAR βοηθάει τον διαιτητή να δει την παράβαση (φάουλ) που προηγήθηκε από τον Μακέντα.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Στο ΟΑΚΑ και στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ο Γερμανός διαιτητής δίνει επανάληψη στην απόκρουση πέναλτι του Σα. Το VAR διορθώνει το λάθος του διαιτητή.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΑΣΗ

Στον αγώνα Λαμία-Πανιώνιος και στο 77′ σωστά και με την βοήθεια του VAR ακυρώθηκε γκολ της Λαμίας για χέρι από τον Δημούτσο. Και εδώ θα υπήρχε άλλο αποτέλεσμα…

ΠΕΜΠΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ ο Ελβετός διαιτητής δεν βλέπει το πιο απλωμένο και σε αφύσικη θέση του Μπακάκη. Το VAR το βλέπει και διορθώνεται ένα πολύ μεγάλο λάθος.

ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΣΗ

Στο Ατρόμητος Παναιτωλικός το VAR διορθώνει σωστά την ακύρωση του πρώτου γκολ του Ατρομήτου, ενώ βοηθάει στην πολύ δύσκολη φάση ενός γκολ του Παναιτωλικού που ακυρώνεται, αφού πράγματι παίκτης που δεν σκοράρει επηρεάζει τη φάση.

Σε αυτή την αγωνιστική το VAR βοηθάει και τον διαιτητή του αγώνα Άρης-ΑΕΛ να δει ότι πριν από το πέναλτι που καταλόγισε στους φιλοξενούμενους, υπάρχει επιθετικό φάουλ στον Μόρα.

ΕΚΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Τι να πει κανείς για το χέρι γκολ του Σουντανί στον αγώνα με τον Άρη; Σκέφτεστε πόσα χρόνια θα μιλούσαμε για το γκολ που αρχικά κατακύρωσε ο Τζιοβάρας; Το VAR έσωσε το ποδόσφαιρο, αν και ο Τζοβάρας (βάσει κανονισμών) θα κριθεί για το λάθος του, παρά τη διόρθωση.

ΕΚΤΗ ΦΑΣΗ

Στην ίδια αγωνιστική τηρήθηκε σωστά το πρωτόκολλο και σε γκολ του Πανιωνίου στο Ηράκλειο, αφού είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ.

Με μία πρόχειρη αναζήτηση λοιπόν, βρέθηκαν πάνω από 20 φάσεις στις έξι αγωνιστικές όπου το VAR παρενέβη και άλλαξε αποφάσεις διαιτητών. Σίγουρα είναι πολλές παραπάνω. Αυτές γιατί δεν προβάλλονται άραγε για να εμπεδώσουν όλοι ότι η κατάσταση θα ήταν πολύ-πολύ χειρότερη και τα προβλήματα απείρως περισσότερα;

Γιατί εσκεμμένα υπάρχουν τόσοι πολλοί που επιχειρούν να περάσουν την απαράδεκτη-ντροπιαστική άποψη ότι… «το VAR ενισχύει την καχυποψία στο ποδόσφαιρο»;

* Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποκτά με εκπληκτικό τρόπο που... περιμένουμε πώς και πώς να αναλυθεί από όλους τους αντικειμενικούς σχολιαστές της χώρας, τη FORTHNET-NOVA με την οποία έχουν συμβόλαιο οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΑΕΚ.

Από την άλλη έχουμε και μία σοβαρή δίκη στην οποία πρέπει να καταθέσουν οι κ.κ. Αλαφούζος και Μελισσανίδης.

Αρχίζει και γίνεται πολύ πιο ενδιαφέρον όλο αυτό το σκηνικό. Πάρα πολύ ενδιαφέρον, γιατί δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο ποιος τελικά είναι σε πιο δύσκολη θέση…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.