Καβάλα στ΄ άλογο ο Ολυμπιακός, με καλύτερη διαχείριση

Καβάλα στ΄ άλογο ο Ολυμπιακός, με καλύτερη διαχείριση

Καβάλα στ΄ άλογο ο Ολυμπιακός, με καλύτερη διαχείριση

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την παράμετρο-κλειδί της φετινής πορείας του Ολυμπιακού σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη.

Επιστροφή στοιχήματος* στον αγώνα Σλοβακία - Ουαλία και 200+ ειδικά στοιχήματα!(21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο απολογισμός του Ολυμπιακού σε αυτό το πρώτο τρίμηνο της σεζόν είναι σε γενικές γραμμές θετικός.

Βρίσκεται μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, με πέντε νίκες και μία ισοπαλία στις έξι πρώτες αγωνιστικές. Πέρασε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με επίσης πέντε νίκες και μία ισοπαλία! Κι έχει πάρει ένα πόντο στις δύο πρώτες αγωνιστικές του ομίλου του, ισοβαθμώντας στην τρίτη θέση με την Τότεναμ.

Γνώμη μου; Ο Ολυμπιακός τώρα θα ήταν σε ιδανική θέση, θα ήταν καβάλα στ΄ άλογο όπως λέμε, με μία καλύτερη διαχείριση στο κρίσιμο εκείνο κομμάτι με τα δύσκολα παιχνίδια του που πάνε δύο-δύο σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη. Γιατί μέχρι τα ζευγάρια των αγώνων με Τότεναμ-ΠΑΟ και Ερυθρό Αστέρα-Άρη, χωρίς να έχει δηλαδή «κολλητά» μεγάλα παιχνίδια σε Ελλάδα κι Ευρώπη, η ομάδα άγγιζε το τέλειο, με μία ισοπαλία και οκτώ σερί νίκες!

Θεωρώ ότι αν ο Ολυμπιακός δεν θα έχανε δύο βαθμούς αν πήγαινε με μία ενδεκάδα με νέα πρόσωπα στο ΟΑΚΑ εναντίον του Παναθηναϊκού, κι όχι με την ίδια ακριβώς σύνθεση που τρεις ημέρες πριν είχε παίξει με την Τότεναμ, κάνοντας ένα παιχνίδι στα κόκκινα από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό.

Και θεωρώ επίσης ότι ο Ολυμπιακός τουλάχιστον δεν θα έχανε στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα, πέντε ημέρες πριν την επίσκεψη στο Χαριλάου για το ματς με τον Άρη, εάν δεν άφηνε στον πάγκο και τους τέσσερις πιο βασικούς του παίκτες (Ομάρ, Γκιγέρμε, Βαλμπουενά, Ποντένσε), τους οποίους αντιθέτως είχε χρησιμοποιήσει στην αρχική ενδεκάδα του αγώνα με τη Λαμία στο Καραϊσκάκη τρεις ημέρες πριν το ματς στη Σερβία. Θα μπορούσαν π.χ. ο Γκιγέρμε κι ο Ποντένσε να είχαν πάρει ανάσες με τη Λαμία και να είχαν παίξει με τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά και με τον Άρη, αφού το ένα ματς από το άλλο είχε απόσταση πέντε ημερών (Τρίτη Βελιγράδι-Κυριακή Χαριλάου).

Δεν παραγνωρίζω ότι ακόμη κι έτσι όπως διαχειρίστηκε αυτά τα παιχνίδια ο Πέδρο Μαρτίνς, ο Ολυμπιακός έως το 90’ κέρδιζε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ κι ως το 87’ ήταν στο 1-1 με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι. Κοινώς, δεν ήθελε πολύ να πάρει τα αποτελέσματα αυτά, με τα οποία τώρα θα μιλάγαμε για έναν Ολυμπιακό σε εξαιρετική θέση σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως, τα παιχνίδια τελειώνουν στο 93’ η, όποτε σφυρίξει τη λήξη ο διαιτητής. Και τα αποτελέσματα σε αυτά τα ματς ήταν τελικά ισοπαλία και ήττα.

Ειλικρινά, όμως, το πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός με κάποιες άλλες κινήσεις θα ήταν τώρα στο +4 από τον ΠΑΟΚ και στο +7 από την ΑΕΚ (κερδίζοντας δηλαδή τον Παναθηναϊκό) και στο +1 από την Τότεναμ και τον Ερυθρό Αστέρα (φέρνοντας έστω ισοπαλία στο Βελιγράδι). Θα ήταν καβάλα στ΄ άλογο κι όχι με τον ΠΑΟΚ σε απόσταση αναπνοής και στο -2 από τον Ερυθρό Αστέρα.

Και μπορεί να μην αλλάζω την γνώμη μου ως προς το ότι ο Πέδρο είναι ένας καλός προπονητής, αλλά δεν έχω και την παραμικρή αμφιβολία ως προς το ότι για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να πετύχει τους στόχους του στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη η λέξη κλειδί είναι μία, διαχείριση. Σωστή διαχείριση-και τέτοια δεν μοιάζει π.χ. να μπαίνει ξαφνικά βασικός ο Λοβέρα σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ και δη εκτός έδρας.

Χωρίς την καλύτερη δυνατή διαχείριση, για την οποία χρειάζεται μαεστρία από τον προπονητή, αλλά και πλήρη ετοιμότητα απ΄ όλους τους παίκτες, ο Ολυμπιακός δεν θα έχει καμία τύχη να κρατήσει στην ίδια μασχάλη και τα δύο καρπούζια. Αν και ήδη με το καταστροφικό 1-3 στο Βελιγράδι, θα πρέπει να κάνει τεράστια υπέρβαση ακόμη και για να έρθει τρίτος στον όμιλο του, καθώς φοβάμαι ότι δεν θα είναι αρκετή μία νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα τελευταία αγωνιστική.

Βλέπετε, προτελευταία αγωνιστική, ο Αστέρας υποδέχεται την Μπάγερν, που τότε λογικά θα έχει κλειδώσει όχι απλά την πρόκριση, αλλά και την πρωτιά. Και πιθανώς θα πάει στο Βελιγράδι να παίξει με αναπληρωματικούς. Άρα, ο Αστέρας μπορεί θεωρητικά να τσιμπήσει έστω μία ισοπαλία, που θα τον φέρει σε πλεονεκτική θέση…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.