Γκιγιέρμε: Ο «μαέστρος» του κέντρου του Ολυμπιακού είναι έτοιμος για την κορυφαία σεζόν του! (pics & poll)

Γκιγιέρμε: Ο «μαέστρος» του κέντρου του Ολυμπιακού είναι έτοιμος για την κορυφαία σεζόν του! (pics & poll)

Δημήτρης Τομαράς
Γκιγιέρμε: Ο «μαέστρος» του κέντρου του Ολυμπιακού είναι έτοιμος για την κορυφαία σεζόν του! (pics & poll)

bet365

Ο 28χρονος μέσος του Ολυμπιακού αποδεικνύεται και φέτος ο πιο κομβικός παίκτης του στον άξονα, με τους Πειραιώτες να θέλουν να τον... κλειδώσουν με νέο συμβόλαιο και τον ίδιο να ετοιμάζεται για την τοπ σεζόν του!
Ποδοσφαιριστής που έχει φτάσει να κοστίζει πάνω από 5 εκατ. ευρώ και για τον οποίο ο Ολυμπιακός έδωσε περισσότερα από 2.5 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό του δεν μπορεί να είναι μία τυχαία περίπτωση χαφ. Ο Γκιγιέρμε, ο 28χρονος χαφ των Πειραιωτών, είναι ο... μαέστρος του άξονα και ένας παίκτης που από την πρώτη στιγμή είχε σε μεγάλη εκτίμηση ο Πέδρο Μαρτίνς. Προτού προχωρήσουμε να σημειωθεί πως ο Πορτογάλος τεχνικός έχει μέλη της οικογένειάς του που ζουν στη Βραζιλία και ξέρει πολύ καλά την αγορά. Επίσης έχει βαθιά γνώση από τους Βραζιλιάνους παίκτες που παίζουν και στην πατρίδα τους και στην Πορτογαλία και ανέκαθεν είχε στις ομάδες του συνεργασίες με ποδοσφαιριστές από την χώρα του καφέ.
Ο Γκιγιέρμε είναι χαρισματικός για τρεις πολύ βασικούς λόγους. Είναι ο παίκτης που θα μπορέσει να κουβαλήσει μπάλα, να φτιάξει παιχνίδι, να ντριμπλάρει (σ.σ. με ντρίμπλες χαϊλαιτς όπως με Άρη) και να βγάλει φάσεις ή ακόμα και να σουτάρει με πολύ καλές προϋποθέσεις. Είναι όμως παράλληλα και εκείνος που θα πιέσει ψηλά, θα τρέξει, θα κλέψει και που με τον σωματότυπό του θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στους αντιπάλους του. Είναι επίσης ένας ποδοσφαιριστής με παραστάσεις από κορυφαία πρωταθλήματα, όπως το ισπανικό και το ιταλικό. Επίσης εάν δει κανείς τις χρονιές του Γκιγιέρμε θα παρατηρήσει πως έχει αρκετές γεμάτες σεζόν σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Το τρίτο σκέλος είναι πως εάν ο Γκιγιέρμε είναι καταπονημένος ή δεν βρίσκεται σε καλή μέρα τότε αυτό αλλάζει άρδην όλα τα δεδομένα στο κέντρο του Ολυμπιακού.
ΠΕΡΥΣΙ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΤΗΝ ΤΟΠ ΣΕΖΟΝ ΤΟΥ, ΦΕΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ
Την περασμένη αγωνιστική περίοδο στον Ολυμπιακό ο Γκιγιέρμε έπιασε τα 4 γκολ, όσα είχε σημειώσει σε προηγούμενη κορυφαία του αγωνιστική περίοδο. Από την άλλη όμως ουδέποτε δεν είχε κάνει χρονιά - όπως πέρυσι - με 4 τέρματα και 2 ασίστ. Φέτος μετράει ήδη 3 τέρματα και έχει όλα τα φόντα να κάνει την τοπ χρονιά της καριέρας του.
ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΙΑ ΣΤΗΝ 2Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ
Ο Ολυμπιακός δείχνει πως εφόσον όλα πάνε καλά φέτος θέλει να διατηρήσει τον Γκιγιέρμε στο δυναμικό του. Άλλωστε έχει απορρίψει αρκετές προτάσεις για τον έμπειρο χαφ. Παράλληλα όμως με το νέο συμβόλαιο ο Γκιγιέρμε έχει και μεγάλη δυναμική μες στην ομάδα των Πειραιωτών. Σε τέτοιον βαθμό που φέτος να έχει επιβραβευτεί με την αρχηγία καθώς βρέθηκε στην πεντάδα των αρχηγών με Φορτούνη, Ομάρ, Τοροσίδη και Αβραάμ Παπαδόπουλο. Το γεγονός δε πως οι άλλοι τέσσερις αρχηγοί είναι παλιές... καραβάνες της ομάδας δείχνει και την αξία του Γκιγιέρμε, που έχει συσπειρώσει γύρω του και τους Πορτογάλους Σα, Σεμέδο και Ποντένσε ενώ από κοντά του είναι και ο Μπρούνο & ακόμα και οι Σουντανί - Ελ Αραμπί.
Η ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Το 2014 ο Γκιγιέρμε είχε φτάσει στο... peak του στο Transfermarkt καθώς τον κοστολογούσε με 4.5 εκατ. ευρώ. Έκτοτε είχε μία πτώση, όμως στον Ολυμπιακό βρήκε ξανά τον πολύ καλό εαυτό του και έτσι έχει ανέβει στα 4 εκατ. ευρώ. Στην Super League 1 αναφέρει ως ο 9ος πιο ακριβός παίκτης, στον Ολυμπιακό είναι ο Νο8 και στη Βραζιλία ο Νο168.
ΟΙ ΧΡΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ:
Φέτος: 13 ματς με 3 γκολ
'18-'19: 33 ματς με 4 γκολ και 2 ασίστ
'17-'18: 33 ματς χωρίς γκολ ή ασίστ
'16-'17: 34 ματς με 2 γκολ
'15-'16: 8 ματς με 1 γκολ
'14-'15: 37 ματς με 3 ασίστ
'13-'14: 5 ματς με 1 γκολ
'12-'13: 29 ματς με 3 γκολ και 1 ασίστ
'11-'12: 20 ματς με 2 γκολ και 2 ασίστ
'10-'11: 35 ματς με 4 γκολ
'09-'10: 1 ματς χωρίς γκολ και ασίστ
'08-'09: 2 ματς χωρίς γκολ και ασίστ
Ο ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ:
- 175 ματς ως αμυντικός χαφ
- 19 ματς ως κεντρικός χαφ
- 4 ματς ως επιτελικός χαφ
- Πιο κάτω ψηφίστε στο poll. Οι φωτογραφίες είναι από το Transfermarkt και το Soccerbase.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα