Τσιντώτας - Αθανασιάδης: Τώρα είναι η στιγμή τους...

Τσιντώτας - Αθανασιάδης: Τώρα είναι η στιγμή τους...

Δημήτρης Βέργος
Τσιντώτας - Αθανασιάδης: Τώρα είναι η στιγμή τους...

bet365

Τα άσχημα νέα του τραυματισμού του Βασίλη Μπάρκα φέρνουν στο προσκήνιο για την ΑΕΚ τους Παναγιώτη Τσιντώτα και Γιώργο Αθανασιάδη, οι οποίοι αποτελούν επίσης δύο ικανές επιλογές κάτω από την εστία της.

Ο τραυματισμός του Βασίλη Μπάρκα, ο οποίος υπέστη κάταγμα αντίχειρα στη χθεσινή προπόνηση της Εθνικής, τον θέτει νοκ-άουτ από τις σημαντικές αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΚ μετά τη διακοπή. Ο διεθνής γκολκίπερ της Ένωσης δεν θα προλάβει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, ενώ είναι πιθανό να μην είναι έτοιμος ούτε για τα ματς με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό καθώς τέτοιοι τραυματισμοί έχουν μια απουσία τριών εβδομάδων μέχρι ενός μήνα από τη δράση.

Ο δεύτερος στην ιεραρχία των γκολκίπερ, Παναγιώτης Τσιντώτας καλείται πλέον να αναλάβει δράση, έχοντας ως μπακ απ του έναν επίσης αξιόλογο τερματοφύλακα, τον Γιώργο Αθανασιάδη. Μέσα στην κακοτυχία για τον Νίκο Κωστένογλου, υπάρχει τουλάχιστον η ηρεμία για το γεγονός ότι η ΑΕΚ διαθέτει μια πολύ ικανή δυάδα γκολκίπερ πίσω από τον Μπάρκα. Πλέον τόσο ο Τσιντώτας, όσο και ο Αθανασιάδης καλούνται να δείξουν ότι έχουν τη δυνατότητα να σταθούν στο ύψος των απαιτήσεων μιας ομάδας όπως η Ένωση.

Ο Τσιντώτας έχει αποδείξει ότι ξέρει να... κολυμπάει στα βαθιά

Ο Τσιντώτας πέρυσι έπαιξε λίγο. Τα πέντε παιχνίδια των ομίλων του Κυπέλλου και της φάσης 16, όπου έτσι κι αλλιώς το μεγάλο rotation ήταν αναμενόμενο, και άλλα τέσσερα ματς στη Super League. Φέτος, ως τώρα, αν και βρίσκεται σχεδόν πάντα στις αποστολές, δεν έχει υπερασπιστεί την εστία της Ένωσης ούτε για ένα λεπτό. Όμως, έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα μπορεί να ανταποκρίνεται... Όταν η ΑΕΚ τον Φεβρουάριο του 2018 έκανε το διπλό στο Καραϊσκάκη επί του Ολυμπιακού, μια νίκη κομβική για την κατάκτηση του τίτλου έπειτα από 24 χρόνια, ο Τσιντώτας ήταν μέσα στους πολυτιμότερους παίκτες εκείνου του απογεύματος. Με κάποιες καθοριστικές αποκρούσεις είχε συμβάλλει σημαντικά στο 1-2 της ΑΕΚ στο φαληρικό γήπεδο. Οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι ώστε ο Τσιντώτας να ετοιμάζεται για να φορέσει τα γάντια του ξανά με αντίπαλο τον Ολυμπιακό εκτός έδρας, σε ένα παιχνίδι επίσης πολύ σημαντικό βαθμολογικά, πέρα από τη σπουδαιότητα που έχει ως ντέρμπι.

Την πρωταθληματική σεζόν της ΑΕΚ, ο Τσιντώτας έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα στην κατάρρευση της Ένωσης στην Τρίπολη. Σε ένα απόγευμα που όλα πήγαν στραβά. Δεν τον πήρε από κάτω και συνέβαλε κι αυτός στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, πραγματοποιώντας μάλιστα τις περισσότερες συμμετοχές στη Super League (15) εκείνη τη σεζόν, πάνω από τους Ανέστη (10) και Μπάρκα (5). Και εκτός από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, ο Τσιντώτας απέδειξε ότι ανταποκρίνεται στα δύσκολα, όταν κράτησε την εστία του στο μηδέν στη Βιέννη κόντρα στην Αούστρια, βοηθώντας και εκεί την ΑΕΚ σε μια μεγάλη πρόκριση στους 32 του Europa League.

Ο Αθανασιάδης που δουλεύει και περιμένει την ευκαιρία του

Ο Γιώργος Αθανασιάδης, όταν ερχόταν στην ΑΕΚ το καλοκαίρι, γνώριζε πως έχει μπροστά του τους Μπάρκα και Τσιντώτα και πως δεν θα ήταν εύκολο. Είναι, όμως, ένα άτομο ταπεινό και πολύ εργατικό που όπως είχε εξηγήσει και στη συνέντευξη που είχε δώσει στο gazzetta.gr μετά τη μεταγραφή του στην Ένωση, πάντα προτιμά να πορεύεται βήμα - βήμα στην καριέρα του. Δουλεύει καθημερινά και προσπαθεί να βελτιώνεται, έχοντας αποδείξει ότι δικαίως αποτελεί μία από τις επιλογές κάτω από την εστία σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ.

Τη σεζόν που ο Τσιντώτας πανηγύριζε τον τίτλο με την ΑΕΚ, ο Αθανασιάδης έβαζε τις βάσεις για να βρίσκεται στους κιτρινόμαυρους σήμερα. Όλη εκείνη τη σεζόν κάτω από την εστία του Αστέρα Τρίπολης είχε πραγματοποιήσει σπουδαίες εμφανίσεις και ειδικότερα απέναντι στους μεγάλους που έφεραν το όνομά του στο προσκήνιο. Ο στόχος επιτεύχθηκε. Πλέον συνεχίζει την προσπάθεια γνωρίζοντας πως ο υγιής ανταγωνισμός με τους Μπάρκα και Τσιντώτα μόνο να τον βελτιώσει μπορεί. Καλώς ή κακώς η θέση του τερματοφύλακα είναι απαιτητική και χωράει μόνο έναν...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα