Βαλμπουενά: Απίστευτος ο Γάλλος, ξεπέρασε ήδη την περσινή του επίδοση! (pics & poll)

Βαλμπουενά: Απίστευτος ο Γάλλος, ξεπέρασε ήδη την περσινή του επίδοση! (pics & poll)

Δημήτρης Τομαράς
Βαλμπουενά: Απίστευτος ο Γάλλος, ξεπέρασε ήδη την περσινή του επίδοση! (pics & poll)

bet365

Ο Γάλλος ηγέτης του Ολυμπιακού πριν καλά καλά φτάσουμε στις 10 Οκτωβρίου έχει ξεπεράσει κατά μία ασίστ όλη την περσινή του χρονιά στην Τουρκία, δείχνοντας πως φέτος έχει ακόμα πολλά να δώσει!
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο Γάλλος είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης του ρόστερ του Ολυμπιακού φέτος και ένας εκ των κορυφαίων στην ελληνική SL1. Ο Ματιέ Βαλμπουενά ο οποίος ως γνωστόν ανέλαβε το... φορτίο να καλύψει το κενό του Κώστα Φορτούνη και τραβάει το... κουπί από το καλοκαίρι, έχοντας παίξει κομβικότατο ρόλο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Υπάρχει εκτός των άλλων ένα τρομερό στοιχείο για τον έμπειρο Γάλλο μεσοεπιθετικό. Είμαστε σήμερα στις 9 Οκτωβρίου και ήδη έχει ξεπεράσει τις επιδόσεις με όλη την περσινή του χρονιά στην Τουρκία! Σε 13 φετινές αναμετρήσεις έχει καταγράψει 4 γκολ και 9 ασίστ ενώ πέρυσι είχε στην Φενέρ σε 31 αγώνες τον αριθμό των 4 γκολ αλλά και 8 ασίστ! Αυτό από μόνο του δείχνει και την μεγάλη διάθεση του Γάλλου αλλά και το πόσο ήδη έχει προσφέρει καθώς και ότι θα χρειαστεί ειδική διαχείριση ειδικά για την συνέχεια.
Παράλληλα με αφορμή την ασίστ του Βαλμπουενά στον Ελ Αραμπί στο 1-2 με τον Άρη οι δυό τους έχουν συνεργαστεί εξαιρετικά και σε άλλες περιπτώσεις, όπως στο εκτός έδρας ματς με την Κράσνονταρ. Όπως είχαμε σημειώσει ξανά με αυτούς τους ρυθμούς και με την εικόνα που είχε ο Γάλλος πήγαινε πρόσω ολοταχώς για double double σε γκολ και ασίστ ακόμα και μες στον Οκτώβριο!
Η ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΙΓΚΟ
Ο Ανιγκό, ο άνθρωπος που έφτιαξε το όνομά του στην Μαρσέιγ και δούλεψε στην Ελλάδα ως κόουτς στον Λεβαδειακό, ήταν εκείνος που επέμεινε το περασμένο καλοκαίρι περισσότερο από κάθε άλλον για τον Βαλμπουενά. Σε όλη αυτήν την υπόθεση κομβικό ρόλο είχε ο Ανιγκό, τον οποίο εκτιμάει τρομερά ο Βαλμπουενά.
Είναι σαν ποδοσφαιρικός του... πατέρας. Ο Ανιγκό ήταν εκείνος που έκαμψε τις όποιες αμφιβολίες μπορεί να είχε ο παίκτης ενώ στα στελέχη του Ολυμπιακού έλεγε ότι «πήρατε έναν τρομερά ποιοτικό, χαρισματικό και έξυπνο παίκτη. Με την κατάλληλη ώθηση μπορεί να κάνει τρομερή σεζόν». Ο Ζοσέ Ανιγκό μάλιστα εκείνο το διάστημα είχε σημαντική συνάντηση με υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός (σ.σ. και με τον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη) για τον ρόλο του στους Πειραιώτες. Από τότε φαινόταν πως ο Ζοσέ Ανιγκό από πλευράς σχεδιασμού και μεταγραφών θα έχει συμβουλευτικό ρόλο στην πειραϊκή ΠΑΕ. Να σημειωθεί πως και ο Ανιγκό αλλά και ο Βαλμπουενά είχαν ζήτηση και προτάσεις. Η μέχρι τώρα πορεία του Ματιέ Βαλμπουενά δικαιώνει πλήρως τον Ζοσέ Ανιγκό.
Ο ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:
Σε 6 αναμετρήσεις έχει 2 γκολ και 3 ασίστ
Ο ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ:
Σε 7 αναμετρήσεις έχει 2 γκολ και 6 ασίστ
Ο ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ:
Με Πλζεν στο 4-0: 1 ασίστ
Με Μπασάκ στο 0-1: 1 ασίστ
Με Μπασάκ στο 2-0: 1 γκολ
Με Κρασνοντάρ στο 4-0: 1 ασίστ
Με Κρασνοντάρ στο 1-2: 2 ασίστ (σ.σ. η μία φάση ήταν με ενέργειά του σαν σουτ και δεν καταμετράται από όλους)
Με ΑΕΛ στο 0-1: 1 γκολ
Με Βόλο στο 5-0: 1 γκολ και 2 ασίστ (σ.σ. οι 2 ασίστ έχουν καταγραφεί και στα επίσημα στοιχεία της SL1)
Με Τότεναμ στο 2-2: 1 γκολ και 1 ασίστ
Με Άρη στο 1-2: 1 ασίστ
ΟΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ:
06-07: Με Μαρσέιγ σε 17 αναμετρήσεις είχε 1 γκολ και 2 ασίστ
07-08: Με Μαρσέιγ σε 42 αγώνες είχε 5 ματς και 1 ασίστ
08-09: Με Μαρσέιγ είχε 45 ματς με 3 γκολ και 6 ασίστ
09-10: Με Μαρσέιγ είχε 43 ματς με 7 γκολ και 4 ασίστ
10-11: Με την Μαρσέιγ είχε 44 ματς με 5 γκολ και 7 ασίστ
11-12: Με την Μαρσέιγ είχε 49 ματς με 9 γκολ και 16 ασίστ
12-13: Με την Μαρσέιγ είχε 49 ματς με 5 γκολ και 15 ασίστ
13-14: Με την Μαρσέιγ είχε 41 ματς με 3 γκολ και 8 ασίστ
14-15: Με Ντιναμό Μόσχας είχε 36 ματς με 4 γκολ και 15 ασίστ
15-16: Με Λιόν είχε 37 αναμετρήσεις με 4 γκολ και 8 ασίστ
16-17: Με Λιόν είχε 43 ματς με 10 γκολ και 8 ασίστ
17-18: Με Φενέρ σε 40 ματς είχε 8 γκολ και 16 ασίστ
18-19: Με Φενέρ είχε 31 ματς με 4 γκολ και 8 ασίστ
- Φέτος έχει σε 13 ματς 4 γκολ και 9 ασίστ
Ο Γάλλος άσος στην καριέρα του έχει αγωνιστεί:
- 226 ματς ως εξτρέμ
- 197 ματς ως δεκάρι
- 2 ματς ως δεύτερος φορ
- 4 ματς ως επιθετικός
- Τα stats στην Gallery είναι από το Transfermarkt (σ.σ. δεν έχει μετρήσει την 2η ασίστ με Βόλο), το επίσημο site της SL1 και το Soccerbase. Πιο κάτω ψηφίστε στο poll.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα