Στο τρίτο «ου» οργή λαού!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Στο τρίτο «ου» οργή λαού!

bet365

O Μιχάλης Λεάνης γράφει για την ήττα του Αρη από τον Ολυμπιακό και τους φιλάθλους της ομάδας μετά το τέλος του αγώνα...

Επιστροφή* 100% στον αγώνα Λαμία - Παναιτωλικός και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Με βάση την διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες για να κερδίσει ο Άρης τον Ολυμπιακό ή ακόμα για να τον αναγκάσει να παραχωρήσει ισοπαλία , ο βαθμός ετοιμότητας των κίτρινων θα έπρεπε να κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Μόνο ο συνδυασμός των δυο αυτών παραμέτρων θα επέφερε κάτι θετικό για τους κιτρινόμαυρους.

Μόνο αν η ομάδα του Άρη εμφανιζόταν συμπαγής , με αρμονία στις γραμμές της και συγχρόνως αντιπαραθέτοντας στην ανωτερότητα του αντιπάλου την τακτική εκείνη που θα περιόριζε σε σημαντικό βαθμό το ατού των ερυθρολεύκων θα αυξάνονταν οι πιθανότητες για κάτι θετικό!

Μόνο αν οι ατομικές επιδόσεις ΟΛΩΝ των παικτών και όχι κάποιων εξ’ αυτών ξεπερνούσαν τον καταγεγραμμένο μέσο όρο, τότε και μόνο τότε ο Άρης θα έφτανε σε νικηφόρο αποτέλεσμα.

Όλα αυτά όμως απαιτούν την σωστή προετοιμασία για μια τόσο σημαντική και ιδιαίτερη αναμέτρηση!

Είδαμε κάτι από όλα αυτά; Φυσικά και όχι!

Από εκεί και πέρα οι δικαιολογίες μπορούν να γεμίσουν ένα ολόκληρο τάνκερ!

Το αναφέρω για να τελειώνουμε μια και καλή με την σημαντικότερη όλων των δικαιολογιών δηλαδή την διαιτησία , η οποία δεν έπαιξε έδρα , δεν σφύριξε Άρη!

Συμφωνώ ότι δεν σφύριξε!

Αλλά ειλικρινά δεν θυμάμαι στην μακροχρόνια ιστορία των πρωταθλημάτων τις φορές που ο Άρης κέρδισε τον Ολυμπιακό να το πέτυχε με την βοήθεια της σφυρίχτρας.

Εντάξει δεν λέμε να τον ευνοούσε αλλά τουλάχιστον ένα 50-50 για να είμαστε σωστοί, θα προσθέσουν κάποιοι!

Συγνώμη αλλά και το 50-50 να εφάρμοζε ο Τζοβάρας , με την εικόνα που παρουσίασε ο Άρης πάλι ηττημένος θα έφευγε από το γήπεδο.

Τώρα γιατί γενικότερα και όχι μόνο σ’ αυτό το παιχνίδι οι διαιτητές δεν σφυρίζουν σωστά τους κίτρινους-γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα- αποτελεί ένα άλλο σημαντικό κεφάλαιο το οποίο η διοίκηση δεν έχει επιληφθεί ως όφειλε , αλλά δεν είναι της παρούσης.

Αντίθετα είναι της παρούσης και επιτακτική ανάγκη να καταλάβουμε grosso modo γιατί οι κίτρινοι γνώρισαν και πάλι την ήττα!

Ο Άρης για τρίτο(!!!) συνεχές παιχνίδι προηγείται και δεν φεύγει από το γήπεδο με τους βαθμούς της νίκης.

Στα δυο τελευταία μάλιστα γνωρίζει την ήττα!!!

Με τον Ολυμπιακό προηγείται-θείο δώρο- και μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος έχει δεχθεί 3 γκολ!

Αντί το γρήγορο γκολ να ελευθερώσει τους παίκτες , να τους βοηθήσει να καθαρίσει το μυαλό τους, η επίτευξη του δένει τα πόδια τους σαν τις σιδερένιες μπάλες που σέρνουν οι κατάδικοι!

Πάλι καλά να λέμε που ήταν το VAR γιατί με δυο γκολ πίσω στο σκορ το δεύτερο ημίχρονο θα εξελίσσονταν σε τυπική διαδικασία!

Σημαντικό ρόλο για την διακύμανση του σκορ έπαιξε σίγουρα και η χαμένη αυτοπεποίθηση του Άρη.

Γιατί ανάμεσα στα τόσα αρνητικά που έχουν συσσωρευτεί το τελευταίο διάστημα προστίθεται και η έλλειψη αυτοπεποίθησης παράγωγο του αρνητικού αποτελέσματος της περασμένης αγωνιστικής.

Γιατί με άλλη σιγουριά θα έμπαιναν στο γήπεδο οι κίτρινοι έχοντας προηγηθεί δυο φορές στην Τούμπα και αν στην συνέχεια διέλυαν την Λάρισα όπως όλα έδειχναν μέχρι το πρώτο 12λεπτό της αναμέτρησης.

Δεν είναι ότι καλύτερο να αντιμετωπίζεις τον Ολυμπιακό με την πλάτη στον τοίχο και τον φόβο μην σου κάτσει και πάλι η στραβή.

Δεν ήταν όμως μόνο η ψυχολογία ο βασικός παράγοντας που διαμόρφωσε το χθεσινό αποτέλεσμα αλλά κυρίως οι παθογένειες που ακολουθούν παιχνίδι με παιχνίδι την ομάδα, της στερούν νίκες, διακρίσεις, δεν την αφήνουν να μεγαλώσει και να προοδεύσει αγωνιστικά, οι παθογένειες που την έφτασαν σ’ αυτό το σημείο!

Γιατί όλα τα παιχνίδια είναι κρίκοι στην ίδια αλυσίδα!

Είναι το φορτίο που κουβαλά και δεν μπορεί να απαλλαγεί απ’ αυτό ενώ έχει τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις.

Ό Άρης μετά το γρήγορο γκολ που πετυχαίνει δεν έχει τον σωστό αγωνιστικό προσανατολισμό για να το κεφαλαιοποιήσει, αλλά του λείπουν και οι παίκτες που θα τον οδηγήσουν σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Αντί να πιέσει ψηλά , αντί να κοιτάξει πως θα καθυστερήσει την ανάπτυξη του Ολυμπιακού στο πάνω μέρος του γηπέδου, αντί να επικεντρώσει στην κατοχή , συγκεντρώνεται πίσω από το κέντρο και τρέχει στο χώρο γενικά και αφηρημένα.

Λεπτό με λεπτό χάνονται οι μάχες στη μεσαία γραμμή.

Οι ανασταλτικοί και οι μεσοεπιθετικοί παίκτες του Ολυμπιακού με την ποιότητα και την προσωπικότητα που διακρίνει το παιχνίδι τους διαβάζουν την ανορθογραφία στην τακτική του αντιπάλου , αποκτούν κατοχή και έτσι έχουν πλέον την δυνατότητα των επιλογών!

Κι’ αυτό γιατί οι κίτρινοι δεν είχαν σχέδιο να τους αντιμετωπίσουν με διπλά μαρκαρίσματα , να τους κλείσουν τους διαδρόμους να τους στενέψουν τα περιθώρια δράσης.

Έτσι οι ερυθρόλευκοι έχουν την άνεση να ανοίξουν το παιχνίδι στα άκρα εκεί που τα διπλά μαρκαρίσματα εκ των πραγμάτων έχουν εξελιχθεί στον Άρη σε χρόνια πληγή που αιμορραγεί.

Από την στιγμή που οι ερυθρόλευκοι φτάνουν πρώτη στην μπάλα και αποκτούν κατοχή , η αντίστροφη μέτρηση για τον Άρη έχει αρχίσει!

Αν η ατομική απόδοση κάποιων παικτών-κλειδιά είχε κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα ενδεχομένως η εικόνα της ομάδα σαν μην ήταν τόσο κακή.

Αλλά και σ’ αυτό τον τομέα της ατομικής απόδοσης σε ένα τόσο σημαντικό ματς χρειάζεται ειδική προεργασία.

Να γνωρίζει δηλαδή ο παίκτης τι πρέπει και πώς να το κάνει σε κάθε συνθήκη και περίπτωση.

Χωρίς συγκεκριμένες κατευθύνσεις και πέρα από το γενικό πλάνο, ο Σάσα πνίγηκε στα κύματα που όρθωσαν οι ανασταλτικοί του Ολυμπιακού , ο Ματίγια γρήγορα εκνευρίστηκε , ο Γκάμα ακόμα ψάχνεται οι Βέλεθ και Ρόουζ εκτίμησαν όλες τις δύσκολες περιστάσεις με λανθασμένο τρόπο!

Όσο για τον Φετφατζίδη σ’ αυτό το σημαντικό γι’ αυτόν παιχνίδι πάλεψε και πάλι χωρίς λόγο – με τις ερινύες που τον κατατρέχουν και ηττήθηκε κατά κράτος.

Όσο συνεχίζει να κατέχεται από το σύμπλεγμα να αποδείξει πως κακώς έφυγε από τον Ολυμπιακό θα αδικεί τον εαυτό του.

Σε δυο περιπτώσεις οι ασιστ του θα τον έχριζαν πολυτιμότερο παίκτη της αναμέτρησης. Τις αρνήθηκε για να στεφθεί ο ίδιος πρωταγωνιστής. Δεν θα σου δοθούν περισσότερες ευκαιρίες για κάτι καλό με ένα αντίπαλο όπως ο Ολυμπιακός.

Τελικά τον ρούφηξε ο τρύπα που ο ίδιος άνοιξε στο νερό!

Χωρίς πλάνο , χωρίς στρατηγική , χωρίς βοήθεια από τον πάγκο , με τους ίδιους παίκτες εδώ και καιρό να επιχειρούν την υπέρβαση, με βασικούς και αναπληρωματικούς ανέτοιμους να προσφέρουν το πολλαπλάσιο και μια διοίκηση που διορθώνει τα λάθη της με λάθη!

Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα!

Πέρσι ο οργανισμός στην απόκτηση 18 παικτών μετρούσε ένα μεγάλο ποσοστό επιτυχίας , φέτος δεν πιάνει ούτε την βάση!

Κάποιες αποφάσεις αποδείχθηκαν λανθασμένες και αυτοκτονικές.

Η γιούχα από τις εξέδρες απευθύνεται σε όλους!

Είναι η δεύτερη στην σειρά γιούχα! Στο τρίτο «ου» καίγονται άπαντες!

Ο κόσμος ο τόσο ταλαιπωρημένος στην πορεία των χρόνων , θέλει και απαιτεί να βλέπει την ομάδα να παλεύει μέχρι εσχάτων, να προοδεύει να έχει φιλοδοξίες ανάλογες με την ιστορία της και κυρίως να μην δίνει δικαιώματα σε κανένα!

Το τελευταίο μεταξύ άλλων ας το λάβει σοβαρά η διοίκηση γιατί η ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο της για την επιστροφή της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία εύκολα μεταβάλλεται σε απαξίωση κι άρνηση στήριξης!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!