ΟΦΗ - Πανιώνιος 4-1

Γιώργος Ντυμένος
ΟΦΗ - Πανιώνιος 4-1

bet365

Οπώς και απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, ο ΟΦΗ βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Πανιώνιο, αλλά δεν πτοήθηκε. Οι Κρητικοί ανέβασαν στροφές και με το τελικό 4-1 επί των «κυανέρυθρων» έφτασαν τους 13 βαθμούς!
Το... τέλειο άγγιξε πριν από λίγο ο ΟΦΗ. Οι κρητικοί παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, κέρδισαν τον Πανιώνιο με 4-1 και πλέον όχι μόνο έχουν μετατρέψει σε «φρούριο» το «Γεντί Κουλέ» (3χ3), αλλά υπάρχει και το εξής δεδομένα. Σε τρία εκεί παιχνίδια τους ξέχωρα από το απόλυτο έχουν πετύχει και 10 γκολ, εκ των οποίων τα 9 σημειώθηκαν μετά την ανάπαυλα.
Ο Γιώργος Σίμος ξεκίνησε με τον Σωτηρίου στα γκολπόστ, τους Μαρινάκη, Νάστο, Γιαννούλη, Κοροβέση στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Σακόρ, Νέιρα στο «6» και «8» αντίστοιχα, τους Τσιλιανίδη, Σεμέντο στα άκρα και τον Ναμπί σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Φιγκεϊρέντο.
Ο Νίκι Παπαβασιλείου είχε τον Κότνικ στο τέρμα, τους Παπαγεωργίου, Ευάγγελου, Σταυρόπουλο, Σαραμαντά στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μαξίμοβιτς, Κορμπο στον άξονα, τους Παπανικολάου, Τσιλούλη στα άκρα και τον Μιλόγεβιτς σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Αραμπούλι.
Το ματς άρχισε με τις δύο ομάδες να έχουν ξεκάθαρο προσανατολισμό. Ο ΟΦΗ ήταν ψηλά και κράταγε μπάλα, ενώ ο Πανιώνιος και περίμενε να βγει στην κόντρα. Κάτι που έπραξε υποδειγματικά στο 9', όταν ο Αραμπούλι με τακουνάκι βρήκε τον Μαξίμοβιτς, εκείνος έπαιξε με τη μία για τον Γεωργιανό φορ, που διέσχισε με την μπάλα πάνω από 15 μέτρα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Σωτηρίου. Ο Γεωργιανός «έφτιαξε» και πέτυχε το γκολ και οι φιλοξενούμενοι πήραν ψυχολογία. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους συνέχισαν σε ανάλογο τέμπο, αλλά μόλις στο 21' έκαναν την πρώτη τους ουσιαστική τελική, σε σουτ του Ναμπί που έδιωξε ο Κότνικ. Με την πάροδο του χρόνου ο αγώνας παίζονταν στο «κυανέρυθρο» μισό, οι κρητικοί είχαν πολλές στατικές μπάλες και σε μία ανάλογη έφτασαν στην ισοφάριση με τον Σεμέντο (31').
Η παραπάνω εξέλιξη τους έδωσε «ώθηση», αλλά ο Πανιώνιος...κρατούσε αμυντικά και χάρις στην οξυδέρκεια του Αραμπούλι, έπαξε στο 41' υποδειγματικά το τρανζίσιον. Από θέση εξτρέμ γύρισε την μπάλα στον Μιλόγεβιτς, που την έστρωσε στον Παπανικολάου, ο οποίος μέσα από την περιοχή πλάσαρε εύστοχα τον Σωτηρίου. Το γκολ όμως ακυρώθηκε μετά από έλεγχο VAR επειδή καταλογίστηκε φάουλ στον Παπαγεωργίου επί του Σεμέντο στην αρχή της φάσης (από εκεί ξεκίνησε) και οι «κυανέρυθροι» διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Ομως η απόφαση δεν άλλαξε και η ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1.
Το δεύτερο μισό ξεκίνησε σε ανάλογο τέμπο. Ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά και με κορυφαίο τον Σεμέντο, κυριάρχησε μέσα στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν την μπάλα, είχαν την κατοχή και με αιχμή του δόρατος τον 23χρονο εξτρέμ, πίεζαν και δημιουργούσαν φάσεις. Ο Πορτογάλος βγήκε στο 53' τετ α τετ με τον Κότνικ όμως ο γκολκίπερ των «κυανέρυθρων» αντέδρασε σωστά, ενώ από τα πόδια του ξεκίνησαν τα γκολ που σημείωσαν οι Ναμπί (55') και Τσιλιανίδης (71'),. Αμφότερα μάλιστα ήταν... προϊόν εξαιρετικού passing game, αφού οι δύο σκόρερ μαζί με τον Νέιρα και φυσικά τον Σεμέντο «βρίσκονταν» με κλειστά μάτια. Ετσι φτάσαμε στο 83' όπου ο κορυφαίος του γηπέδου με ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των κρητικών, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.
MVP: Ο Σεμέντο. Στο πρώτο ημίχρονο πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης και στο δεύτερο ήταν μία διαρκής απειλή για τα καρέ του Πανιωνίου. Από τα πόδια του ξεκίνησαν οι φάσεις που σκόραραν οι Ναμπί, Τσιλιανίδης, στο 53' απώλεσε μία πολύ καλή ευκαιρία να βρει (ξανά) δίχτυα και στο 83' έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με ακόμη ένα προσωπικό γκολ.

Στο ύψος του: Ο ΟΦΗ δεν είχε παίκτη που να υστέρησε. Ομως ως σημερινός «υπαρχηγός» του Σεμέντο λογίζεται ο Ναμπί. «Ετρεψε» την μπάλα, πέτυχε ένα γκολ και ήταν πάρα πολύ καλός.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ευαγγέλου. Ο νεαρός στόπερ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και τα 3 από τα 4 γκολ του ΟΦΗ σημειώθηκαν από την «καρδιά» της άμυνας του Πανιωνίου.

Η γκάφα: Λίγο μετά το 1-0 υπέρ του Πανιωνίου, οι «κυανέρυθροι» βγήκαν ξανά στην κόντρα με τον Τσιλούλη από τα αριστερά. Ο νεαρός προσπάθησε να «κόψει» την μπάλα για τον Αραμπούλι που ήταν μόνος του στην περιοχή του ΟΦΗ, αλλά η μεταβίβασή του ήταν κακή. Χωρίς να έβγαλε τελική, ήταν ίσως η καλύτερη ευκαιρία των «κυανέρυθρων» και αν εκεί γίνονταν το 2-0, θα βλέπαμε άλλο ματς.

Το «στραγάλι»: Ο Πανιώνιος «πλήρωσε» σήμερα την «κυνικότητα» του VAR. Στο 41' δεν μέτρησε το γκολ του Παπανικολάου επειδή στην αρχή της φάσης ο Παπαγεωργίου έκανε φάουλ στον Σεμέντο και άλλαξε η κατοχή. Να το πούμε σε απλά ελληνικά. Ναι, είναι το «γμτ» για μία ομάδα, μην κολλάτε στους «κυανέρυθρους» να της ακυρώνεται ένα γκολ επειδή 4-5 επαφές πριν υπήρξε παράβαση. Ομως αυτό ισχύει και σε ανάλογη φάση είχε ακυρωθεί γκολ της Λαμίας, στον πρόσφατο αγώνα της με τον Πανιώνιο. Αυτό είναι το VAR. «Κρύο αίμα». Από εκεί και πέρα, χωρίς να έχουμε δει ριπλέι, υπάρχουν οι διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους για τα πολλά φάουλ, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, γύρω γύρω από την περιοχή τους. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα, αλλά όντως στον ΟΦΗ καταλογίστηκαν αρκετές στατικές μπάλες.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο ΟΦΗ έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, έβγαλε φάσεις και προσέφερε θέαμα. Οταν ένα ματς λήγει με σκορ 4-1 υπέρ κάποιας ομάδας, εύλογα ο εκάστοτε νικητής θεωρείται πως κέρδισε δίκαια.
ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μαρινάκης, Νάστος, Γιαννούλης, Κοροβέσης (77' Κουτρουμπής), Σακόρ, Νέιρα (85' Στάικος), Τσιλιανίδης, Ναμπί (83' Μάνος), Σεμέντο, Φιγκεϊρέδο.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Παπαγεωργίου (79' Δούμτσιος), Σταυρόπουλος, Ευαγγέλου, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Μαξίμοβιτς (86' Μασούρας), Παπανικολάου, Τσιλούλης (59' Καμαρά), Μιλόγεβιτς, Αραμπούλι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα