ΑΕΛ-ΑΕΚ 0-0

ΑΕΛ-ΑΕΚ 0-0

bet365

Στον ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο του «Arena», ΑΕΛ και ΑΕΚ είχαν ευκαιρίες, νεύρα και παράπονα, όμως δεν βρήκαν γκολ, με το τελικό 0-0 να μην ικανοποιεί καμία από τις δύο.

Το ματς της ΑΕΛ με την ΑΕΚ έγινε στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Ποιο είναι, όμως, αυτό το πρωτάθλημα της Super League; Είναι αυτό, στο οποίο επιτρέπεται σε μια ομάδα να παρουσιάζει κάθε χρόνο ένα βοσκοτόπι και να το βαφτίζει γήπεδο, καλώντας μάλιστα τον κόσμο να πάει να απολαύσει το θέαμα. Είναι αυτό, στο οποίο ποδοσφαιριστές μπορούν να πέφτουν συνεχώς στο έδαφος ζητώντας ό,τι να 'ναι, αδιαφορώντας για την εικόνα τους. Είναι αυτό, στο οποίο είτε οι διαιτητές στον αγωνιστικό χώρο είτε αυτοί μπροστά από μια οθόνη βλέποντας replay... χάνουν φάσεις. Είναι αυτό, στο οποίο οι ομάδες διαμαρτύρονται την ώρα που γίνονται τα ματς, είτε με ανακοινώσεις είτε με τα σχόλια τους στην περιγραφή των αγώνων στα social media. Είναι, με λίγα λόγια, ένα αποκρουστικό πρωτάθλημα. Ακριβώς όπως το 90λεπτο που έγινε στη Λάρισα δηλαδή...

Το ματς άρχισε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους στο χωράφι στο οποίο έπαιζαν. Και μάλλον δεν τα βρήκαν ποτέ... Ολο το πρώτο 45λεπτο -και αυτό είναι κυριολεκτικό- είχε μόνο μία φάση: Την κεφαλιά του Μάνταλου στο 17', η οποία έφυγε άουτ. Από εκεί και πέρα, τίποτα. Τίποτα όμως. Κάθε λεπτό ή 1,5, το αργότερο, ο Κουμπαράκης σφύριζε φάουλ και έτσι δεν μπορούσε να αποκτηθεί ποτέ ρυθμός, ο Ουάρντα ήταν συνεχώς στο έδαφος είτε με λόγο είτε χωρίς, η ανάπτυξη των δύο ομάδων μόνο ανάπτυξη δεν ήταν και γενικά τα λεπτά περνούσαν δύσκολα. Τόσο δύσκολο όσο ήταν και για τους 22 παίκτες, δηλαδή, το να κάνουν μια προσπάθεια της προκοπής. Αν έπαιζαν σε γήπεδο, θα ήταν αδικαιολόγητοι. Σε αυτό τον... αγρό, ήταν δικαιολογημένοι.

Οπως και να έχει, με την έναρξη της επανάληψης ο Νίκος Κωστένογλου έβγαλε τον Ολιβέιρα που ερχόταν από τραυματισμό και έβαλε τον Ντέλετιτς. Ενδιαφέρουσα κίνηση, υπό την έννοια πως ο Σέρβος ήταν πρώην παίκτης της ΑΕΚ, οπότε θα μπορούσε να ξέρει πού είναι οι... λακούβες του "χωραφιού" ή ποια σημεία του ήταν τα "καλά". Αυτός που πήγε να κάνει τη διαφορά για την Ενωση όμως, ακόμη μία φορά, ήταν ο Λιβάια, το τρομερό σουτ του οποίου στο 57' σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι! Ηταν μεγάλη στιγμή για την Ενωση και η αρχή για ένα 10λεπτο, στο οποίο έκανε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες και η Λάρισα. Οχι από οργανωμένο ποδόσφαιρο, αφού στο "αγρόκτημα" που γινόταν το ματς δε θα μπορούσες να κυκλοφορήσεις μπάλα, αλλά... έτσι. Με κάποιο τρόπο. Και με κάποιο τρόπο, περίεργο είναι αλήθεια, απέτυχε και ο Μπράλιτς να σκοράρει στην καλύτερη από αυτές τις ευκαιρίες: Στο 58', όταν δε βρήκε δίχτυα από το ένα μέτρο.

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι φώναξαν για πέναλτι σε μια φάση με τον Μπάρκα και τον Ουάρντα, έδειχναν να το πιστεύουν ότι κάπως θα καταφέρουν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, αλλά δεν τα κατάφεραν ποτέ, όπως δεν τα κατάφερε και η ΑΕΚ στη δεύτερη και τελευταία μεγάλη ευκαιρία της. Ηταν στο 82', όταν ο Κρίστινσον απέκρουσε το σουτ του Μάνταλου και στην επαναφορά η μπάλα βρήκε στον Λιβάια αλλά απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή...

Man of the match: Κανένας. Δεν υπήρξε ούτε ένας που να αξίζει να θεωρηθεί και καλύτερος ή πιο καθοριστικός του παιχνιδιού. Ψάχνουμε, απλά, τον λιγότερο κακό σε ένα κακό ματς.

Αδύναμος κρίκος: Ο Κάτσε που θα έπρεπε να αποβληθεί από το 14' ή ο Ουάρντα που συνεχώς κάτι ζητούσε από τον διαιτητή. Και όταν βρέθηκε σε θέση για γκολ, το έχασε...

Στο ύψος του: Ο Λιβάια, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει και τη νίκη στην ΑΕΚ με εκείνο το τρομερό σουτ στο 57' που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Η γκάφα: Το γεγονός ότι στη σεζόν 2019-20 γίνεται ακόμη ματς σε τέτοιο "αγωνιστικό χώρο", είναι μεγάλη γκάφα.

Το στραγάλι: Ο Κάτσε έπρεπε να αποβληθεί, αλλά δεν αποβλήθηκε. Ο Βράνιες φλέρταρε με δεύτερη κίτρινη, αλλά δεν την είδε. Στη φάση που ζητάει πέναλτι η Λάρισα, καλώς δε δόθηκε τίποτα.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ ήθελε τη νίκη αλλά δεν την πήρε και κινδυνεύει να δει τη διαφορά από την κορυφή να μεγαλώνει, πηγαίνοντας στη νέα διακοπή λόγω εθνικών ομάδων. Οσο για την ΑΕΛ, στόχος της ήταν το θετικό αποτέλεσμα και το πήρε. Ενδεχομένως να είναι και ομάδα που μπορεί να παίξει καλή μπάλα, αλλά αυτό θα το μάθουμε όταν μετακομίσει επιτέλους σε κάποιο γήπεδο.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπράλιτς, Μιχαήλ, Μόρας, Μπέρτος, Σεσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς (91' Χαλκιαδάκης), Κάτσε (84' Φατιόν), Στάνκοβιτς, Ουάρντα, Ντάουντα (72' Νούνιτς).

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης (74' Ζεράλντες), Παουλίνιο, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Χουλτ, Μάνταλος (84' Οικονόμου), Λιβάια, Ολιβέιρα (46' Ντέλετιτς).

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα