Καλή εβδομάδα-καλή εμφάνιση-καλό αποτέλεσμα

Καλή εβδομάδα-καλή εμφάνιση-καλό αποτέλεσμα

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για όσα έγιναν μέσα στην εβδομάδα στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ, πράγματα και καταστάσεις που μπορούν να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στο σημερινό ντέρμπι. Σχόλια υπάρχουν για δίκες, «μπούλινγκ», άλλα παιχνίδια και μπάσκετ...

«Όλα όσα κάνεις μέσα στην εβδομάδα, ο τρόπος που δουλεύεις, η σοβαρότητα που δείχνεις, η συγκέντρωσή σου, όλα μα όλα βγαίνουν την Κυριακή στο γήπεδο…». Έτσι λέει μία παλιά ποδοσφαιρική ρήση.

Αυτή η εβδομάδα για τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε αμέσως μετά το 2-2 απέναντι στον Άρη, που φυσικά ήταν ένα κακό αποτέλεσμα. Παρολ’ αυτά, μία μεγάλη ομάδα μπορεί και πρέπει να εκμεταλλεύεται ακόμη και τέτοιες καταστάσεις, ώστε να επωφελείται από αυτές. Αυτό προσπάθησε και ο ΠΑΟΚ.

Μέσα στην εβδομάδα γράψαμε δύο κείμενα (εδώ Μπορούν και πρέπει να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ και οι δηλώσεις του Κρέσπο και εδώ http://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1398685/megali-eykairia-toy-paok-na-enishysei-ton-ampel-fereira ) για το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί αυτό το διάστημα, αλλά και δύο συγκεκριμένα γεγονότα που το σημάδεψαν. Μπορούν και πρέπει να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ και οι δηλώσεις του Κρέσπο Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για όσα έγιναν στον αγώνα ΠΑΟΚ-Άρης, αλλά κυρίως για όσα ακολούθησαν και σχετίζ...

Το πρώτο είχε να κάνει με τις δηλώσεις Κρέσπο για τη φιλοσοφία της ομάδας. Ο Ισπανός άνοιξε θέμα εκτός αποδυτηρίων και ήταν φυσικό επακόλουθο να ακολουθήσει συζήτηση μέσα σε αυτά. Ο ανοικτός αυτός διάλογος ομάδας-τεχνικής ηγεσίας ήταν από χρήσιμος έως απαραίτητος. Ο καθένας μπορεί να είχε άποψη, την εξέφρασε και ο προπονητής κράτησε όσα θεώρησε πολύ χρήσιμα για να τα αξιοποιήσει στις επόμενες αποφάσεις του.

Το δεύτερο που έγινε είχε να κάνει την πρόταση της Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον Φερέιρα. Ήταν και αυτό ένα γεγονός που δεν προκάλεσε τόση ανησυχία, αλλά ίσα-ίσα αξιοποιήθηκε από τον ΠΑΟΚ. Ο οργανισμός κατάλαβε (και πάλι) την αξία του προπονητή, εκείνος ένιωσε τη στήριξη όλων και όλο αυτό το σκηνικό ήρθε σε ωραία στιγμή για να τονώσει τη σχέση.

Όλη η εβδομάδα λοιπόν κύλησε καλά για τον Δικέφαλο του Βορρά, που εκτός των άλλων, δούλεψε πολύ περισσότερο επάνω στο ποδοσφαιρικό του πρόβλημα.

Μένει να δούμε πόσο αυτό το σκηνικό θα επηρεάσει θετικά την σημερινή εικόνα του και πόσο θα βοηθήσει για να πάρει ο ΠΑΟΚ τη νίκη που ψάχνει μετά την αποτυχίας της περασμένης εβδομάδας.

Μετά από ένα διάστημα όπου τους αγώνες του ΠΑΟΚ σημαδεύει η αμυντική αναποτελεσματικότητα και τα πολλά γκολ που δέχεται η ομάδα ανεξάρτητα από το ότι οι αντίπαλοι δεν κάνουν πολλές φάσεις, έρχεται ένα ντέρμπι με την ανεβασμένη ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, που όπως γράφεται και λέγεται θα έχει 40-50 χιλιάδες φιλάθλους. Ιδανικές οι συνθήκες και πολύ φυσιολογικά όλα αυτά για έναν αγώνα της Ένωσης κόντρα στους αήττητους πρωταθλητές. Πέρα από το τρίποντο και αυτό το αήττητο αποτελεί μεγάλο κίνητρο για όλους τους αντιπάλους του ΠΑΟΚ.

Σε αυτό το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ έχει να αντιμετωπίσει:
- Το πρόβλημά του με τα γκολ που δέχεται
- Τις τεράστιες απουσίες, αφού στους μακροχρόνιους προστέθηκαν και οι Μάτος-Πέλκας.
- Τον ανεβασμένο αντίπαλο που… και πάλι (όπως πέρυσι στον τελικό) θεωρείται φαβορί.

Σε αυτές τις καταστάσεις οι μεγάλες ομάδες συσπειρώνονται. Ο Φερέιρα έχει λύσεις στο ρόστερ για να καλύψει όλα τα κενά, ο Μαουρίσιο θα είναι εκεί για να ενισχύσει ψυχολογικά τους άλλους και… πάει ο ΠΑΟΚ για να πάρει ένα ακόμη αποτέλεσμα σε αυτό το γήπεδο.

* Μέσα σε αυτές τις ημέρες ξεκίνησε και η πολύ μεγάλη δίκη για τα στημένα παιχνίδια με την βασική κατηγορία για τη σύσταση συμμορίας, σε θέμα που πρωταγωνιστούν παράγοντες ομάδων (όπως ο Μαρινάκης) και πρώην παράγοντες της ΕΠΟ, αλλά και διαιτητές. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να απαξιωθεί η δίκη, αλλά όταν έρθει η σειρά των μαρτύρων να καταθέσουν, πώς όλα αυτά που θα ειπωθούν από ανθρώπους όπως οι κ.κ. Αλαφούζος, Μελισσανίδης θα περάσουν απαρατήρητα; Και στο κάτω-κάτω δεν μπορεί να πιστεύει κανείς ότι όπως στο κοριόπολις θα αλλάξουν και εδώ καταθέσεις…

* Το θέμα Τάσου Μητρόπουλου έρχεται (μαζί με τόσα άλλα) να φανερώσει τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ (επίσημος και ανεπίσημος) ΠΟΤΕ δεν προσπαθεί να φιμώσει ανθρώπους. ΠΟΤΕ δεν ασκεί μπούλινγκ σε αυτόν που έχει διαφορετική άποψη. Ποτέ δεν απειλεί, ποτέ δεν επιβάλει πρόσωπα και πολιτικές, ποτέ δεν ζητάει προνομιακή μεταχείριση σε σπικάζ, σε ρεπορτάζ, σε κριτικές κάθε είδους. Όλος ο κόσμος μπορεί να κάνει ελεύθερα κριτική στον ΠΑΟΚ και στον Σαββίδη. Στους άλλους;

* Για το αποτέλεσμα της χθεσινής ημέρας, την ανατροπή στο Άρης-ΑΕΛ, δεν τίθεται κανένα θέμα για τους κιτρινόμαυρους. Από τη στιγμή που βγήκε πανηγυρικό T shirt για το 2-2 της Τούμπας (πέρυσι έβγαλαν και πανηγυρική σέλφι) όλα τα άλλα αυτή την περίοδο περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Ακόμη και η αναζήτηση προπονητή που έλεγε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει και με δύο αποτελέσματα, έγινε… μόνιμος. Τέλος πάντων ο Άρης δεν ανησυχεί επειδή έχει μόλις πέντε βαθμούς. Στο κάτω-κάτω την άλλη εβδομάδα έχουν παιχνίδι απέναντι στον κουρασμένο από την Ευρώπη Ολυμπιακό και μπορούν να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Ο Άρης απέδειξε με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ ότι στα μεγάλα ματς τα πάει καλύτερα. Έτσι θα κάνει και με τον Ολυμπιακό.

* Ξεκίνησε και το πρωτάθλημα μπάσκετ. Το πιο δύσκολο για τον ΠΑΟΚ τα τελευταία πολλά χρόνια, αφού μεγάλη μάχη σωτηρίας θα δοθεί εντός γηπέδου από την ομάδα, αλλά και εκτός γηπέδου από την ΚΑΕ. Αν ο ΠΑΟΚ τα καταφέρει και τα δύο, η σεζόν θα είναι επιτυχημένη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.