Όταν έχει υποστεί τέτοιο κάζο ο Ολυμπιακός και το δει αλλιώς...

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Όταν έχει υποστεί τέτοιο κάζο ο Ολυμπιακός και το δει αλλιώς...

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τις ιδιαιτερότητες του αποψινού παιχνιδιού του Ολυμπιακού.

Επιστροφή* 100% στον αγώνα Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Μαδρίτης και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Θεωρητικά είναι από τα εύκολα παιχνίδια του Ολυμπιακού το αποψινό με τη Λαμία. Ίσως το πιο εύκολο που έχει δώσει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

Θα είναι αφελές, ωστόσο, να μην λάβουμε υπόψιν κάποιες παραμέτρους.

Πρώτον, το παρελθόν έχει δείξει ότι πριν από τους αγώνες του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάθε παιχνίδι πρωταθλήματος μπορεί να εξελιχθεί σε παγίδα. Να υπενθυμίσω τα έξι αποτελέσματα του Ολυμπιακού αμέσως πριν τα παιχνίδια τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, στην τελευταία συμμετοχή του στη διοργάνωση, πρόπερσι: 1-1 στην Ξάνθη, 2-3 από την ΑΕΚ, 4-3 στον Πανιώνιο με γκολ στο 87’, 0-1 από τον Παναθηναϊκό, 2-1 εντός έδρας τον Λεβαδειακό με γκολ στο 84’ και 3-1 εντός έδρας τον Απόλλωνα με το σκορ 1-1 έως το 80’…

Δεύτερον, ο Ολυμπιακός προέρχεται όχι απλά από ένα άσχημο αποτέλεσμα (1-1 στο ΟΑΚΑ), καθότι ο αντίπαλος του Παναθηναϊκός είχε δεχθεί εφτά γκολ στα δύο αμέσως προηγούμενα παιχνίδια του, αλλά κι από μία εμφάνιση, που μπορείς να την χαρακτηρίσεις και σοκαριστικά κακή-νομίζω την χειρότερη του με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο.

Να δούμε λοιπόν τι αντίδραση θα βγάλει σήμερα, καλούμενος να επιστρέψει στις νίκες και για να παραμείνει πρώτος και για να εκμεταλλευθεί το αποτέλεσμα στο αυριανό ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, ξεφεύγοντας βαθμολογικά, κάτι στο οποίο απέτυχε την περασμένη αγωνιστική, παρότι τον είχε βολέψει το ΠΑΟΚ-Άρης 1-1.

Τρίτον, όπως κι αν έχει, ομάδα που σε έχει υποχρεώσει σε ιστορικό κάζο, όπως ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από τη Λαμία τον περασμένο Φλεβάρη, δεν μπορείς να μην την σεβαστείς. Ειδάλλως, είσαι ανόητος εσύ σαν ομάδα! Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να αποφύγει χαζομάρες τύπου υποτίμησης της αντιπάλου του, που στο κάτω κάτω έχει πραγματοποιήσει ένα αξιοπρεπέστατο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και έχει χάσει μόνο από την ΑΕΚ (0-2) στο ΟΑΚΑ, κι εκεί επειδή έφαγε δύο γκολ μέσα σε ένα οκτάλεπτο στο φινάλε του α΄ ημιχρόνου.

Η μόνη αποδεκτή συμπεριφορά που οφείλει να έχει ο Ολυμπιακός σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να μπει μέσα στο παιχνίδι, να παίξει την μπάλα του και ει δυνατόν να το καθαρίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται και μετά ο προπονητής να δώσει ανάσες στους πιο βασικούς παίκτες.

Μην παραγνωρίζουμε ότι η Λαμία θα έχει απόψε την ψυχολογία με το μέρος της. Και ότι δεν θα έχει τίποτα να χάσει. Παρεμπιπτόντως, θυμάμαι ότι όταν ο Ολυμπιακός έχει υποστεί ταπεινωτικούς αποκλεισμούς στο Κύπελλο από επαρχιακές ομάδες, το αμέσως επόμενο παιχνίδι τους μαζί τους και μέσα στο Καραϊσκάκη εξελίσσεται σε θρίλερ! Όταν είχε αποκλειστεί από τον Πανσερραϊκό (1-3) στις Σέρρες, στη συνέχεια για το πρωτάθλημα τα αποτελέσματα ήταν Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός 0-1 με τα χίλια ζόρια και Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός 4-2 με το σκορ 2-2 έως το 85’! Κι όταν είχε αποκλειστεί από τον ΠΑΣ σε διπλά παιχνίδια (0-2 και 2-1), στη συνέχεια τα αποτελέσματα για το πρωτάθλημα ήταν ΠΑΣ-Ολυμπιακός 2-2 κι Ολυμπιακός-ΠΑΣ 2-2!

Κανονικά, για τον Ολυμπιακό ο αποκλεισμός του Φλεβάρη από τη Λαμία πρέπει να αποτελέσει μεγάλο κίνητρο για να πάρει ρεβάνς η ομάδα από την τελευταία αντίπαλο, που τον κέρδισε σε Ελλάδα κι Ευρώπη!!!

Άσχετο: Στο πλαίσιο της δίκαιης μεταχείρισης από πλευράς του αρχιδιαιτητή Μέλο Περέϊρα προφανώς εντάσσεται και η επιλογή να μην ορίζεται παρά μόνο διαιτητής VAR εδώ και τέσσερις αγωνιστικές ο Κουμπαράκης, ρέφερι στο Ολυμπιακός-Αστέρας 1-0;..

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.