Μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ να ενισχύσει τον Αμπέλ Φερέιρα

Μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ να ενισχύσει τον Αμπέλ Φερέιρα

Μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ να ενισχύσει τον Αμπέλ Φερέιρα

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου βλέπει από μία διαφορετική οπτική το θέμα που προέκυψε με το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον προπονητή του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα.

Κάποτε, το καλοκαίρι του 2009 και σε περίοδο όπου… αμφισβητούνταν ο προπονητής του ΠΑΟΚ Φερνάντο Σάντος (ναι αλήθεια είναι, έγινε και αυτό…) η διοίκηση Ζαγοράκη-Βρύζα έπρεπε να βρει έναν τρόπο για να ενισχύσει τη θέση του, μέσα και έξω από την ομάδα.

Δεν γνωρίζω αν αυτό το τρυκ που εμπνεύστηκαν, το είχαν ξαναζήσει σε ομάδα που συμμετείχαν ως ποδοσφαιριστές. Το ανακοίνωσαν όμως! Είχαμε 15Αυγουστο και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωνε την ξαφνική επέκταση συνεργασίας με τον Πορτογάλο προπονητή! Ήταν ο τρόπος που βρήκαν οι δύο έμπειροι ποδοσφαιράνθρωποι για να δείξουν σε όλο τον κόσμο (και κυρίως στους παίκτες) ότι δεν πάνε να βαράνε τον… αυτό τους κάτω. Ο Σάντος ήταν και θα συνέχιζε να είναι και γι’ άλλα χρόνια ο προπονητής τους.

Τελικό αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής που ΔΕΝ ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα και έγινε μόνο για το μήνυμα που θα έστελνε; Ο ΠΑΟΚ έκανε μετά από χρόνια πρωταθλητισμό διεκδικώντας τον τίτλο από τον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό.

Και τώρα ο ΠΑΟΚ Πορτογάλο προπονητή έχει στον πάγκο. Σαφώς πιο άπειρο από τον τεράστιο Φερνάντο Σάντος, έναν προπονητή όμως τον οποίο πιστεύει πάρα πολύ, έναν προπονητή πάνω στον οποίο έχει επενδύσει τα μέγιστα. Αυτό λέγεται και ισχύει μέχρι σήμερα στο 100%.

Ο Φερέιρα ξεκίνησε το δύσκολο έργο του στις αρχές Ιουλίου, αμέσως μετά από τον πιο επιτυχημένο προπονητή της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Είχε την χειρότερη κλήρωση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Ληγκ και άρχισε τη δουλειά για να διαφοροποιήσει τη φιλοσοφία της ομάδας με βάση το δικό του σκεπτικό, χωρίς βέβαια να ποντάρει σε παίκτες-ηγέτες-προσωπικότητες.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν αμφισβήτησε ΠΟΤΕ την αξία του. Ο περίγυρος όμως που πολλές φορές παρασύρεται (ας μην θυμίσουμε τι γίνονταν τέτοιο καιρό το 2017 όπου ο Λουτσέσκου δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει στην πόλη) θεωρεί ότι από μέρα σε μέρα παίζεται η θέση του στον πάγκο. Καμία σχέση, αλλά αυτό πιστεύουν πολλοί που βρίσκονται κοντά ή μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Ίσως και κοντά στην ομάδα.

Τις τελευταίες ημέρες προέκυψε πραγματικό ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, της οποίας ο πρόεδρος εκτιμά πάρα πολύ τις προπονητικές ικανότητες του Αμπέλ Φερέιρα. Οι Πορτογάλοι αν και ήξεραν ότι έχουν ελάχιστες πιθανότητες, αν και ήξεραν τη ρήτρα των εφτά εκατομμυρίων, έκαναν την προσπάθειά τους. Ο Φερέιρα δεν τους έκλεισε την πόρτα γιατί έχει προϊστορία μαζί τους κι’ επιθυμεί κάποια στιγμή να πάει στη Σπόρτινγκ, ίσως και να μην τους… έστειλε εξ’ αρχής γιατί ήθελε να δει την αντίδραση του Ιβάν Σαββίδη.

Η απάντηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν η αυτονόητη…

Τώρα τι γίνεται; Πως το γεγονός αυτό όχι μόνο δεν θα επηρεάσει αρνητικά την ομάδα, αλλά ίσως και να προσφέρει μεγάλη βοήθεια, εφόσον βέβαια ο ΠΑΟΚ πιστεύει 100% στον Αμπέλ Φερέιρα;

Εκτιμώ ότι ο Σαββίδης το έχει δρομολογήσει. Από την ώρα που έμαθε το γεγονός, είδε μπροστά.

Κάπως έτσι θα βρει τον τρόπο να τα φέρει όλα τούμπα. Εκεί που αμφισβητούνταν η αξία του προπονητή, εκεί θα εκμεταλλευτεί το γεγονός για να δείξει σε όλους ότι ο Φερέιρα είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα μίας μεγάλης προπονητικής σχολής (γι’ αυτό εξάλλου στράφηκαν αμέσως σε αυτόν) είναι αυτός όμως που ο ΠΑΟΚ και ο ίδιος προσωπικά αποδεικνύεται πόσο στηρίζει με όλη τη δύναμή του, κάτι το οποίο πρέπει να καταλάβουν όλοι όσοι πραγματοποιούν άλλες σκέψεις. Είτε είναι στην ομάδα, είτε όχι.

Αυτό περιμένω, αυτό πιστεύω ότι θα γίνει και εκεί που λέγαμε ότι… ο Φερέιρα χρειάζεται έμπρακτη στήριξη, εκεί… ένα τέτοιο γεγονός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να στείλει προς πάσα κατεύθυνση μερικά πολύ ισχυρά μηνύματα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα και στην καθημερινότητά του, ο Φερέιρα δεν έδειξε σε καμία στιγμή ότι σκέφτεται την αποχώρηση. Και αυτό πρέπει να αναφερθεί. …

Από εκεί και πέρα και εντελώς πρακτικά, ο ΠΑΟΚ ΦΥΣΙΚΑ και δεν είναι σε ποδοσφαιρικό αδιέξοδο. Αλίμονο… Έχει λίγα ποδοσφαιρικά ζητήματα τα οποία με δουλειά, υπομονή και μερικές διορθώσεις-αλλαγές είναι πολύ πιθανό να τα ξεπεράσει. Χρόνο χρειάζεται αυτή η ομάδα.

Με την ΑΕΚ την Κυριακή έχει ευκαιρία να παρουσιαστεί πολύ πιο συμπαγής και αυτό να το χρησιμοποιήσει στη συνέχεια. Είναι τέτοιο το παιχνίδι που μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα τον ΠΑΟΚ.

Με την ΑΕΚ υπάρχει τέτοια ευκαιρία, έστω και χωρίς τον Βιεϊρίνια, τον Μάτος, τον Μαουρίσιο, τον Πέλκα, τον Βέρνμπλουμ…

Έστω και έτσι…

Και στον περσινό τελικό εξάλλου, τόσοι περίπου έλειπαν και πάλι…

* Κάτι για το VAR το οποίο όλοι εκτός Ολυμπιακού παραδέχονται ότι ήδη βοηθάει, αλλά πρέπει και να εξελιχθεί για να περιορίσει ακόμη περισσότερα λάθη διαιτητών. Δεν γίνεται οι VAR να μην έχουν μέσα στην αίθουσα γραμμές ώστε να διευκολύνονται στις φάσεις οφσάιντ. Δεν γίνεται να κρίνουν με το μάτι και κατά προσέγγιση όπως προχθές στον γκολ Μάτος έπειτα από την κεφαλιά του Μπίσεσβαρ. Το θέμα είναι οικονομικό και σωστά είναι ανεξάρτητο από τις τηλεοπτικές παραγωγές. Αλλά οι υπεύθυνοι δεν το έχουν δει σωστά και το έχουν αφήσει στην τύχη του.

Αυτό είναι μεγάλο λάθος και πρέπει να τακτοποιηθεί, για να μην το χρησιμοποιήσουν εναντίον όλου του συστήματος οι περίεργοι που για τους δικούς τους λόγους δεν θέλουν και το VAR και τους ξένους διαιτητές.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.