Ατρόμητος: Άλλη μια φορά που επικράτησε η ποδοσφαιρική λογική

Ατρόμητος: Άλλη μια φορά που επικράτησε η ποδοσφαιρική λογική

Νίκος Μαρούδας
Ατρόμητος: Άλλη μια φορά που επικράτησε η ποδοσφαιρική λογική

bet365

Το παιχνίδι με τον Αστέρα και η ήττα με την κακή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, ανήκει στο παρελθόν για τον Ατρόμητο, στον οποίο για ακόμα μια φορά επικράτησε η ποδοσφαιρική λογική!

Η πιο κρίσιμη εβδομάδα έως τώρα στη σεζόν, άρχισε για τον Ατρόμητο, ο οποίος έχει μπροστά του το Σάββατο έναν πρόωρο... τελικό με τον Παναιτωλικό. Οι Περιστεριώτες, θέλουν μόνο νίκη με την ομάδα του Αγρινίου για να βάλουν τέλος στα άσχημα αποτελέσματα και στις κακές εμφανίσεις, αλλά και για να αποκτήσουν ψυχολογία.

Μετά την ήττα στην Τρίπολη, πολλοί ήταν εκείνοι που θεωρούσαν πως ο Γιάννης Αναστασίου δεν θα είναι στον πάγκο της ομάδας στο επόμενο παιχνίδι. Την ίδια άποψη όμως δεν είχε ο Γιώργος Σπανός, αλλά και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Στον Ατρόμητο όλοι γνωρίζουν πως ο Έλληνας τεχνικός, δεν είναι εκείνος που ευθύνεται για την κατάσταση που υπάρχει και θα ήταν άδικο να... πλήρωνε τα σπασμένα.

Πρώτα απ' όλα οι παίκτες, πήραν πάνω τους την ευθύνη της εικόνας και είναι σίγουροι πως η κατάσταση θα γυρίσει. Σημαντικός παράγοντας στο να παρουσιάσει διαφορετική εικόνα η ομάδα των Δυτικών προαστίων, είναι και το φορμάρισμα σημαντικών μονάδων... Ποδοσφαιριστές από τους οποίους ο Γιάννης Αναστασίου περιμένει να δει αρκετά πράγματα, ακόμα δεν έχουν ρολάρει και για τον λόγο αυτό, η διοίκηση έπραξε σωστά και δεν προχώρησε σε κάποια βιαστική επιλογή.

Ο αγνώριστος Μάντσον και ο πολύτιμος Μπαένα

Ο Νο.1 ποδοσφαιριστής που είναι αγνώριστος με όσα μας είχε παρουσιάσει τα περασμένα δύο χρόνια με την φανέλα του Ατρόμητου, είναι ο Μάντσον. Ο Βραζιλιάνος, από το καλοκαίρι δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι, παρουσιάζει το χειρότερό του πρόσωπο σε αυτά τα τρία χρόνια που βρίσκεται στη χώρα μας και ακόμα δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Είναι εμφανέστατο πως του... λείπει από δίπλα του ο Μπουσουλάτζιτς, μιας και οι δυο τους αλληλοσυμπλήρωναν ο ένας τον άλλον. Για την ώρα αυτό δε γίνεται με τον Καχίλα, ούτε με τον Χαρίση που έχουν αγωνιστεί δίπλα του και ίσως αυτό να είναι η βασική αιτία των μέτριων εμφανίσεων του Βραζιλιάνου.

Εδώ έρχεται ο παράγοντας Μπαένα. Ο Ισπανός χαφ, είναι μια πολύ σημαντική παρουσία στον άξονα του Ατρόμητου, με περισσότερες από 100 παραστάσεις σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του πλανήτη, το ισπανικό. Ο έμπειρος μέσος, δεν ήταν στον βαθμό ετοιμότητας που ήθελε ο Γιάννης Αναστασίου, αλλά στην Τρίπολη έδειξε ένα καλό πρόσωπο στα περίπου 70 λεπτά που αγωνίστηκε. Έτσι, πιθανότατα κόντρα στον Παναιτωλικό θα τον δούμε στο πλευρό του Μάντσον ή μπροστά από τον Βραζιλιάνο και τον Χαρίση από το ξεκίνημα, με τους Περιστεριώτες και κυρίως τον Γιάννη Αναστασίου να ελπίζουν σε μια καλύτερη εικόνα από το πρώτο κιόλας λεπτό.

Οι τέσσερις συν ένας που έρχονται...

Εκτός όλων των άλλων, ο Ατρόμητος έχει να αντιμετωπίσει και τους τραυματισμούς. Οι Περιστεριώτες έχουν εδώ κι αρκετό καιρό στα... πιτς τον Κιβρακίδη, ο οποίος με τον Παναιτωλικό θα είναι στην αποστολή και πιθανότατα στην εντεκάδα, τον Μέγιερι και τον Ανδρούτσο που ακόμα δεν έχουν επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς και τον Ουγκράι που συνεχίζει να... ψάχνεται, αλλά κι αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Πρόκειται για αρκετά σημαντικές μονάδες τις οποίες δεν έχει στα χέρια του ο Γιάννης Αναστασίου σχεδόν και στα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα ο Ατρόμητος. Μέγιερι, Κιβρακίδης λογίζονται ως βασικοί, ενώ κι ο Ουγκράι με τον Ανδρούτσο, είναι ποδοσφαιριστές που σιγά σιγά προορίζονται για την αρχική εντεκάδα. Εκτός όμως από τις τέσσερις αυτές περιπτώσεις, υπάρχει κι αυτή του Ροντρίγκο Γκάλο.

Ο Πορτογάλος μπακ, είναι το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Ατρόμητου και σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν είναι ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο ώστε να βρεθεί στα πλάνα του Γιάννη Αναστασίου. Χωρίς προετοιμασία, χρειάζεται χρόνο για να φτάσει στο επίπεδο που θέλει ο ίδιος, αλλά και ο προπονητής του, όμως δεδομένα είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να προσφέρει πολλά στο αμυντικό κομμάτι, αλλά θέλει κι αυτός τον χρόνο του.

Κάπως έτσι, λοιπόν, και με αρκετούς ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου να θέλουν ο καθένας για διαφορετικό λόγο τον χρόνο τους, η απόφαση να παραμείνει ο Γιάννης Αναστασίου στον πάγκο είναι πέρα ως πέρα λογική. Μπορεί κι ο Έλληνας τεχνικός να έχει κάνει τα δικά του λάθη, όμως είναι σε πολύ μικρό βαθμό και θα ήταν άδικο να του κοστίσουν την θέση του στην ομάδα.

Ο Γιώργος Σπανός, γνωρίζει πως χρειάζεται χρόνος και υπομονή, γνωρίζει επίσης την πολύ καλή δουλειά των Αναστασίου και Ρούτερ το καλοκαίρι και έχοντας άπαντες στο πλευρό του, δίνει χρόνο στον Γιάννη Αναστασίου. Χρόνο που είχε δώσει, σωστά, και στον Νταμίρ Κάναντι και τα αποτελέσματα τον δικαίωσαν!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα