Παναθηναϊκός: Ο Περέα, ο Μπαρτ, ο Μολό και το τσαγανό

Παναθηναϊκός: Ο Περέα, ο Μπαρτ, ο Μολό και το τσαγανό

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Ο Περέα, ο Μπαρτ, ο Μολό και το τσαγανό

bet365

Η ψυχή, ο νεανικός ενθουσιασμός, η ... τρέλα και το ψυχρό αίμα στα δύσκολα, έφεραν το χειροκρότημα. Ο Παναθηναϊκός πήρε ισοπαλία με κέρδη στο «αιώνιο» ντέρμπι, για καλό του, όμως, δεν κρύφτηκαν οι αδυναμίες που πρέπει να δουλευτούν.

Επιστροφή* 100% στον αγώνα Βόλφσμπουργκ - Χόφενχάιμ και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Ο Παναθηναϊκός έκανε τον κόσμο του να τον χειροκροτήσει ξανά, αλλά και ν' απορεί παράλληλα που ήταν κρυμμένη τόσο καιρό αυτή η ομάδα. Γιατί στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όσο και αν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι είναι ένα παιχνίδι πολύ διαφορετικό απ' όλα τα υπόλοιπα, ό,τι συνθήκες κι αν επικρατούν, αυτό που παρουσίασε ο Γιώργος Δώνης, με τα καλά και τα άσχημά του, ήταν ομάδα. Δεν λύθηκαν δια μαγείας όλα τα προβλήματα. Δεν εξαφανίστηκε η ανησυχία και ο προβληματισμός, αλλά είναι ξεκάθαρο πως για κάποιους λόγους αυτό το σύνολο έχει αδικήσει τις δυνατότητές του.

Οι «πράσινοι», παρουσίασαν τσαγανό το οποίο... απουσίαζε παντελώς από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές με Λαμία, ΟΦΗ και Άρη. Ποτέ μέχρι και αυτή τη στιγμή στο φετινό πρωτάθλημα το «τριφύλλι» δεν είχε παρουσιάσει αυτή τη συνοχή. Ποτέ οι γραμμές του – πράγμα το οποίο πιστώνεται ο Γιώργος Δώνης και όσα ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου για το πλάνο που εφάρμοσε – δεν ήταν τόσο κοντά και συμπαγείς, όπως παρατηρήθηκε με την άμυνα και το κέντρο. Εκεί, συνήθως, υπήρχε μια τεράστια τρύπα και οι αποστάσεις έμοιαζαν τέτοιες που έκαναν τους αντιπάλους να τρέξουν και να παίξουν με την άνεσή τους.

Ο Παναθηναϊκός είχε αρκετές μονάδες του σε καλή μέρα, ορισμένους που γι' ακόμα ένα παιχνίδι δεν κατάφεραν να βοηθήσουν όσο περιμένει ο προπονητής τους και ο κόσμος, όμως το γενικότερο πλαίσιο της απόδοσης και της εικόνας στο ντέρμπι με τους Πειραιώτες, παίρνει θετικό πρόσημο.

Η ηρεμία και εμπιστοσύνη με τον Σένκεφελντ

Ο Γιώργος Δώνης είχε αντιληφθεί πόσο ο Μπαρτ Σένκεφελντ μπορούσε ν' αλλάξει την εικόνα της άμυνας της ομάδας και μάλλον περίμενε πως και πως τη στιγμή που θα έκανε ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα ο Ολλανδός αμυντικός. Έδειξε ικανός να τσεκάρει χώρους, κινήσεις αντιπάλων και ν' αντιλαμβάνεται σωστά τις φάσεις των αντιπάλων, έχοντας δίπλα του σε καλή μέρα και τον Αχιλλέα Πούγγουρα. Στο γκολ του Ολυμπιακού προσπάθησε να διώξει τη μπάλα με το κεφάλι προτού αυτή καταλήξει στον Γκερέρο για το ωραίο γυριστό σουτ, όμως γενικότερα ο 28χρονος στόπερ έχει τα στοιχεία που προς το παρόν κάνουν τον Δώνη να πιστέψει πως βρέθηκε μια καλή προσωπικότητα για την υπεράσπιση των μετόπισθεν.

Ίσως το καλύτερο παιχνίδι του Γιόχανσον

Ο Ματίας Γιόχανσον, κάνει το μοναδικό σοβαρό του λάθος στη φάση του γκολ του Ολυμπιακού. Εκεί όπου επιλέγει να μην τρέξει πάνω στον Τσιμίκα, να καθίσει σε χώρο που... δεν προσφέρει τίποτα, άφησε τον Ζαχίντ να τρέξει νωχελικά πάνω στον αριστερό φουλ μπακ των «ερυθρολεύκων», έγινε η σέντρα και τα υπόλοιπα τα έγραψε η ιστορία. Στο υπόλοιπο κομμάτι του μεγάλου ντέρμπι, ο Σουηδός άσος έκανε ίσως το καλύτερό του παιχνίδι με την πράσινη φανέλα. Με αυτοπεποίθηση όταν είχε τη μπάλα στα πόδια, με προσοχή αμυντικά, κλείνοντας αρκετά σωστά κάθε φορά για να περιορίσει τις επιθέσεις που εκφράζονταν από αριστερά, όμως αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν το γεγονός πως έφτασε σε σημείο να βάζει το πόδι του στη φωτιά, σε διεκδικήσεις, να βάζει κόντρες, να μην δέχεται τσαμπουκά εύκολα... Δεν είχε φανερώσει τέτοιο πρόσωπο, όμως έδειξε πως έχει και τέτοια πτυχή.

Ο ενθουσιασμός του Περέα και το απρόβλεπτο

Οι αντιδράσεις του Περέα σε καταστάσεις του παιχνιδιού, σε μαρκαρίσματα, σε δυνατές φάσεις, σε γκολ, σε πολλά πράγματα, είναι χαρακτηριστικές ενός 19χρονου παιδιού που ακόμα είναι... ατίθασο. Ωστόσο, ο νεαρός επιθετικός του «τριφυλλιού», σε ακόμα ένα παιχνίδι δείχνει πράγματα που έκαναν τον προπονητή του να παραδεχθεί στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς πως απόλυτα λογικά χτυπάει το καμπανάκι για τη συμμετοχή του στην 11άδα στο άμεσο μέλλον. Ο Περέα, από τη στιγμή που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, έδωσε αυτό το απρόβλεπτο στον Παναθηναϊκό, στοιχείο που πάντοτε μπορεί να βοηθήσει σε ένα ντέρμπι των λεπτομερειών και μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί η αυτοπεποίθησή του και οι κινήσεις του. Ο ενθουσιασμός του τον έκανε να ζητήσει και το πέναλτι στο 89'! Φυσικά θα ήταν ουτοπικό να το πάρει αυτός...

«Το πήρε ο Μολό... λόγω τρέλας»

Ο Γιοάν Μολό ήταν εκείνος που πήρε τελικά το πέναλτι για να ισοφαρίσει στο τελικό 1-1 στο πρώτο του ντέρμπι των «αιωνίων». Αν και με δεμένο πόδι, ο Γάλλος αρχικά πήγε αριστερά για να παίξει ο Μπεκ από δεξιά, όμως πολύ γρήγορα άλλαξαν πλευρές και αυτό τον ευνόησε. Κράτησε τη μπάλα στα πόδια του ακόμα κι όταν είχε πάνω του τριπλό μαρκάρισμα, έκανε κινήσεις με ρίσκο αν και έδειχνε να έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του. Αυτό, προέρχεται και από το μάτι που γυαλίζει... σχεδόν μόνιμα. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Γιώργος Δώνης πήρε πάνω του την απόφαση για το δεύτερο πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός και το έδωσε στον Γάλλο. Ήταν ξεκάθαρη η δήλωσή του πως ο Μολό το πήρε... λόγω τρέλας. Αν δει κανείς την έκφρασή του στον πανηγυρισμό μόλις έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σα, θα καταλάβει ότι πιθανότατα ούτε καν αγχώθηκε...

Πάθος και δύναμη που ήταν... εξαφανισμένα

Σίγουρα, άλλο Λαμία, άλλο ΟΦΗ, άλλο Άρης και άλλο... Ολυμπιακός. Οι «μάχες» με τους «ερυθρόλευκους» πάντα θα είναι ιδιαίτερες. Ακόμα κι αν πριν από την πρώτη σέντρα επικρατούν δεδομένα όπως αυτά με τα οποία ξεκίνησε το ντέρμπι της Κυριακής, με τους «πράσινους» να είναι για πολλούς...τελειωμένοι. Και στην πράξη, ο Παναθηναϊκός κάνει εμφάνιση με πάθος, με τρεξίματα, με ένταση, με τσαγανό... Το μαρτυρούν οι αρκετές κίτρινες κάρτες, το πάθος του Κουρμπέλη που στο πέναλτι του Περέα έχει πανηγυρίσει έξαλλα μαζί του, οι μονομαχίες, τα σπριντ δίχως δεύτερη σκέψη για τις δεύτερες μπάλες, ο πανηγυρισμός – ξέσπασμα του Μπουζούκη στο γκολ... Φάνηκε πρόθεση από τους «πράσινους» να τρέξουν πίσω στη σέντρα μετά την ισοφάριση για να εκμεταλλευτούν τον χρόνο που απέμενε και ένα αίσθημα πως άντεχαν να παίξουν λίγο ακόμα, αφού η αυτοπεποίθησή τους ήταν τέτοια που τους έκανε να πιστέψουν πως θα μπορούσαν με λίγη καλή θέληση και τύχη να κάνουν και το κάτι παραπάνω.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε σε ψυχολογία, κέρδισε το χειροκρότημα από τον κόσμο του, έχει ακόμα τις αδυναμίες του και την ανάγκη λύσεων σε θέματα τακτικής ώστε να πάρει και από παίκτες όπως οι Ζαχίντ και Κολοβός – για τους οποίους σχολίασε την τοποθέτησή τους και ο Δώνης – αυτό που πραγματικά μπορούν, προκύπτει και πρόβλημα αποτελεσματικότητας στις ευκαιρίες που δημιουργούνται και σίγουρα, θα πρέπει να φροντίσει το «τριφύλλι» να μην τα πετάξει πάλι όλα στα σκουπίδια...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα